Reklama

Reklama

VOD (1)

Šampióni sa rodia všade. Veľký talent a silná vôľa dokážu zdolať nepriazeň osudu aj všetky zdanlivo neprekonateľné prekážky. Učiteľ a futbalový tréner Jim White príde o svoju prácu a musí sa s celou svojou rodinou presťahovať do nového pôsobiska, malého mestečka McFarland v Kalifornii, jedného z najchudobnejších miest USA, kde žijú len prisťahovalci z Južnej Ameriky, ktorí tvrdo pracujú na svojich farmách a denne zápasia o živobytie aj vlastné prežitie. Jeho noví žiaci pochádzajú z najchudobnejších hispánskych rodín a nemajú žiadnu budúcnosť. Učiteľ telesnej výchovy však čoskoro odhalí športový potenciál siedmich hispánskych tínedžerov, ich neuveriteľnú fyzickú výdrž, vytrvalosť, výnimočné bežecké schopnosti a vlohy pre cezpoľný beh. Aj napriek silnému odporu a materiálnemu nedostatku, bez potrebného vybavenia, zázemia či bežeckej obuvi sa mu podarí postaviť školský bežecký tím, ktorý po niekoľkých neúspechoch a sklamaniach začína oslavovať prvé výrazné úspechy. Z chudobných hispánskych outsiderov zo zapadákova sa postupne rodia šampióni. Školský bežecký tím McFarland je napokon schopný konkurencie v celoštátnom meradle a stane sa šampiónom Kalifornie v roku 1980. (TV JOJ)

(viac)

Videá (48)

Trailer 1

Recenzie (165)

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Pěkný příjemný lidský příběh o začleňování do cizí kultury. O sport tu vlastně ani tolik nejde, ale i tak je sportovní historie městečka famózní. Někomu nemusí sedět americká hymna, ale byla zahrána skvěle. Někomu nemusí sedět tlouštík, co tak překvapivě běhá, ale zde to výjimečně nevadí, protože ta postava má z mnoha jiných pohledů hlavu a patu. Prostě takhle to má vypadat, když i fůra klišé je převálcována vykreslenýma postavama a příběhem. ()

farfalla 

všetky recenzie používateľa

Film z produkcie štúdia Walta Disneyho nebol taký sladký, ako som očakávala. Výberom scén je pomerne triezvy, skoro až dokumentárny. Je jednak o vzniku týmov cezpoľného behu na amerických univerzitách v 80-tych rokoch, ako aj o živote v hispánskych mestečkách v Kalifornii v tej dobe. Kevin Kostner ako tréner White je dobrý, ale nie je to zase mimoriadna úloha. Je skôr zaujímavé sledovať život jeho rodiny v novom prostredí. Záver filmu „podľa skutočných udalostí“ nebol až taký stopercentný happyend, a preto bol zaujímavý až do konca. ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Banda mexikánců tam líta jak o život a Kevin Costner do toho pronáší různý patetický bláboly. A jak už to v amerických sportovních dramatech bývá zvykem, nesmí samozřejmě chybět dojemná scéna s americkou hymnou. Že já na tohle vůbec koukám... Jinak mě teda pobavilo, když jsem se na konci dozvěděl, že jeden z těch vzorných mexických hochů to dotáhnul do kriminálu. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

McFarland pojmul snad všechna klišé, která jsou pro školní sportovní filmy charakteristická. A vlastně nejen sportovní. Gringo-učitel dorazí do zapadlého kalifornského městečka obývaného především Mexikány a narazí na zdánlivě neřešitelné sociální problémy. Přes počáteční nedůvěru si získá srdce dětí i jejich rodičů a i přes povinné zakolísání všechno dobře dopadne. Není nic průhlednějšího. Ale i přes ten stereotyp si film uchoval určitý rytmus i poutavost, přespolní běh je také celkem osvěžující téma a Costner a spol. zahráli na pohodu, takže na konci zavládla spíše spokojenost. Za jedno vidění McFarland stojí. 65% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $17miliónovTržby USA $44,482,410Tržby Celosvetovo $44,632,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,016,075 //počet predaných kusov 43,200Tržby za predaj DVD v USA $4,771,583 //počet predaných kusov 170,516║ Kevin Costner sa chytil druhej šance a ide z jedného úspešného projektu do druhého čo mu moc prajem, príjemný pohodový snímok /60%/ ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama