Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Na rôznych častiach pláže ostrova Shetland boli vyplavené ľudské ostatky muža čiernej pleti. Tie nesú znaky chemického procesu nasvedčujúcemu snahe o rozpustenie v kyseline. “Modus operandi” zodpovedá konaniu osôb, pohybujúcich sa v organizovanom zločine. Detektív Perez (Douglas Henshall) bude musieť byť počas vyšetrovania tohto prípadu extrémne obozretný. Má totiž dočinenia s ľuďmi, ktorí sa nezastavia pred ničím... (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (5)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po 3 epizódach to vzdávam, lebo tento projekt sa z pohľadu krimi seriálov viezol na tak neuveriteľne normalizovanej vlne, že človek ani nedúfal, že sa s niečom takým môže ešte stretnúť. Lenže to, čo zdobilo prvé 4 série, je v doposiaľ poslednej (chystajú sa ďalšie dve), totálne potlačené do úzadia, pričom tento scenár sa prezentuje prevažne striedaním nelogických rozhodnutí a dejových zvratov, vhodných skôr pre nejakú lacnú, narýchlo zbúchanú produkciu. Ďalší faktor, ktorý mi vyslovene vadil, boli dialógy, ktoré miestami doslova extrémnym spôsobom tlačili na pílu. Fakt škoda, no toto je za mňa nečakaný, prudký pád ku dnu .. ()

Monggol 

všetky recenzie používateľa

Tak nám v piatej sérii pridali černochov (Afrokaribčania ... čo to sakra...).  Že tam boli od prvej série u polície samé šéfky a dokonca jeden lezbický vzťah, to je v pohode. To bolo len tak pomimo. Takže prišli povinné kvóty pre seriály, napchali tam imigrantov a tak to aj vyzerá. Logika postáv, teda vyšetrovateľov, zločincov a aj obetí, klesla niekde na úroveň Polície Modrava a podobných skvostov českej seriálovej tvorby. Detektív Perez bol sympatická postava s triezvym uvažovaním, ale v tejto sérii tam kvôli jednej neurotickej černoške labilne pobehuje sem a tam. Jeho dcére išlo IQ tiež rapídne dolu, aj keď ona ani predtým nebola najostrejšia ceruzka v peračníku. No skrátka posrali celkom príjemný a pozerateľný seriál, takže ostatné dve série vynechávam. ()

subic 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tato 5. série stejně jako předchozí je opět jedno velké vyšetřování. Mladý černoch až z Nigerie sem přijel hledat svou unesenou sestru. Ale hledal ji tam, kde neměl, načež ho skoro celého rozpustili v louhu. Série začíná právě tím, že se najdou části jeho těla. Kromě unášení lidí a spousty vražd kolem toho je tu i vražda zcela nečekaná, resp. její pachatel. Tentokrát mi to přišlo ale o něco slabší než série předchozí. ()

Reklama

Reklama