Reklama

Reklama

Študentka literatúry Anastasia Steeleová (Dakota Johnsonová) je podľa vlastných slov nezaujímavá a nudná sivá myš s nízkym sebavedomím, pravý opak tajomného podnikateľa Christiana Greya (Jamie Dornan), ktorého prišla vyspovedať pre článok do študentského časopisu. Napriek tomu, že sa ju Grey snaží odradiť svojom chladným a odmeraným správaním, má ho plnú hlavu, a tento fakt ešte prehĺbia ich opakované pracovné stretnutia. Bez ohľadu na to, že ju varuje, ako je komplikovaný a v zlovestných náznakoch hovorí o svojom špecifickom vkuse, Anastasia nie je schopná odolať jeho príťažlivosti. Ani Grey však nie je voči tomuto plachému dievčaťu imúnny a postupne jej začne otvárať dvere do svojej trinástej komnaty. Ak do nich Anastasia vstúpi, pozná pravého Christiana Greya. A na posteli určenej len pre vyvolených zároveň spozná samu seba - svoje túžby, svoje vášne, svoju živočíšnosť. Až z toho pôjde strach... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (78)

  • Na internete existovala webová stránka Greyovej (Jamie Dornan) spoločnosti greyenterprisesholdings.com. (ČSFD)
  • Film si za prvý víkend nenechalo v slovenských kinách ujsť rekordných 108 094 divákov, ktorí v kasách nechali celkovo 545 105 eur. Zaradili ho tak na prvé miesto v návštevnosti aj v tržbách v histórii Slovenska. Rekord dovtedy držala snímka Twilight sága: Úsvit - 2. časť (2012), ktorú si v kinách počas prvého víkendu pozrelo 94 197 divákov. (Zdroj: Barracuda Movie)
  • Najviac scén sa natočilo v kanadskom meste Vancouver. (ČSFD)
  • Knižnej predlohy sa predalo viac než 100 miliónov výtlačkov v 51 jazykoch, vrátane latinčiny. V Česku sa predalo cez 200 tisíc kusov. (ČSFD)
  • Jamie Dornan (Christian Grey) pre perfektnú figúru cvičil 3 hodiny denne. (ČSFD)
  • Práva na sfilmovanie rovnomennej knižnej predlohy išli na dračku. Bilo sa o ne až 10 hollywoodskych štúdií. (ČSFD)
  • Podľa americkej ankety si až 44% žien radšej pozrie film, než by zažili skutočný sex. (ČSFD)
  • V prvej verzii scenára bolo viac sexu, no scenáristka ho musela vyškrtať kvôli prístupnosti. Z filmu bola napríklad vystrihnutá najchúlostivejšia scéna s tampónom. (ČSFD)
  • Jamie Dornan (Christian Grey) osobne navštívil sexuálne orgie, aby lepšie pochopil svoj filmový charakter. (ČSFD)
  • Film bol na Slovensku prístupný až od 18 rokov. V Keni a Malajzii ho kvôli zobrazeniu ženy ako sexuálnej otrokyne dokonca zakázali. (ČSFD)
  • Šteklivé scény tvoria len 20 minút, čo je šestina celej minutáže. (ČSFD)
  • Dakota Johnson (Anastasia Steele) mala dlhoročný vzťah s hercom Jordanom Mastersonom, ktorý sa netají vzťahom k scientologickej cirkvi. Počas nakrúcania vraj preskočila iskra aj medzi ňou a hlavným mužským predstaviteľom Jamiem Dornanom (Christian Grey). (Lukido)
  • Na filme sa podieľali aj sexuálne dominantný muž a žena. Obaja mali hercov dostať do ich rolí, aby vznikli autentickejšie zábery. (vander19)
  • Veľa zástancov BDSM považuje tento film (ako aj knihu) za urážlivý, pretože má zlý vplyv a nestotožňuje sa s ich zásadami bezpečnosti a rozumnosti. (Kacenka616)
  • Jamie Dornan sa kvôli stvárneniu úlohy Christiana Greya musel naučiť chodiť iným spôsobom, na aký bol zvyknutý, pretože najprv pristupoval na prsty a až potom na pätu. (Kacenka616)
  • Jamie Dornan (Christian Grey) sa vyjadril, že nemá rád svoje telo a neznáša obleky. Pritom nahé telo a obleky sú alfou a omegou jeho postavy. (kacer4)

Súvisiace novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (viac)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (viac)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (viac)

Reklama

Reklama