Reklama

Reklama

Mátohy

(divadelný záznam)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Prevzaté predstavenie pre deti na motívy rozprávok známych aj neznámych z Divadla Andreja Bagara v Nitre. Rozprávkové predstavenie s pesničkami, tancami, strigami, čertmi, ale aj so Smrtkou, láskou a dobrým koncom. Pri putovaní Mateja za ženou s 5 Pé navštívime známe aj menej známe rozprávkové svety, aby sme sa tešili zo záchrany Matejovho tatka, Smrtkinej veľkorysosti a Matej s Aničkou jeden z druhého. Predstavenie pre deti, ale aj dospelých, ktorí majú radi humor, fantáziu a vieru v spravodlivosť, pripravili tvorcovia v Divadle Andreja Bagara v Nitre v západoslovenskom nárečí..
Matej si spokojne nažíva v rodnej dedine, až kým jeho otca nenavštívi tetka Smrtka a rozhodne sa zobrať ho so sebou. Tatko ju uprosí, aby ho nechala na svete aspoň kým sa mu syn ožení. Smrtka dá Matejovi 3 dni na nájdenie nevesty, ale musí mať 5 Pé: musí byť pracovitá, peňažná, pekná, pobožná a poriadna. Matej sa vyberie do sveta a všetci mu hovoria, že takej ženy niet - Matej putuje cez zakliatu dedinu, cez kráľovstvo princeznej, ktorá paktuje s čertmi, až na Mesiac - ale aj keď mu mnohí chcú pomôcť, ba aj dcéru dať, vhodnú nevestu nenachádza. Smutný sa vracia domov a zistí, že tá pravá, so všetkými 5 Pé, je jeho suseda Anička.
Otec ostáva s nimi, ale ani Smrtka neobíde naprázdno - dostáva bicykel, ktorý Matej získal pri svojom putovaní reálnym aj rozprávkovým svetom. (STV)

(viac)

Recenzie (1)

Reklama

Reklama