Reklama

Reklama

Biela ako sneh, červená ako krv

  • Česko Bílá jako sníh, rudá jako krev (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Romatická komediálna dráma podľa literárneho bestselleru Alessandra D´Aveniu.
Študent Leo sa zamiluje do spolužiačky Beatrice, najkrajšieho dievčaťa v škole so snehobielou pokožkou a ohnivočervenými vlasmi. Dievča jeho snov však trpí leukémiou. Môžu sny zomrieť a môže byť láska silnejšia ako smrť? (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (14)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ani presladené, ani preslzené. O radosti aj krutosti života. Myslím, že film dokázal román, ktorého sa predalo cez 700 000 kusov, dobre stvárniť a že je to podškrtnuté skutočnou udalosťou len filmu dodáva šmrnc, hoci určite nemá parametre veľkofilmu a Gaia Weiss prekvapuje, že môže mať aj inú farbu vlasov a nehrať len nerestnicu s Vikingom doslova za chrbtom, aj keď ona tú nehrá prím. Ide o hodnotný náhľad na konfrontáciu s chorobou, ktorá pomáha človeku aspoň na chvíľu si uvedomiť, čo je v živote skutočne dôležité. Má svoj humor, smútok aj posolstvo. Skvelá záverečná pesnička je Modà feat. Jarabedepalo - Come un pittore. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem si pomôcť, ale mne postava Lea išla neuveriteľne na nervy - v podstate od začiatku až do samého konca. Strašný frajer akých fakt nemusím. Jediné, čím ma prekvapil bolo to, že necúvol v tej veci, ktorej sa predtým zaviazal - hoci pôvodný účel toho celého už pominul. Ale inak mi jeho správanie bolo skôr nesympatické, hlavne to ako sa zachoval k Silvii, keď konečne nabrala odvahu vyliať si svoje city. Na jednej strane bolo ale milé, ako sa staral o Beatrice, no zároveň tak hnusne pohŕdal niekym, kto tu bol vždy pre neho, čo ja osobne pokladám za úbohé (možno aj preto, že sám som sa často reálne ocitol v Silvinej situácii). Postava učiteľa bola fajn, hoci si myslím, že sa tam dala oveľa krajšie zakomponovať tá tematika Danteho Božskej komédie, a aj učiteľov filozoficko-morálny zásah do deju by som ocenil, keby bol dôslednejší. Potenciál tam predsa bol... ()

Reklama

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Uplne nenapadny film z Talianska,ktory ma neskutocne prijemne prekvapil,nadherna romanticka drama zo zivota o laske,priatelstve a smrti,ktora ma dostala,urcite si to vsetci pozrite,budete v nemom uzase,po skonceni filmu budete mat ovela vacsie srdce a Aurora Ruffino je neskutocne zlata a rozkosna herecka...:-) ()

W.Wicki.W 

všetky recenzie používateľa

Film je skvělý,pro romantické duše jako dělaný. Je přesně natočený podle knihy, je to hodně zvláštní a neobvyklé. Člověk se při něj má možnost dost zamyslet nad životem - přesně tak jako to udělal hlavní hrdina, jehož charakter se tu docela dost mění a on se během filmu vyvíjí .... Stojí za to vidět (pokud nečekáte střílečku nebo horor ) ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Giacomo Campiotti mi nic nehovori a po tomto filme to este sakra aj dlho tak ostane. Nudna romantarna s kopou hlucheho miesta, kde sa absolutne nic nedeje. Talianska kinematografia tape a uz nedokaze natocit take kulty ako v 70. rokoch /Suspiria, Pari e Dispari/, skoda. Laska on + ona rozhodne nestaci na film, ani omylom : 5 % ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Turíne od 26. mája 2012 po obdobie šiestich týždňov. (Arsenal83)
  • Scenár bol napísaný podľa debutového románu Alessandra D'Avenia pod rovnakým názvom z roku 2010. Román je inšpirovaný skutočným príbehom dievčaťa, ktoré zomrelo na leukémiu a navštevovalo rímsku strednú školu, kde bola autor v tom čase zastupujúcim učiteľom. Jeho postavu hrá vo filme Luca Argentero. (Arsenal83)

Reklama

Reklama