Reklama

Reklama

Na núdzové číslo 911, americkú verziu našej 112, za rok príde okolo 188 miliónov hovorov. Tentoraz je to ale osobné. Jordan Turnerová  (Halle Berry) je skúsená operátorka. Jedného dňa však následkom zlého úsudku skončí telefonát katastrofou. Jordan je otrasená a nevie, či vôbec ešte môže pokračovať vo svojej práci. Potom ale šialenec unesie v kufri svojho auta tínedžerku Casey Welsenovú. Keď Jordan príjme hovor uneseného dievčaťa, jej život sa razom zmení. Uvedomí si, že únos má na svedomí vrah, ktorého už raz mala na telefóne a chce urobiť všetko preto, aby dievča zachránila. Jordan sa rozhodne na vlastnú päsť pomôcť dievčaťu a postaviť sa tvárou tvár vrahovi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (814)

tron 

všetky recenzie používateľa

Miestami úžasne blbý film. Vrah je evidentne kúzelník, pretože sa dokáže dostať do podzemného bunkra, zatvoriť za sebou poklop a zvnútra naň nahádzať hlinu, aby vchod splýval so zemou (alebo proste niekde bol druhý vchod? To sa nedozvieme.). Ale napokon možno i práve vďaka natvrdnutému scenáru Tiesňová linka dobre zabaví. Halle Berry s výnimkou Plesu príšer nemusím a Brad Anderson sa bohužiaľ vystrieľal v Session 9 a odvtedy už len znudene prešľapuje z nohy na nohu, ale toto ma bavilo a pravdupovediac som tomu miestami mal chuť fláknuť aj štvrtú hviezdu. Potom ma to prešlo. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $13miliónovTržby USA $51,872,378Tržby Celosvetovo $68,572,378Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,692,741 //počet predaných kusov 137,363Tržby za predaj DVD v USA $10,498,340 //počet predaných kusov 452,060║ v prvom rade ide o dobrý námet, za druhé je v celkom schopných rukách lebo Brad Anderson vie dostať na povrch slušnú dávku napätia, vie vyhecovať, len je škoda že občas to skĺzne do zbytočného klišé, hlavne ako je zvykom na tom najviac utrpí záver a tým pádom sa to zbytočne snaženie o budovanie príbehu skazí a zapadne do priemernosti, škoda /60%/ ()

Reklama

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Na podobné téma několikrát viděný thriller, ale svým způsobem přesto originální. Nenáročné a přesto téměř dokonalé, což je pravda. Napětí nechybí a závěr celkem i překvapí. Psychopat sám závěr nečekal a on samotný byl nemile překvapen. Halle Berry v roli operátorky byla sympatická a role se k ní hodila. Nemám téměř co vytknout, ale přesto plný počet dát nemohu .. 8/10 = 89% ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.7/10] | me: Dobre vystavaný thriller. Neopotrebovaný motív. Slušná Berry. A lot of times you don't know how it ends. When your units get to a scene you sign off and they take over. But, you don't know. Did they make an arrest, shoot the bad guy, did the PR live, did she die... [3.5 *] ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Komorní thriller pro dvě herečky, který se nevyhne plochým postavám (oběť), klišé (hrdinčino trauma) a velkým náhodám (hrdinka kápne podruhé na stejného vraha). Úvodní třetina se opírá o zajímavost rutiny tísňové centrály, prostředek s unesenou v autě servíruje slušnou porci zvratů, nápadů a napětí, což ale poněkud shodí hodně vychtěné finále. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (16)

  • Při jedné scéně, kdy přichází vedoucí úlu Maddy (Roma Maffia) informovat Jordan (Halle Berry), přichází bez headsetu, který se během rozhovoru záhadně objeví a opět zmizí. (Shadowrat)
  • Ve filmech společnosti WWE studios je zvykem, že si ve snímku zahraje zaměstnanec wrestlingové společnosti WWE. Zde si svou vůbec první filmovou premiéru odbyl americký wrestler David Otunga v roli strážníka Devanse. (Nathanielmon)
  • Pracovným názvom snímky bolo označenie The Hive. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama