Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Blb a blbec (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kolotoč prestreliek a divokých jázd sa začína listom milujúcej mamičky, v ktorom sa svojmu synovi Travisovi (Terence Hill) zverí, že vie, kde je ukrytý poklad po dedkovi. Prezradí to však len v tom prípade, ak spolu so svojím bratom Mosesom (Bud Spencer) a jeho rodinou prídu na Vianoce na rodinnú farmu. Informácia sa však dostane do nepravých uší a honba za pokladom sa začína. A aký je to poklad? O tom sa všetci dozvedia až v onú slávnostnú noc na Vianoce... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (90)

Stanmi 

všetky recenzie používateľa

Pistolník Travis (Terence Hill) se rozhodne splnit přání své matky, aby byla rodina na Vánoce pohromadě. Stojí však před ním těžký úkol a to přesvědčit svého bratra Mosese (Bud Spencer), který o nějaké sešlosti nechce ani slyšet... Po devíti letech od Superpolicajtů z Miami se Terence a Bud sešli, aby natočili svůj poslední film a to rovnou v žánru, kterým se uvedli na filmová plátna. Pod poněkud hanlivými českými názvy (Blb a blbec/Průseráři) se skutečně skrývá nefalšovaná westernová komedie (mimochodem režirovaná samotným Terencem), která už bohužel nepůsobi tak svěže a zábavně jako jejich starší snímky. Což o to Bud a Terence jsou pořád sympaťáci k pohledání, stále mají rádi fazole a ve svých tradičních hereckých polohách jsou jak ty rybky ve vodě (až je s podivem, že se nejmenuji Trinity a Bambino), ale jejich hlášky a pěsti už krapet postrádají svou pověstnou údernost. Bitky se soustředí především okolo mladšího Terence a i když nejsou vyloženě nudné, tak přece jenom zde chybí jejich tradiční parťáci (no vlastně spíš protivníci) jako Riccardo Pizzuti nebo Claudio Ruffini (ale i oni už v době vzniku filmu nebyli žádní mladíci). Stejně tak chybí i hudba věrných bratrů De Angelis. Samotný příběh (který napsal Terencův syn Jess) má pár zajímavých a vtipných scén a nevadí ani poněkud sentimentální závěr, ale jako celek už to zase taková zábava není. Průseráři tak jsou spíše průměrnou komedií, ale i když Budovi a Terencovi přibyla nějaká ta vráska, tak pořád jsou to ti stejní frajeři jako za mlada a právě díky nim je tento film vlastně docela fajn podívanou. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Poslední společný snímek dua Spencer & Hill. Komediální spaghetti western, který svým způsobem rekapituluje jejich veškerou westernovou tvorbu. Co se týče humoru, je tu vše, na co jsme u nich zvyklí a co jsme už u nich kdysi viděli. Režie se ujal samotný Terence Hill a jelikož ve stejné době natáčel TV sérii o dobrodružstvích Luckyho Lucka, nedal si pražádnou práci s obsazením. A tak tu uvidíme většinu stejných herců. Ona je i stejná atmosféra snímku a troufám si tvrdit, že jsou použity i stejné kostýmy, včetně bílého koně, na kterém Hill jezdí a kulisy městečka. Názorný příklad toho, jak ušetřit na rozpočtu. Nakonec Hill má ten svůj bílý kostým v každém westernu. Byť se oba snaží sebevíc, není to žádný zázrak. Televizní výprava a vůbec celkový dojem, neudělá z jednoduchého příběhu veledílo. Pobavit dokáže, ale je to krapet málo. A tak jejich společné filmové rozloučení nedopadlo zrovinka nejlépe. ()

Reklama

MFZB 

všetky recenzie používateľa

Tak filmy s tymito dvoma típkami sú fakt super. Ešte dávnejšie som to pozerával v TV a strašne sa mi páčili hlavne tie bitky, ale už si presne nepämatám ktorý film bol ktorý, ale tento bol každopádne super. Vtipné to bolo dosť a aj bitky sa dali. Zo začiatku to bol nárez ale potom to už nebolo až také smiešne, ale záverečná bitka u mňa teda potvrdila tých 80%. Ešte by sa patrilo vzhliadnuť aj niektoré iné filmy týchto típkov... ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Rozlucka Spencera a Hilla prebehla skutocne vo velkom style. Tato dvojica zacinala vo westernoch /Buh Odpousti, ja ne, Tromfove eso/ a luci sa s divakmi taktiez westernom. Takmer 65 rocny Spencer sice uz nerozdava take brutalne rany ako v Dva Machri mezi nebem a Peklem/vsak aj evidentne pribral/, ale jeho o 10 rokov mladsi kolega ma stale ranu. Film vsak zachranuje zaverecna rvacka, ktora divakovi serviruje presne to, cim sa duo Spencer -- Hill preslavilo. Chyba vsak hudba Maurizia a Guida de Angelis, to je podstatna chyba. Celkovo je Botte di Natali slusny, ale iba priemerny film. 68 % ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Jeden z ostatných filmov dvojice Terence Hill, Bud Spencer. Možno aj preto z filmu cítiť únavu. Humor tu je, ale akosi tomu chýba tempo. Úloha dvoch bratov, ktorí si nevedia prísť na meno tejto dvojici nie je cudzia. Scenárista vymyslel niekoľko zápletiek, aby vyplnil to prázdno medzi začiatkom a koncom. Travis má romantickú linku so zverolekárkou. Moses musí riešiť svoju početnú rodinu čo ho nakoniec vedie k prenasledovaniu zločinca Sama Stona, ktorého Travis sám zachránil pred obesením. Nasleduje kolotoč naháňačiek a útekov, pri ktorých sa však žiadny z dotyčných nezadýcha. Dočkáme sa aj veľkej bitky ako je dobrým zvykom tejto dvojice. To však až vo finále keď sa zavŕši linka návratu k matke na Vianoce. Čo je vlastne dôvod prečo anglický názov filmu je "The Night Before Christmas" s vtipným podtitulom "The Fight Before Christmas". Bitka zavŕšená vtipným zdobením stromčeka zmlátenými banditami a šťastným koncom. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama