Reklama

Reklama

Mladý učiteľ výtvarnej výchovy Kang In-ho zo Soulu prichádza do Mujinu učiť sluchovo postihnuté deti. Prvé, čo si všimne, sú zvláštnosti na deťoch, ktoré učí. Neskôr zisťuje, že deti fyzicky i sexuálne zneužívajú učitelia a aj samotný riaditeľ akadémie. Aby hrôzy v škole zastavil, spojí sa s aktivistkou za ľudské práva a spoločne s ňou chce tajomstvo akadémie zverejniť. Celá situácia je však zamotanejšia než sa na prvý pohľad zdá a na odhalenie čakajú ďalšie temné tajomstvá... (sochoking)

(viac)

Recenzie (246)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Učiteľovi stvárnenému hercom, ktorý vyhral casting na mladého dilina s dobrosrdečným výrazom v tvári, nedochádza, že sa niečo deje, keď vidí modriny. Netvári sa ani len prekvapene, keď jeho kolega v zborovni facká žiaka tak, že by z toho mal otras mozgu aj trojhlavý drak. Jemu to dojde, až keď pracovníčka školy strká dievčatku hlavu do pustenej práčky. Po takom úvode sa už film dal ťažko brať vážne, aj keď na určitý priemer by to v porovnaní s prvou tretinou vytiahol. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Spoilery... Po skončení tohto snímku sa ma zmocnili všelijaké myšlienky a nie som schopný správne vykresliť svoj názor. Po konečnom rozsudku som dúfal, že správni ľudia zoberú moc do svojich rúk a rozhodnú sa niečo spraviť, no napokon to skončilo tak ako skončilo. Som maximálne dožratý a titulky s textom "V súčasnej dobe pracujú niektorí z útočníkov stále v školstve a rozsudky prípadu sú konečné" ma úplne otrávili. Momentálne naozaj nie som schopný tento film detailne opísať a zhodnotiť, zmôžem sa už len na toto: DO RITI S TÝMI SKURVENÝMI KOKOTMI (mäkší výraz som nenašiel). ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Říkal jsem si Echt Drama,ale nakonec jsem se nespálil a díky zajímavé látce film zasahuje i do Thrilleru a divák dostane vskutku drsný, emotivní, zlý a krutý matroš. Vynikající příběh, který diváka vtáhne do děje a nutí ho si projít různými fázemí, kde budete fandit, věřit, modlit se a vzápětí nenávidět, řvát, nadávat,brečet. Ano tak takhle silně se mnou film nezamával ani nepamatuji a že film bude okořeněn i soudem, což já jako milovník právnických thrillerů uvítám v otevřené náruči, tak o hodnocení bylo dávno rozhodnuto. Že je film podle skutečných události a pozměnil zákony Korejské ústavy je pouze krásná třešnička už tak na dosti vynikajícím dortu. 100% ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Spíše než uměleckou, má tento snímek hodnotu výpovědní, a to o stavu světa - hrůza domyslet, kolik ještě tak strašných lidí zabírá místo na planetě a jak slepota spravednosti přináší další tragédie do životů těch, kteří se snaží s tímto zlem bojovat... Burcující a otřesné svědectví úrovně člověka 21. století. Tfuj! ()

Mikah 

všetky recenzie používateľa

O syrovosti filmu, která zobrazuje bezútěšnou krutost reality, v níž lidé myslí na spravedlnost až na posledním místě, tu už bylo psáno mnohé, takže tato slova mohu jen potvrdit. Film lze brát jako palici, která útočí na naivy, jež věří v to, že lidé se postarají o potrestání zla a naopak ti ctnostní dosáhnou svých cílů. Dogani na to jde dobrou cestou a věřím v to, že všichni diváci po zhlédnutí vyjdou otřeseni tím, co se může dít a přitom stát nechá viníky odejít bez úhony. Na některé scény nebyl hezký pohled a podle mě by neuškodilo, kdyby tvůrci nemuseli zobrazovat vše a něco nechali jen na slovech, ale někdo asi potřebuje explicitně ukázat, o co film usiluje, aby se do něj dokázal vžít. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama