Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co byste udělali, kdyby jednoho rána u vaší luxusní vily zazvonil bezdomovec, tvrdil, že dobře zná vaší ženu a chtěl se vykoupat? Richard mu pořádně nandá. Jeho ženě Marině je to ale trapné, a bezdomovce, který se představuje jako Borgman, pustí dovnitř. A tak to celé začne. Příběh filmu Borgman je krutý, přímočarý a optimální pro milovníky černého humoru. Jenže kromě toho pokládá i řadu otázek a nechává divákům prostor, aby si ho přebrali po svém. V mnohém připomene postupy české nové vlny, v mnohem zas ironická a přesná severská dramata. (Artcam Films)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (286)

petero 

všetky recenzie používateľa

Poriadna WTF záležitosť s minimom logických dialógov či správaní postav, bez akéhokoľvek vysvetlenia prečo sa deje to čo sa deje. Vďaka tomu je dej neočakávaný a tak balancuje viac na hranici zaujímavosti ako odporu ho vypnúť aj keď som si s blížiacim koncom stále viac a viac uvedomoval, že sledujem poriadnu kravinu kde k nejakému logickému koncu ani nedôjde. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Psychedelická čiernohumorne ladená avantgardná viacvrstvová mysteriózna záležitosť, ktorá je tak prázdnym mlátením slamy ako filozoficko - sociálno - transcendentálnou sondou do...všetkého a ničoho, vyberte si:) Takto by mohol točiť Lynch, keby to ešte vedel. Mne sa na celej veci páčila tá nejednoznačnosť, ktorá však (mne) dávala jednotiaci koncept a myšlienku (ale tu si skrátka každý nájde to svoje a že je tých narážok neúrekom). Už dlho som od žiadneho iného filmu nemohol odtrhnúť oči ako od Borgmana...Výborné! ()

Reklama

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

[SFF 2013, Sydney] Pulzujúci holandský thriller s nádychom nasty dark comedy a takisto nepredvídateľná hra s divákom šikovne využívajúca a pretvárajúca prvky home-invasion filmov. Tiež hladko splývavá chiméra, ktorá si z reality robí súkromný majetok a na jeho pozemku infikuje ony stratené duše svojími kliatbami. Nie, nejde o žiadnu ordinárnu fantasy v ktorej by permanentne strašili papundekloví démoni, tu máme čo dočinenia so zlom takmer neviditeľným, nepravdepodobným a diabolsky precíznym…presne to, čo najviac podceňujeme. Zrodilo sa teda niečo medzi figuratívnou vyšinutosťou "Kynodontas" a chladnokrvnou krutosťou "Funny Games USA", ale z toho niečoho Alex van Warmerdam vyhotovil samobytný svet v ktorom niet núdze o pravidelné výkyvy nálad, zmeny diváckej percepcie a pokúšanie ničím nezviazanej predstavivosti. "Borgman" je šťavnatým diskusným žrádlom ako stvoreným na horlivé debaty a to predovšetkým vďaka svojej dráždivej neurčitosti, podmanivej cynickosti a vôli ísť až za hranice zaužívaných očakávaní. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Nie je to ešte tak dávno, čo festivalové vody rozvírila hĺbavou reflexiou kultu strieborného plátna a diváckych chúťok premazaná vražedná pneumatika Robert v bizarnom a len ťažko stráviteľnom metafilme Rubber (2010), žánrovej štylistickej hračke postavenej na filmárskom koncepte "bez príčiny", zaváňajúcej surrealizmom a vykonávajúcej vivisekciu na klišé pred očami blaženého diváka v prednej rade. V poradí ôsmy celovečerný film Alexa van Warmerdama je obdobne bizarným a nepredvídateľným kúskom, ktorý žongluje s prvkami house invasion a bohato zastúpeným čiernym humorom v príbehu o bezdomovcovi, ktorý sa votrie do zámožnej rodiny a spustí kolotoč podivných udalostí. Viac v recenzii. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Taková obdoba trošku podobného filmu Harry to s vámi myslí dobře. Krutější, promyšlenější a rafinovanější. V čele Borgmanem a jeho záložním týmem, který zvládá opravdu neuvěřitelné kousky. Pokud Vám tenhle chlapík někdy zazvoní u dveří, dobže si ho prohlédněte, je to totiž hrozný šibal! ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (3)

  • Zástupcovia Holandska zvolili film Borgman ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2014. (MikaelSVK)
  • Hoci to nikde vo filme nie je uvedené, Borgmanovo (Jan Bijvoet) správanie sa nápadne podobá mýtickej bytosti menom "alp", čo je démonická nočná mora z nemeckého folklóru.
    (misterz)
  • Film se natáčel ve městě Bloemendaal. (willy1)

Reklama

Reklama