Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letná komédia Zdeňka Trošku je úsmevným obrázkom zo života na súčasnej dedine, ktorá s nadhľadom a komediálnou nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno..., sleduje kopiace sa nedorozumenia a zhody náhod, ktoré poriadne zamotajú hlavu jej obyvateľom. V príbehu nechýba láska, žiarlivosť, závisť, intrigy a najmä vtipné okamihy, v ktorých sa niektorí z nás aj nájdu. Príbeh začína tam, kde prvý diel skončil: klebetnica Horáčková (Jana Synková) vybieha z domu naproti mladým hokejistom, ktorí prišli navštíviť svojho dobrého kamaráta a spoluhráča na neďalekú chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali a oddychovali. Horáčkovej okamžite napadne pozvať svoju vnučku, šikovne ju nastrčiť športovcom do cesty - možno si ju niektorý všimne a dievka sa dobre vydá. Nevydrží a pochváli sa svojím nápadom pred ostatnými babkami. Zápletka sa ďalej točí okolo pomsty Horáčkovej starostovi Stehlíkovi (Pavel Kikinčuk), kvôli ktorému musela opustiť miesto tajomníčky na miestnom úrade, do dediny prichádza kontrolór z "kraja" a netuší, čo tu na neho čaká, čo všetko bude musieť riešiť a práve vďaka tomu sa odohráva množstvo humorných situácií. A nad tým všetkým bdie mladý farár (Lukáš Langmajer) s trochu netradičným a dvojzmyselným menom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (413)

ghatos odpad!

všetky recenzie používateľa

Vy, kterým se líbí ubohost, hloupost, debilita, přehrávání a nemáte žádné nároky běžte a vezměte si své peníze i potřetí a běžte živit Troškovo obludárium. Tohle má asi tak úroveň Blesku, co prodává smrt I. Bartošové nebo proces Kramného. Za tímhle hnusem se skrývá velice smutné poselství. V naší společnosti se často daří všehoschopným netalentovaným hlupákům. Ti nacházejí (což je ještě horší) velké množství spokojených spotřebitelů. A teď k samotnému hnoji. Jeptiška se chová jako ku*va. Žilková se chová jako blbá ku*va (jako vždy). Místní vesnické nány jsou d*vky. Těm radí staré babky, aby nejlépe uspořádali pořádný grupáč, když už tam přijeli bohatí hokejisti (ti mají IQ šumící trávy). To je Troškův rys. Má rád prostituci, prodejnost a lacinost ve všech podobách. Co se týče babek, tak se Troška rozhodl vynést na piedestal starou nebohou skřehotavou paní bez zubů, jenž se zesměšňuje (její představení je k pláči). Je mi líto, tenhle komentář se nedá psát slušně. Na neslušné lidi platí pouze hrubost. Ničemu jinému nerozumí, jejich inteligence jim nedovolí sebereflexi. -100%...nejhorší z nejhorších septiků. PS: Jeho kritika církve už nemůže být primitivnější. ()

ravalah odpad!

všetky recenzie používateľa

Jestlize lide obhajujici Trosku muzou dat 5 hvezd, dam odpad. Nedokoukal jsem ani Kamenak. Nejlepsi komentare jsou tu nasledujici: Zachranuje mala kina pred krachem a to ve vsi vaznosti, Vsichni odchazi z kina s prijemnym pocitem, vsem co se to nelibilo jsou idioti, uzasny reziser...dalsi perly na sebe nenchaji dlouho cekat. Muj kamarad, ktery Kamenak a podobne kraviny ma rad, odesel z prvniho dilu velmi nastvany..slusne receno. Nuda k uzoufani. Myslite, ze pujde na dvojku? Troskovi se da stejne odpad, protoze ten trailer je urcite lepsi nez film. A ten trailer stoji uplne za houby. ()

Reklama

insurgentes 

všetky recenzie používateľa

Je jasný, že vstupenkou do mužských rolí ve filmech pana režiséra Trošky je řádně nalubrikovaná prdel. Buzeranti a kryptobuzeranti mají v Babovřeskách rej. Zpočátku je alespoň nějaké tempo, avšak náznak zápletky se velmi rychle vytratí jako pára nad hrncem a co zůstane, je už jen čistá rezignace a beznaděj. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Babovredy 2 maju svoj rok vzniku 2014, a teda hned rok po premiere prveho dielu. Film ma uz znesitelnejsich 110 minut oproti vyse dvojhodinovej prvej casti. Zaroven sa pekne pokracuje v duchu nostalgie za juhoceskou trilogiou Slunce, Seno, akurat Babovredy 2 su zasadene do modernejsieho havu reality juhoceskeho vidieka rokov 2013 a 2014. Celkovo mozno povedat, ze to je asi vsetko o filme, cesky film dnes uz prakticky nema nosnu temu : tocia sa len umele pokracovania ako Dedictvi 2 s tragickym Bohusom Stejskalom alebo rovnako tragicky Bony a Klid 2. Zatial co vsak prve Babovresky videlo 600 000 divakov v Ceskej Republike, a cca 250 - 300 tisic v SR, druhy diel uz asi taku navstevnost nebude mat. Ako som uz spominal, trilogia sa nesie na nostalgii za normalizacnou dychavicnou trilogiou Slunce, seno a nesie sa na koncepcii nicnerobenia uprostred leta kdesi v Juznych Cechach. Prichod hokejistov /taktiez uprostred leta/ je maximalne rusivy a samoucelny, herecke vykony vo filme nie su takmer ziadne. Drbna Horackova /Jana Synkova - Mlade Vino, Kalamita/ tiez nevie hrat, skor len kopiruje postavy z normalizacnej trilogie Slunce Seno. Napatie medzi hokejistami a miestnymi je vo filme nulove. Sceny ako "zaminovane okolie" su len samoucelnym vyplachom a maju zaplnit prazdne miesto vo filme. To iste plati pre babku na motorke a na trampoline. Asponze trilogia Babovresky nechce prekrocit medze Strednej Europy, a funguje na oslave prizemneho buranstva a la Slunce Seno. To aspon trochu koresponduje s realiami moderneho ceskeho vidieka. Z filmu ma cosi do seba len navsteva z ministerstva /revizor europskych fondov, ci kto to presne bol/ a vymena farara s dvojzmyselnym menom /Petr Soustal/. 7 % ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Opakuje se to samé, nač jsem žehrala již v prvním díle této (dle mého názoru brzy nekonečné) série: je to tupé, nicneříkající a hlavní dějovou linkou v tomhle díle je příjezd hokejistů (a kontroly z ministerstva), což způsobí hotový poprask na vsi. Ne, nelíbilo se mi to a ani ty vtipy se mi nezdály vtipné. Přemýšlím, co dělí Babovřesky od škváry (odpadu), a nevím. Asi ta naivně letní atmosféra? ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (10)

  • Kvůli povodním se musely po určitou dobu točit jen záběry z interiérů a na nějakou dobu přerušit natáčení. (TheStitch630)
  • Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama