Reklama

Reklama

Veľké ticho

  • Slovensko Ticho smrti (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brutální vrah Tigrero alias Loco (Klaus Kinski) vede skupinu chamtivých lovců lidí, kteří pronásledují bandu desperátů skrývajících se v zasněžených horách Utahu. Silence (Jean-Louis Trintignant) je němý pistolník, jehož si najme mladá žena Pauline (Vonetta McGee), když Locova banda zavraždí jejího manžela. A Silence rozpoutá boj dobra se zlem pro spravedlnost a pro pomstu... (monolog)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (180)

movie 

všetky recenzie používateľa

Hodně syrový a negativní spaghetti western s koncem, který by si hollywoodská produkce nedovolila a za který má u mě IL GRANDE SILENZIO jednu hvězdu navíc. Vynikající Morriconeho hudba a vlažně odehraná, přesto důstojná zvrácená záporná postava Klause Kinskiho. Tarantino podstatnou většinu tohodle filmu zrecykloval v THE HATEFUL EIGHT. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Sergio Corbucci a jeho spaghetti western, presne to je Yl Grande Silenzio. . Priroda na urovni a prestrelky tiez, inak ma to nezaujalo. Je tu vsak vyrazne minus, velmi vyrazne : na Cinema Italiano mi casto vadi ich prilisna amerikanofilia : film sa odohrava vo filmovom Utahu, zatial co realne sa tocilo pri talianskych dedinach Badia a San Casiano. Sneh je umela biela pena vyrobena strojmi. 60 % ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

V časoch smrteľnej agónie Divokého západu a blížiaceho sa konca všetkých lovcov odmien, v nádhernom prostredí Skalistých hôr, v nekonečnom bielom mori snehu a v snehovej chumelici, si to po cestičke šinie dostavník. V ňom sedia dvaja muži, budúci nepriatelia... len o tom ešte nevedia... iba tušia... Jasná inšpirácia pre Tarantina a jeho Osem hrozných, len tam sa namiesto palcov na rukách odstreľovali genitálie... Snímku kraľuje surová, drsná atmosféra, v čom vo veľkej miere majú prsty obe ústredné hlavné postavy - Jean-Louis Trintignant a Klaus Kinski, hlavne Kinski bol mimoriadne presvedčivý. Jemu totiž v úlohe záporáka môže konkurovať hádam iba ak tak Ch. Walken, každá scéna s ním stála za to. Film ma zaujal aj svojim netradičným koncom, síce nečakaným, avšak o to viac zaujímavým, navyše to, že je príbeh podľa skutočnej udalosti je vítaný bonus. 80/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Zasněžený western. Drsná krajina tu hraje velkou roli a krásně se na ní kouká. Je tu všechno, co má dobrý western mít. Málomluvný (zde němý :) hrdina, co nikdy nemine cíl, krásná žena a démonický padouch. A k tomu všemu ultra dávka naturalismu. Na konec jsem fakt koukal s otevřenou pusou a v duchu si říkal "wow." Tohle jsem tedy opravdu nečekal! Jako třešnička na dortu je k poslechu servírován Ennio Morricone. K dokonalosti chybí snad jen o něco charismatičtější hlavní hrdina (ne že by tenhle byl špatný). ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Prekvapujúco dobrý netypický western ešte z roku 1968, keď sa nakrúcali westerny iného razenia. Skvelé herecké výkony, temná atmosféra, výborná kamera využívajúca atraktívne prostredie a postupy známe z Leoneho filmov a hudba, ktorej autora nie je ani potrebné uvádzať v titulkoch. Napriek tomu mi niektoré scény bránia dať plný počet hviezdičiek Ale aj napriek tomu považujem za škodu, že je tento western neprávom málo známy. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (9)

  • Zbraň, kterou používá Silence (Jean-Louis Trintignant), je pistole Mauser C96 "Broomhandle" v ráži 7.63x25mm. Nasazovací dřevěná pažba slouží zároveň i jako pouzdro pro zbraň. (HectorHagman)
  • ! SPOILER ! Během finální scény zemře dvacet lidí. (DaViD´82)
  • Natáčelo se v okolí italského horského střediska Cortina d'Ampezzo. (/Pablo)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (viac)

Reklama

Reklama