Reklama

Reklama

Dark Was the Night

  • Austrália Dark Was the Night (viac)
Trailer 1

Záhadná síla ukrytá v lesích za malým izolovaným městečkem Maiden Woods vzbuzuje strach v jeho obyvatelích, zatímco se šerif Paul Shields (Kevin Durand) snaží ochránit své milované a zároveň porazit démony ze své minulosti. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (86)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem se radoval, že jsem namísto očekávaného průměrného videobéčka dostal nadprůměrné videoáčko, ale po děsivě vymrvené poslední čtvrtce dávám s bídou tři. To, že dějová rovina s windigem musela být čas od času prolínaná dějovou rovinou rodinných trampot šerifa Shieldse, jeho ženy a jejich otravně přehrávajícího spratka, bych ještě tvůrcům odpustil. Ale tu snůšku klišé a banality v kostelním závěru už ne. A tak milý dédy šerif v lůně domu Páně ochránil nejen svou rodinu, ale i všechny "svoje" lidi, řekl "everything's gonna be fine" (ještě že nedošlo na "ajlavjú"), jeho neméně statečný zástupce si definitivně získal náklonnost jisté diblíkovité zmejkapované krásky, no a já musel běžet znechuceně vyzvrátit svou delikatesní večeři, což mě teda fakt nepříčetně rozčílilo. Sice mi pak zase trochu spravil chuť nečekaně vtipný poslední záběr a hodně pěkné závěrečné titulky, ale to už bylo bohužel pozdě, půl kila frankfurtskýho s deseti nenávratně v hajzlu... Jo a mimochodem Kevin Durand přesvědčil, že by lehce zvládl i nějakou psychologicky náročnější dramatickou roli, sympaťák. ()

Caminzind 

všetky recenzie používateľa

Námět. Ten je kamenem úrazu tohoto horrorového příběhu s půvabným názvem, který i v doslovném překladu zní stále stejně poeticky Temná byla noc. A atmosféra je zde opravdu temná, byť se časem trochu omrzí. Režie výborná a invenční. Skvělá hudba. Kamerové filtry, které vůbec nemusím, zase tolik nevadily. Herci jsou zajímaví. Vykreslení postav je bez chyby, ikdyž ne zrovna originální. Ale ten námět... Někteří tady snímku vytýkají nevyužitý potenciál. Ale dle mého tady ani žádný potenciál nebyl, chyběla prostě látka. A kdo si osvojil základy Aristotelovy fyziky, tak ví, že bez látky není co u-tvář-et. To vše k velké škodě tvůrců. 51% ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Hororový thriller, ktorý si svojou koncepciou s ohľadom na pomerne jednoduchú dejovú linku (obyvateľov mestečka terorizuje príšera z lesa) zakladá hlavne na atmosferickej stránke, čo mne celkom vyhovovalo. Žiaľ v tomto smere sa snímok postupom času ku koncu nevyvíja, skôr to bolo celé ako na hojdačke. Silné momenty, ako napr. keď bubák vojde do domu šerifa, sa tu striedajú s tými slabšími a nudnými. Čo sa týka príšery tiež to bolo len tak na polovicu. Zábery na nohy boli veľmi dobré, keď sa však na konci ukázala aj hlava tak bolo po srande. Celkový dojem však nie je vôbec zlý, taká hororová jednohubka. 60/100 ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Príjemný malý horor, ktorý mi pocitovo pripomenul opatrnejšie monster kúsky ako Fessendenove "Wendigo" (lepšie) či Bousmanove "The Barrens" (slabšie). A tak ako ma dokáže zabaviť vydarená, intenzívna monster vyvražďovačka, tak si viem užiť aj takýto pomalší, atmosférický prístup k žánru, pokiaľ to v ňom teda funguje. A tu to fungovalo; fajn postavy, hustnúca atmosféra, obstojné mystérium a vygradované finále, v ktorom našťastie nesklamalo ani finálne odhalenie monštra. Síce to kľudne mohlo byť o 15-20 min. kratšie a filmu by to nijako neublížilo, ale aj tak dobre. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Nemám veľmi v obľube horory, v ktorých sa celú dobu dokopy nič zaujímavé nestane a snažia sa to zachrániť v záverečnej 10-minútovke. Opustené mestečko v ktorom miznú zvieratá aj ľudia, akási tajomná a príliš rýchla príšerka, a odvážny šerif s nepodstatnými rodinnými problémami, ktorý sa snaží prísť na koreň veci. Prostredie je celkom pekné a snaží sa to budovať atmosférku, ale na viac sa ten film nezmôže. Treba sa naozaj zmieriť s tým, že okrem nejakých rýchlych zábleskov, strihov či pohľadu na pazúriky toho divák po väčšinu stopáže veľa neuvidí. Nakrútené OK, ale pre mňa až príliš naťahované a žiaľ aj dosť nudné. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (3)

  • Scenár filmu bol zaradený do zoznamu Hollywood Blacklist 2009 (ročný prehľad 100 najlepších nezrealizovaných scenárov). Film je voľne založený na skutočných udalostiach, ktoré sa odohrali v anglickom Topshame v roku 1855 a ktoré sú známe ako "Diablova stopa". Mestečko sa ráno prebudilo a na cestách našlo čerstvo napadnutý sneh a na ňom otlačky divných veľkých rozrezaných kopýt, ktoré sa tiahli až do ďaleka. (Scraffy)
  • Film je založen na reálné báji o tajemné bytosti windigo, která je v severoamerických indiánských kmenech tradována ještě z předkolumbovskych dob. Tato bytost se měla vyskytovat na pomezí dnešní Kanady a USA a naposledy ji byla připisovana úmrtí na začátku 20. století. Podoba windiga se liší dle toho kterého kmene, avšak spojuje vždy zásadní věc a tou je vysoká postava cca 3-4 metry s třiprstými pařáty na nohách a drápy na horních pažích, mrtvolným dechem a nadlidskou silou. V některých bájích má mít i rohy a popelavou kůži a hluboko posazené žhnoucí oči. (SsgtJira)

Reklama

Reklama