Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (309)

Xavi6 

všetky recenzie používateľa

Starý dobrý komedie jsou halvně z Francie, ale Itálie není daleko k francouzské dokonalosti. Paolo Villaggiio má hodně dobře našlápnuto k dokonalosti Funése (ale nikdy ji nepřekoná), ale Funés je jen jeden. Maléry pana účetního je rozhodně nejlepší díl účetního Fantozziho, který má jak nesmírně škaredou ženu, tak i nesmírně škaredé dítě (pro pobavení samozřejmě) Některé jeho grimasy stojí opravdu za to. :) ()

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Keď som si išiel po rokoch opäť pozrieť tohto prvého pána účtovníka, v duchu som si premietol niektoré vydarené Fantozziho skeče. Nevedel som však, ktoré sú z tohto filmu. Aké bolo moje prekvapenie, keď som zistil, že VŠETKY! Film samotný je v podstate zložený zo scénok, ktoré spolu súvisia len okrajovo. Kedysi by som dal 4-5 hviezdičiek, teraz už len 3. ()

Reklama

El Loco 

všetky recenzie používateľa

Účtovník Hugo Fantozzi spolu so svojou „krásnou“ rodinkou - manželkou Pinou, dcérou Mariangelou a vnučkou Ugou patria už k inventáru televíznej zábavy. Tento film patrí z kopy ich príbehov k tomu najlepšiemu. Vyznačuje sa pre Fantozziho typickým prízemným až primitívnym humorom III.cenovej skupiny. Tento najbezvýznamnejší úradníček v podaní Paola Villagia zažíva každý deň množstvo vtipných aj menej vtipných dobrodružstiev hlavne vďaka svojmu nedostatočne vysokému inteligenčnému kvocientu. V úrade si z neho kolegovia spravili sluhu a je vôbec všetkým na posmech. Jediný, kto ho má v skutočnosti rád, je jeho žena, ale on zas nemôže odtrhnúť oči od svojej kolegyne slečny Silvaniovej, ktorá ho má ale samozrejme na háku. Manželka je pre neho len vzduch, myslí si že je neatraktívna ba až šeredná (toto je asi jediná vec, v ktorej má pravdu). Z týchto skutočností vzniká teda množstvo Fantozziho eskapád, z ktorých sú niektoré aj celkom humorné, ale väčšinou sa tu bohužiaľ kumulujú len samé trápnosti. ()

d-fens 

všetky recenzie používateľa

pojem "Fantozziho dcera" síce právom zludovel, ale inak slabota, taký taliansky Zdeněk Troška, aj to v slabších rokoch:) "Sequel" (či ako sa to proste moderne hovorí voľnému pokračovaniu) sa mi zdal dokonca o niečo zábavnejší. Nechcem však v žiadnom prípade opovrhovať talianskymi komédiami, naposledy som sa skvele pobavil na "Svedená a opuštěná", "Alfréde, Alfréde", ale aj "Rozvod po italsku", sú proste skvelé (mimochodom všetky od toho istého režiséra Germiho). Paola Villagia som si zapamätal z detstva vo filme "Bláznivá komedie", a spomienky na detstvo mi tento film vykreslujú vo veselých farbách. Preto som skúsil aj Villagia ako Fantozziho, ale už som asi zostarol, a svet a humor mi nepripadajú také jednoduché... ale ak máte nudné poobedie, kedy nedávajú nič iné ako prenos z Formule 1, sem tam sa to oplatí prepnúť z tej formule na tento film - pre pobavenie a zahnanie mrákot po nedelňajšom obede ()

Easykk 

všetky recenzie používateľa

,,Bavooorské karbanátky,, hmmm ,,škóóda že si nedáš,, :D ,,Ty žéreš?,, kroutí hlavou a plnou pusou převaluje asi dvanáct karbanátků nacpaných během pěti vteřin ,,On žére, fuuj, Ty žééreš,, Aneb Fantozziho odtučňovací kůra u které jsem fakt málem prasknul smíchy a doteď tuhle hlášku používám!!! A používá ji i moje mamka a to už je co říct..:) ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (8)

  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)
  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)

Reklama

Reklama