Reklama

Reklama

Architektúra pre začiatočníkov

(festivalový názov)
  • Južná Kórea Geonchukhakgaeron (viac)

Obsahy(1)

Jedného dňa do kancelárie architekta Seung-Mina zavíta nečakaná návšteva. Je to jeho bývalá spolužiačka z vysokej školy z triedy 'Architektúra 101' Seo-Yeon. Samozrejme, že po toľkých rokoch ju hneď nespoznáva, ale po chvíľke rozhovoru zisťuje, že je to práve ona; jeho prvá veľká láska. Seo-Yeon sa vrátila späť do rodného mesta, aby prestavala a usadila sa v rodinnom dome, v ktorom vyrastala. Za svojím dávnym priateľom prišla s prosbou, či by sa tejto práce neujal on. Seung-Min spočiatku odmieta, ale nakoniec súhlasí. Pri práci spolu obaja začnú tráviť viac času a spomínajú na študentské časy. Seung-Min sa však ide ženiť a čoskoro odlieta do Ameriky... (sochoking)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • V srpnu roku 2012 poničil tajfun Bolaven speciálně pro potřeby filmu přichystaný dům filmové představitelky Yang Seo-yeon (Han Ga-in). Dům byl posléze zrenovován a pod taktovkou designéra a hlavního architektonického producenta filmu Gu Seung-hoe úspěšně uveden v malebnou kavárnu Cafe Seo-yeon's House, o jejíž interiér se postaral Woo Seung-mie, filmový návrhář. Její otevření proběhlo v březnu 2013. (Conspi)
  • Natáčení snímku probíhalo v příměstských oblastech hlavní jihokorejské metropole a v blízkém okolí jihokorejského ostrova Jeju Island. (Conspi)
  • Režisér snímku Lee Yong-joo  je sám úspěšným absolventem bakalářského studia architektury soukromé jihokorejské univerzity Yonsei University. Na architektonických detailech filmových stavebních plánů a odborné architektonické terminologii měl nemalý podíl i jeho spolupracovník a přítel architekt z povolání Gu Seung-ho. (Conspi)

Reklama

Reklama