Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Popíjanie policajta Santosa Trinidada v bare napokon skončí trojnásobnou vraždou, jednému svedkovi sa však podarí uniknúť. Santos po ňom pátra, aby ho mohol tiež odstrániť. Detektív Leiva vraždy vyšetruje ako jednoduchý drogový prípad, čoskoro sa však ukáže, že nitky siahajú až k islamskému terorizmu. Temný thriller bol ocenený šiestimi národnými cenami Goya a mnohými ďalšími cenami. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Tvorcovia filmu sa nechali voľne inšpirovať teroristickým útokom na madridskej stanici v roku 2004. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskom Madride a známych filmových štúdiách Ciudad de la Luz v meste Alicante. (MikaelSVK)
  • Po tom, čo film uvidel herec a režisér Sylvester Stallone, prezradil, že sa mu veľmi páčil a rád by natočil jeho hollywoodsky remake. (MikaelSVK)
  • Film v roce 2012 získal 6 ocenění Goya za nejlepší film, nejlepší režii, nejlepší původní scénář, nejlepší střih, nejlepší zvuk a nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Obdržel 5 cen CEC Award (Cinema Writers Circle Awards) téměř ve všech hlavních kategoriích a navíc získal katalánskou národní filmovou cenu Gaudí Award a byl vyhlášen nejlepším evropským filmem roku 2012. (Zdroj: Film Europe)

Reklama

Reklama