Reklama

Reklama

English Vinglish

(festivalový názov)
  • Česko Angliština Engliština (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Shashi (Sridevi) je vzorná manželka a matka dvoch detí, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaoberá výrobou typických indických sladkostí - laddu. Pre svoju rodinu sa však denne stáva terčom vtipov a kritiky kvôli tomu, že nevie po anglicky. Shashi bola totiž vychovávaná v tradičnom konzervatívnom duchu a tento nový jazyk, ktorý sa v Indii používa čoraz častejšie, nikdy príliš nepotrebovala. Avšak časy sa menia aj v tradičnej krajine ako je India a Shashi tento nedostatok na sebe začína pociťovať. Jej problémy vyvrcholia cestou do New Yorku, kde sa má konať svadba jej netere. (lilina133)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (50)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Krásny a sympatický film. Veľa sa k nemu naozaj nedá napísať. Zahrané aj zrežírované s citom a je to vidieť v každej jednej scéne. Bollywood v tej najlepšej možnej podobe. Mnoho humorných situácií vychádza z realistických pohnútok a vďaka tomu nepôsobia ako niečo čo tam chcel scenárista silou mocou vložiť, len aby to zabavilo. Aj napriek lokácií New Yorku je English Vinglish zábavný, farebný a ľudský. Nakonci mi dokonca ušla jedna či dve slzy. A samozrejme krásna hudba ako to už pri týchto filmoch býva. ()

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Za prvé úchvatný český titulek vás zaručeně pobaví:D Za druhé úchvatný učitel angličtiny pro cizince vás taky pobaví a zároveň máte chuť mu nakopat zadek.... prostě si naberete třídu plnou lidí z rozličných zemí, sami mluvíte jen anglicky a teď je budete učit.. myslíte si, že to nejde? Jde! Vždycky, když začnou mluvit svým jazykem a vy jim nerozumíte, prostě řekněte.. Speak english only. Připomnělo mi to učitele angličtiny v ČR na základce a gymplu.. ti byli takový opak... uměli pouze česky a anglicky asi jako ti cizinci tady. Za třetí je to nádherný film, který mi akorát trochu kazily poznámky mé mámy na chování Shashiné dcery a manžela, kterými se vůbec nesnažila narážet na mě. Za čtvrté je to vážně krásný snímek doprovázený barevnou atmosférou indických sárí a oslav a typickou "taneční" hudbou, která navodí skvělou atmosféru, abyste si snímek mohli naplno užít. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,862,086Tržby Celosvetovo $9,886,679 ▐ Príjemný film, miestami správne uvoľnení, ktorý si vie občas aj utiahnuť z určitých vecí, prípadne občas príde aj na vypäté situácie. Máme tu prevažne klasické životné situácie, zasadené do prostredia veľkomesta. Kde príde človek neznalí prostredia ale i domáceho jazyka a sledujeme ako si počína ako sa zdokonaluje, či vynájde. Film ponúka určité rodinné posolstvo ako si nájsť tu správnu životnú cestu. /90%/ ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

Takové milé, velmi půvabné, pohlazení pro duši a oči. Krásná Shashi v Indii, se svojí rodinou, úspěšným manželem a dětmi, je brána tak trochu jako inventář rodiny, co funguje jako perpetuum mobile, čili jsem tu furt a makám pro všechny, to je přece normální. Miluje svoji rodinu ale cítí, že se vkrádá nespokojenost a lítost, zvlášť když dcerka tatínkův přístup zdatně odkoukala. Do toho přijde pozvání na svatbu z New Yorku od své neteře a let prvně v životě sama je křest ohněm, zvlášť když anglicky vlastně neumíte. Trapné situace ji donutí se zapsat na měsíční kurs angličtiny, kde je osazenstvo vskutku mezinárodní. A ten krásný úsměv Francouze...Jak říkám , pohlazení pro duši ...Máte oči jako dvě kávové kapky na bílé mléčné pěně... ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad to podľa popisu vyzerá na taký obyčajný film o jazykovej bariére, ktorú sa snaží človek prekonať. Ale tento príbeh v sebe ukrýva napokon oveľa viac - a práve to ho robí výnimočným. Tu nešlo len o nejakú angličtinu a snahu sa dohovoriť v "cudzom" svete, ale Shashi chcela svojej rodine ukázať, že nie je len nejaká domáca puťka, ktorá nevie robiť nič iné, len celé dni šúlať laddu. Dej filmu pôsobí milým dôvtipom, nehou, aj dramatickým rozmerom + nechýbala ani štipka platonickej lásky. Aj keď bola línia filmu absolútne priamočiara, tak pri filme sa človek určite nenudil. Príjemná atmosféra kurzu angličtiny, prostredie "exotického" New Yorku, kultúrne rozdiely, jazykové bariéry - to všetko hnalo tento film vpred. A ten záver... Veľmi vydarené. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku a v indickom meste Pune, ktoré sa nachádza neďaleko známeho veľkomesta Bombaj. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama