Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti matky odcestuje Berlínčanka Jeanine Weissová (Tanja Wedhorn) do Alsaska, presnejšie do malebnej dedinky Louiswiller, obzrieť si dedičstvo, ktoré jej mama zanechala a porozmýšľať, čo s ním – zdedila totiž polovicu jej rodného domu! Tá druhá a k nej patriace obuvníctvo patria maminmu jedinému bratovi, Jeanininmu strýkovi Jeanovi (Rüdiger Vogler), ktorého naposledy videla ešte ako malá. Keďže zrejme to posledné, čo dosť hektickým životom žijúca Jeanine potrebuje, je polovica domu v zaspatom Alsasku a peniaze sa človeku vždy zídu – obzvlášť teraz, keď so svojím snúbencom a zároveň obchodným partnerom Rüdigerom (Max Urlacher) rozšírenie a modernizáciu obchodu s obuvou, ktorý vlastnia v Berlíne -, rozhodne sa čo najskôr svoj podiel domu strýkovi odpredať a vrátiť sa späť do Berlína. Ibaže... Cestou do Louiswiller sa v jej ctižiadostivom pláne začnú vďaka malej autonehode, nedisciplinovanej koze a šarmantnému Francúzovi Marcovi von der Lohe (Jean-Yves Berteloot) objavovať vážne trhliny! A ďalšiu, ešte o čosi väčšiu, dostane krátko po Jeanininom príchode do Louiswiller, keď zistí, že jej ufrflaný strýko sám plánuje svoju polovicu domu i s obuvníctvom predať, svoje krásne, no únavné zamestnanie definitívne zavesiť na klinec a venovať sa už len tomu, čo mu robí v živote radosť – jeho vinohradom! No až po tom, keď vybaví všetky objednávky a všetky reklamácie, pretože to je skrátka otázka cti! A tak je Jeanine zrazu nútená nielen zrevidovať svoj pôvodný plán a znovu v sebe objaviť sladko spiaci, no nesporný talent na obuvníctvo, ale tiež priučiť sa pokoju, uvoľnenosti a nákazlivému pôžitkárstvu Alsasanov – a na vlastnej koži sa presvedčiť o pravdivosti nesmrteľného výroku, že láska ide cez žalúdok! (TV Doma)

(viac)

Recenzie (3)

topi80 

všetky recenzie používateľa

Další muškátová romance, i když tentokrát i s výraznou nadstavbou. Dialogy jsou na poměry německých romantických limonád docela vtipné a ne bez zajímavosti, rozesmály mě i scénky s focením turistů, strejda si pěstuje travku a dělá hnusné víno atd... Film se odehrává v zapadlém městečku, kam ještě nedolehl šrumec supermarketů, multikulturní obohacení a další vymoženosti, které dávají zaniknout podobně pohodovým místům po celé Evropě, a je oslavou časů, kdy i na plnění řemeslných zakázek byla spousta času. SPOJLER. Na závěr se film nevyhnul obvyklému nešvaru. Děvče potkalo svého vidláka a toho pána, co na ni čeká ve městě, samozřejmě jako obvykle pustí k vodě. A všichni jsou zase úplně v klidu a v pohodě. Přitom pro děj tohoto filmu nebylo zrovna nutné, aby s tím městským pánem měla nějaké pletky... ()

Cigalone 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne som mal rozpísaný racionálny komentár, ale musím to napísať úplne emotívne. Síce neznámy, ale o to krajší film so zopár dôstojnými dialógmi hlavných postáv, čo len umocňuje pocit z toho, že ide o skutočného baróna. Dej je prostý: idylicky pôsobiaca malá, vymyslená dedinka Louisviller, nachádzajúca sa v Alsasku, ktorá žije svojím životom, prerušovaným len občasnou návštevou cudzincov, s ktorými sa samozrejme majiteľ miestnej reštaurácie (a či pohostinstva) musí vyfotiť, privíta Jeanine Weiss - dcéru miestneho šustra, ktorá vzhľadom na to, že chce brať hypotéku v Berlíne so svojim snúbencom (majiteľom, alebo spolumajiteľom obchodu s topánkami - remeslo sa dedí) musí zložiť zábezpeku, a tou má byť práve časť zdedeného domu v Louisvillleri. Nakoniec sa však "víkend v Lousvilleri môže predĺžiť" a tak po pár strávených pekných chvíľach nostalgia z obce z detstva a šľachetný barón, idylka malej alsaskej dediny a úplne úžasní ľudia (nevynímajúc preteky traktorov) nenechá chladnou Jeanine a nakoniec sa rozhodne dom v Louisvilleri nepredať a bude pokračovať vo výrobe topánok (nie ich predaji !). Hudba k tomu veľmi prívetíva a vôbec, každá postava plniaca poctivo svoju úlohu, diváka (a možno len mňa) rozhodne donúti/la zamyslieť sa nad životom vo veľkomeste, internetom, pc hrami, mobilmi, bagetami či inými vymoženosťami konzumu a hľadať v Alsasku alternatívu k Louisvilleru. ()

Reklama

Galéria (36)

Reklama

Reklama