Reklama

Reklama

Záhada Hory mŕtvych

  • Česko Záhada Hory mrtvých (viac)
Trailer 1

Film sa inšpiroval skutočnými udalosťami, ktoré sa odohrali v roku 1959 na Hore mŕtvych v severnom Urale, kedy prišlo nevysvetliteľným spôsobom o život deväť ruských študentov... Píše sa 28. január 1959. Desať skúsených lyžiarov sa vybralo z Jekaterinburgu smerom do mesta Vizahi na lyžiarsku expedíciu do pohoria Ural v Rusku. Lyžiari, celkovo osem chlapcov a dve dievčatá, boli študentmi Uralského Polytechnického inštitútu. Jeden chlapec zo skupiny ochorel a musel sa vrátiť, ostatní pokračovali ďalej, no ani jeden z nich sa nikdy nevrátil. Ich telá sa našli iba v spodnej bielizni a vykazovali vysoké známky radiácie. Stan bol roztrhnutý zvnútra a turisti z neho utekali bosí a takmer nahí pri teplote -30 °C.  Aj keď sa nenašli známky súboja, obete mali rozrazené lebky, zlámané rebrá, rozsiahle vnútorné znamenia a jednému z dievčat chýbal jazyk. Ich smrť nebola nikdy objasnená, špekulovalo sa o lavíne, ale aj o paranormálnych javoch či UFO. Oficiálnou príčinou smrti bola spontánna sila, ktorú obete neboli schopné prekonať. Horský priesmyk, kde k  došlo k nešťastiu, pomenovali po vodcovi výpravy Igorovi Djatlovovi ako Djatlovov priesmyk. V roku 2012 sa pätica amerických študentov rozhodne vyraziť po stopách ruskej výpravy a objasniť jednu z najzáhadnejších tragédií minulého storočia. Akonáhle sa dostanú na miesta, kde vtedy zahynuli ich vrstovníci, začnú ich prenasledovať čudné desivé udalosti a im je čoraz jasnejšie, že tajomné sily, ktoré na mieste tragédie driemali päťdesiatštyri rokov, sú pripravené vraždiť znova... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (369)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Renny Harlin a jeho pohled na legendu o devíti mrtvých studentech v ruském Uralu. Z daného tématu by se dala vytěžit atmosferická podívaná, ale Harlin vyplýtval všechny své zkušenosti v 90. letech a to co předvádí zde hraničí z filmy Uwe Bolla. Neskutečně debilní slátanina, která nevyděsí, ani nezabaví. Na dané téma spíše doporučuji dokument "Ruský Yetti", který má více atmosféry než tahle konina. ()

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Dyatlov Pass Incident je sama o sobě událost na základě který by mohl vzniknout celovečerní mystery trhák a spekulativně všem zasvěcencům objasnit, co se tehdy mohlo stát. Jenomže Renny Harlin to pojal jako "found-footage", děj zasadil do současnosti, před kameru vrazil bandu nevýrazných postav a poslal je do hor vypátrat něco, co ve výsledku vlastně vůbec nevypátrali. Místo toho se všechno obrátilo v Outpost, kde zjistíte ledacos o úplně jiných událostech, než právě o Dyatlov Pass Incident. Protože to ale konec konců není vůbec tak špatná záležitost a protože témata teleportace a cestování časem mi nejsou cizí, nemám problém se třema hvězdama. ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

"Horor", který v sobě mixuje Záhadu Hory Mrtvých, Philadelpský experiment, mimozemšťany, upíry?, teleportaci, časové i prostorové anomálie a červí díry. Tvůrce očividně seděl pod vlivem nějakých silných drog u televize, kde zrovna běžel nějaký brakový seriál o konspiracích a pak přepnul na Akta X po kterých následoval seriál Stargate. Jinak si vznik téhle slátaniny opravdu představit nedokážu. Jednou hvězdou oceňuji přesné historické souvislosti jako například jména, data a popisy místa činu. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

O téhle Uralské záhadě už toho mám docela dost přečteno. Proto vím že je spousta teorií co se tenkrát stalo. Tahle filmová teorie mi moc nevoněla. Koketování s Filadelfským experimentem je sice fajn, ale výsledek je tragickej. Přežil bych i to že se 3/4 filmu nic neděje. Ale ten WTF konec byl i na mě moc. Ty digitální mamrdi poslali všechno do kytek. ()

LIVINGDEAD odpad!

všetky recenzie používateľa

Nesnáším filmy, natočené stylem třepající amatérské kamery, kde je HOVNO vidět! A právě tento film je takto natočen. Prvních 50 minut, tedy 3/4 filmu se nic neděje. Expedice se balí, vyráží na cestu, sedí u ohniště a melou hovadiny, záběr na několikasekundový sex... pak střílení a všichni se rozprchnou. Kamera se třepe, je tma a vidíte.... Pak se objeví bunkr a začíná sci-fi, je 15 minut do konce filmu...objeví se portál, mutanti, vojáci....KONEC. Hrozná sračka! ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (6)

  • Holly (Holly Goss) ve filmu mluví o jediném přeživším Ďatlovovy výpravy, Pjotru Karovovi. Jméno je fiktivní, onen člověk se ve skutečnosti jmenoval Jurij Judin. Judin se od skupiny odpojil po několika dnech od započetí expedice kvůli chronickému revmatismu. Zemřel v roce 2013, v 75 letech. (Tristaver)
  • Na tuto známou záhadu byl v roce 2014 natočen dokument Ruský Yetti: Zabiják žije, ve kterém se vyšetřovatel snaží objasnit tento dosud nejasný incident tím, že Dyatlovovu skupinu zabil Yetti, kterého postavy v tomto filmu také několikrát zmiňují. (Matared)
  • Film je natočený podľa skutočných udalosti, ktoré sa stali v roku 1959 jednej lyžiarskej expedícii. Hora, kde sa daná tragédia odohrala, bola neskôr pomenovaná na Dyatlov Pass. (Slunkoo)

Reklama

Reklama