Reklama

Reklama

Idem na ryby

(festivalový názov)
  • Česko Dny rybolovu v Patagónii (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

52-ročný obchodný cestujúci a bývalý alkoholik Marco sa rozhodne zmeniť svoj doterajší spôsob života. Ako súčasť terapie prijme návrh na rybolov a vydá sa do Puerto Dese-ado, patagónskeho teritória, na lov žralokov. Ide tam však aj preto, aby sa pokúsil nájsť svoju dcéru Anu, ktorú roky nevidel. „Jadro príbehu tvorí vzťah medzi otcom a dcérou. Myslím, že ženu, ktorú získame, môžeme opustiť. Ale svoje deti opustiť nemôžeme. S nimi si vytvoríme vzťahy, ktorých sa nedokážeme vzdať. Nevypovedané je omnoho dôležitejšie než to, o čom sa hovorí. Ticho, pohľad, majú tú výhodu, že sú nejednoznačné." (Režisér Carlos Sorín) Komorný príbeh o hľadaní, možných stretnutiach a prípadných nestretnutiach je zaujímavý aj tým, že okrem dvoch hlavných stvárňujú všetky ostatné postavy neherci. Film získal Cenu SIGNIS na festivale v San Sebastiane. (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (3)

moviepill 

všetky recenzie používateľa

Niekomu môže prekážať to pomalšie tempo a na prvý pohľad nie príliš originálna zápletka, ale všetko vynahrádzajú zábery nádherných exteriérov Patagónie a výborné herecké výkony. Najväčším plusom filmu je však bezpochyby hudba (C. Sorín), ktorá vám bude so svojím hlavným motívom znieť v hlave ešte dlho po skončení filmu. (videné na ArtFilm festivale, Trenčianske Teplice, 22.6.2013) ()

StaryMech 

všetky recenzie používateľa

O široširé zemi a lidech na ní nepatrných tak jako my diváci. Sorínovi, i tentokrát skromnému a výtečnému, jde o člověka -češtinou let čtyřicátých- "docela všedního, docela nenápadného, (...) podivuhodnou, nepochopitelnou, neuvěřitelnou bytost, jíž jsem já sám a každý jiný". Tahle země je i pro starý. ()

Reklama

Galéria (33)

Reklama

Reklama