Reklama

Reklama

Kapustová polievka

  • Slovensko Kapustnica (viac)
Trailer

Bláznivá komédia so slávnym francúzskym komikom Louisom de Funesom a Jeanom Carmetom v hlavných úlohách. Príbeh sa začína v bohom zabudnutej osade, kde žijú dvaja starí čudáci, ktorí si radi uhnú a majú veľmi radi kapustovú polievku. Ich život plynie nezmeneným tempom až do chvíle, kým neďaleko nepristane veľmi sympatický mimozemšťan, ktorému zachutí tiež kapustová polievka a dokonca si z nej urobí "exportný artikel" do vesmíru. Od tejto chvíle sa začína odvíjať séria bláznivých príbehov, v ktorých vynikne komediálny talent hlavných protagonistov... (RTVS)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (238)

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia mali naštudované surrealistické princípy konkrétnej iracionality, voľného prúdu asociácií a čistý psychický automatizmus bez akejkoľvek rozumovej kontroly a ohľadov morálnych či estetických. Alebo nie? Budem teda uvažovať triezvejšie. Film, v ktorom sa je, pije a prdí tak často ako v nijakom inom môže byť parafrázou na okrídlený termín carpe diem. Lenže nemám žiadne indície, že je tomu naozaj tak. V závere sa dá uvažovať o sociálno-kritickom tóne a pietnom rozjímaní nad pominuteľnosťou tradičného spôsobu života, indícií je na to dosť. Ale pre také vzletné idey je forma, ktorá bola zvolená, tak strašne hlúpa, až ma to znovu privádza k prvej vete. Vidieť Majstra v takej donebavolajúcej trápnosti je tak tristné... ()

Colonist 

všetky recenzie používateľa

Je to smutný film a není to v žádném případě klasická komedie, na které jsme od Louise de Funèse zvyklí (což bylo asi záměrem), ale já osobně se musím přiznat, že jsem celý tento film tak nějak nepochopil. Nepobral. Možná na něj ještě nejsem dost zralý, možná mi zážitek zkazil příšerný Krampolův dabing, ale to nic nemění na tom, že mé pocity po jeho zhlédnutí by se daly charakterizovat dvěma slovy - trapné a nudné. Jestli to měl být smutný a poetický příběh, proč tam proboha byly ty trapné vtipy? Podivná splácanina všeho možného... ()

Reklama

easaque 

všetky recenzie používateľa

slabé 3* kvůli tomu, že film jde oproti knižní předloze dost po povrchu. Ani není divu, když tam hrál Funes. Přesto to zase tak hrozné není a neznalí se můžou jakž takž bavit - ale raděj doporučuji knihu - určitě nezklame. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Adman 

všetky recenzie používateľa

Jean Girault, vsadil především na herce, a to na takové mistry, že film ani špatně dopadnout nemohl. Na první pohled se to celé může zdát jako přílišně suché a studené, bez nápadu a bez jiskry, ale to je omyl. Louis De Funes je právě ten zakopaný poklad filmu, který všichni hledají zcela jinde. Bylo to přecijenom už krátce před hercovou smrtí, ale i přes to dokáže vyvinout takový výkon hodný světového mistra, kterým se člověk, jako je Louis De Funès, rozhodně stal. A navždy v nás i takovým zůstane. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Ve svém předposledním filmu Louis de Funés jímavě hraje starého, toršku potrhlého mužíčka, jehož (spolu s kamarádem - skvěle nahrávající Jean Carmet) pití vína, polévka a tento svět, řítící se někam úplně pryč, přivede až k uvažování o odletu na jinou planetu. Tragicky směšné. Pěkné. P.S. Louis už zde hraje jinak a i Jiří Lábus mistrovsky posouvá "hlasové herectví" také někam dál, je rozhodně lepší než Krampol, který to s tou drsností v hlase a vykrádáním Filipovského přehání tak, že mu není skoro vůbec rozumnět!!! Ovšem Louisova osobnost zastínila všechny aspekty českého znění. Bože, ten film je tak smutný. Tak krásně smutný... ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (5)

Reklama

Reklama