Reklama

Reklama

Búrlivé víno

(seriál)
  • Česko Bouřlivé víno
Dráma / Rodinný
Slovensko, 2012, 109x50 min

Scenár:

Diana Kacarová

Hrajú:

Emil Horváth ml., Nela Pocisková, Juraj Loj, Monika Hilmerová, Maroš Kramár, Helena Krajčiová, Jana Oľhová, Marián Slovák, Eva Rysová, Ľuboš Kostelný (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Rodinný seriál z krásneho vinárskeho prostredia - Búrlivé víno, ktorý poteší najmä romantické duše. Určite vás zaujmú osudy dvoch vinárskych rodín, spojených dávnym priateľstvom a rozdelených klamstvom. Je to seriál, ktorý ponúka množstvo emócií, ktoré patria do životov každého z nás, ako je láska, priateľstvo, nenávisť a aj ľudskosť! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (175)

MaxForValue odpad!

všetky recenzie používateľa

Búrlivé víno by mohlo už konečne dozrieť a dať priestor niečomu normálnejšiemu. Rozumiem tomu, prečo herci do toho idú, ale prečo si najprv neprečítajú aspoň scenár a takto sa degradujú. Kde sú tie časy "normálnych" seriálov, ktoré mali hĺbku, myšlienku, ideu, boli celospoločensky akceptovateľné pre svoju seriálovú "ľudskosť"? Načo točíme slovenské telenovely, keď už aj tie argentínske sú už tak zúfalo neatraktívne pre väčšinu populácie? ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Búrlivé víno chce byť očividne slovenským DALLASOM. Základná zápletka nie je zlá, len škoda, že postavy sú totálne neuveriteľné a hlúpe. Nevedomosť scenáristov o územných plánoch a poľnohospodárskej pôde by sa dala prehltnúť, ale pchať tam spisy ŠTB, kómu, policajnú "brutalitu", chmelové brigády, párovanie každého s každým... Problémy, ktoré by sa dali vyriešiť jedným dvoma telefonátmi, tu postavy riešia celý rok. Emil Horváth ml. ma totálne sklamal ako herec. Ale to je možno len tým, že si uvedomuje, aké sprostosti musí vypúšťať z úst... Najlepšie je, že postava Evy Rysovej-Suchánkovej je napísaná tak, že vždy povie pravdu nielen o dementnosti konania ostatných postáv, ale aj o dementnosti seriálu... ()

Reklama

migl odpad!

všetky recenzie používateľa

Táto žumpa a všetky tomu podobné telenovely natočené za posledné roky sú určené pre slabomyselného diváka,evidentne je ich u nás dosť, keď žnú taký divácky "úspech". Už to tu niekto spomenul,už XY rokov sa na Slovensku nenatočil žiadny film ktorý by za niečo stál(stále rovnaká pesnička,nie sú financie),ale na tieto fekálie sa ich vždy nájde dosť ! :-( ()

RoxaNie 

všetky recenzie používateľa

Jednu hviezdičku za Hilmerovej kabelku a Lojove sako. Ináč je tento seriál obrovským sklamaním. Keby ho skončili jednou, či dvoma sériami, ešte by bol ok, pretože o víne a rozhádaných rodinách sme tu ešte seriál nemali. Pri týchto seriáloch musia ľudia tieto seriály dopozerať len zo zo zotrvačnosti. ()

Marek1991 odpad!

všetky recenzie používateľa

Seriál, ktorý je veľmi podobný svojim nedávnym predchodcom z tvorby našich komerčných televízií z posledných 5 rokov. Herecky je dôveryhodný, ale ako niečo zaujímavé, dejovo inovatívne ani náhodou. Je to opäť jedna veľká konverzačka a to veľmi neznesiteľná. Po pár minútach som sa v tom strácal a pripadalo mi to veľmi negatívne a nudné. Keď príde ešte raz niečo takéto, zo života bohatšej vrstvy, s podobnými témami a myšlienkami, už nebudem váhať dať odpad. Toto je ako seriál Horúca krv, len tu nie je akoby ranč, ale vinice. Dej vyzerá ako Ordinácia v ružovej záhrade, toto je len ďalší zlý výplod z našej televíznej tvorby, nerád odchádzam od niečo zo zbytočne stiahnutím bruchom, tu to tak je. 05.06.2013 - Musím doplniť svoj komentár a zhoršiť hodnotenie. Tomuto seriálu prepadla moja rodina a ja to nedokážem zniesť pozerať. myslel som, že spočiatku, že to ujde, no je z toho zlátanina horšieho kalibru než spomínaná Ordinácia. Z Pociskovej, Kostelného, Tůmu a tisíckrát prepraných hercov a herečiek v takýchto seriáloch s otrasným scenárom už priam nemôžem. Berieme mi to priam dych, ničí mi to rodinu ako telenovely, mám chuť rozmlátiť televízori a zrušiť pripojenie, je to výplach mozgov spolu so správami, oni tie ovce fakt potrebujú, takto okaté zvratky snáď nedávali ani za komunizmu, pardón socializmu. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (31)

  • Najstaršou účastníčkou nakrúcania bola Eva Rysová, ktorá v roku 2013 oslávila 81 rokov a v seriáli hrala ironickú Annu Roznerovú. (Zdroj: cas.sk)
  • Počas osemmesačného nakrúcania seriálu otehotneli hneď dve herečky, a to Alena Ďuranová (Dáša) a Monika Hilmerová (Eva), a preto museli tvorcovia obe tehotenstvá zakomponovať do deja. (Johnny.ARN)
  • Zábery, pri ktorých sú postavy v Kongu, boli natáčané v jednej bratislavskej "schátranej" budove. (tommy187)

Reklama

Reklama