Reklama

Reklama

Umenie pretekať v daždi

  • Česko Umění tančit v dešti (viac)
Trailer 1

Príbeh osudových zvratov v živote jednej rodiny z pohľadu psa Enza, ktorý je rozprávačom a dáva príbehu nový nádych. Vďaka jeho nadpriemernej inteligencii a filozofickej, no zároveň živočíšnej povahe sa emocionálne chvíle stávajú ešte intenzívnejšími a tie veselé získavajú hravú ľahkosť. Ambiciózny automobilový pretekár Denny Swift (Milo Ventimiglia) si zaobstará psa a pomenuje ho Enzo podľa zakladateľa legendárnej značky Ferrari. Odvtedy sú nerozluční, pretože osud chcel, aby Enzo zdieľal vášeň pre automobilové preteky so svojím pánom. Na dôležitých pretekoch je vždy s ním a povzbudzuje ho. Prvá veľká zmena nastane, keď Denny stretne učiteľku Evu (Amanda Seyfriedová) a zamiluje sa do nej. Enzo z toho spočiatku nie je vôbec nadšený, ale keď zazvonia svadobné zvony a narodí sa dieťa, naučí sa milovať prírastok do rodiny. Po spoločných radostiach a vzostupe však nasleduje tvrdý úder osudu. Enzo sa snaží podporiť svojich blízkych v tomto ťažkom období tak, ako najlepšie vie. Podarí sa zachrániť spoločnú budúcnosť, alebo sa malá rodina pre nečakané problémy rozpadne? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (143)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

To je nejaká nová móda robiť POV filmy z pohľadu psa? (Dosť mi to pripomínalo koncept psieho rozprávača z filmu A Dog's Purpose). Myslím, že tento film aj sám o sebe mal potenciál byť zaujímavým a epickým, a vôbec k tomu nebola treba táto psia esencia (no možno je to aj preto, že nie som zrovna fanúšik psov). OK, uznávam, že niekoľko scén bolo vtipných či nápaditých, zopár aj dojemných, ale aj tak mi tento typ "rozprávača" moc nepasuje. Ako som už povedal, scenár a postavy boli aj bez toho vcelku fajn a film mal naozaj slušný spád. Aj keď to nebolo nič prevratného, ale tie večné dilemy Dennyho dosť pomohli držať epiku filmu nad hladinou. Ten záver, také mierne trápne klišé (kľudne by sa to obišlo aj bez toho). ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

"NIKDO NEVYHRÁL ŽÁDNÝ ZÁVOD V PRVNÍ ZATÁČCE, ALE SPOUSTU JEZDCŮ TAM PROHRÁLA." Nakonec jsem si na toho mudrujícího čokla zvykl :-) a nechal se krapet dojmout... Líbilo se mi, že to s tím citovým vydíráním nebylo přeháněno (např. žádné dlouhé lkání nad hrobem), že pes nezíská super schopnosti a že celý film uběhne v pohodě bez větších zádrhelů. Žádné velké umění, ale třebas současní čeští sračkaři by se od těchto tvůrců v oblasti hlavního proudu mohli ledasco (všechno) přiučit. 75% ()

Reklama

Najt 

všetky recenzie používateľa

Filmy o psech poslední dobou opravdu válí. Tohle je další příběh z pohledu pejska. Tentokrát je to psí pán Enzo, pejsek který se stal důležitou součástí Mila Ventimigliho závodníka srdcem i duší. Enzo ho provází cely svůj život v dobrém i ve zlém a osud k Milovi nebyl vždycky příjemný. Oba dva mají společný koníček a smysl života a to je závodění, které se prolíná s jejich osobním životem. Příběh je plny dojemných i smutných chvil a emočně založení lidé budou mít co dělat. Dávám absolutní hodnocení protože herecký výkon Mily, komentář Enza a celkově psí hrdina je prostě šéf a mě to bavilo víceméně od první minuty až do úplného konce a ani chvíli jsem se nenudil. Hlavně díky skvělému komentáři. Opět absolutní hodnocení protože se jedná o další film, který řadím mezi nejlepší filmy o psech. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Najlepší film o psovi hneď po Hačikó. Vlastne je to viac než len film o psovi. Môžem s istotou povedať, že mňa tento milý film ozaj príjemne prekvapil. Na začiatku som si povedala, ó zase ďalší film o psovi, ale mýlila som sa. Hlavný dôvod, prečo som si The Art of Racing in the Rain chcela pozrieť, boli Milo Ventimiglia & Amanda Seyfried, obidvoch mám totižto veľmi rada. 75%. ()

Blazis34 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný film, ale velmi krásný a dojemný. Neměl jsem tušení, jak se bude děj vyvíjet, ale při jeho sledování jsem byl do obrazovky tak "zažraný", že více než hodina čtyřicet mi utekla jak chvilka. Líbilo se mi, že pes Enzo neměl žádnou nadpřirozenou schopnost (vyjma nočních můr) a děj byl velice reálný. Ostatní děj byl také hodně emotivní a místy až krutý. Tento film mě velice nadchnul a zaujal. Nejen skvělému Enzovi dávám 80%, čtyři hvězdy. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (16)

  • V závěrečné scéně, v garáži Ferrari, lze vzadu spatřit nápis SF71H, což je název monopostu týmu Ferrari z roku 2018. Ze stejné sezóny je rovněž závodní kombinéza, kterou oblékali Kimi Räikkonen a Sebastian Vettel. Monopost na trati i v garáži je však specifikace F60, se kterým závodili v roce 2009 Fernando Alonso a Felipe Massa. Vůz má ale zbarvení ve stylu monopostu SF71H, a to i včetně současných sponzorů. Nebyl však přebarven jen pro účely filmu, jelikož týmy F1 své starší vozy se současným zbarvením používají na různých promo akcích. (MartinS96)

Reklama

Reklama