Reklama

Reklama

Severný ľadový oceán je miestom, kde sa studená vojna medzi západom a Ruskom nikdy neskončila. Mimo dosahu ľudských očí tú prebiehajú nebezpečné hry, provokácie a dokazovanie sily. Najmodernejšie nukleárne ponorky na oboch stranách majú nepriateľa odstrašiť od útoku, ktoré by mal za následok rovnako strašnú odvetu. Hry sa však skončili! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varovania svojho soka na dno. Nad hladinou potom zmizne ruský prezident a velenia nad armádou aj nukleárnym arzenálom sa ujíma nebezpečný admirál s túžbou svoju mocnú armádu konečne použiť. Vojna už nie je len hrozba, vojna sa pomaly začína. Kým na súši uprostred nepriateľského územia má americké komando za úlohu nájsť a zachrániť ruského prezidenta, pod vodou je povolaná do akcie špeciálna útočná ponorka na čele s kapitánom Joeom Glassom (Gerard Butler). Ten musí využiť svoje dlhoročné skúsenosti z podmorských hier na mačku a myš a dostať sa až do tyla nepriateľských vôd. A v prípade nutnosti zaútočiť. Pri svojej misii v hlbinách nájde nečakaných protivníkov aj spojencov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (277)

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Řemeslně slušně udělaná pohádka o boji Dobra proti Zlu. Už jen ty dialogy jsou klasické a samozřejmě už stokrát slyšené. Někdy ale člověk nemá dost a chce si prostě užít oldschoolovku, tak tady máme nově natřenou starou koloběžku jak z partesu. Jen se chtít nechat houpat a užijete si to náramně. Pokud ovšem budete skuhrat jak je tohle a tamto nemožné a jak tohle by nikdo neudělal a hledat nelogičnosti, bude to veliké zklamání. Já si to užil. 80% ()

imf 

všetky recenzie používateľa

S mírným náběhem na čtvrtou hvězdičku z čiré nostalgie, že tyhle filmy už dneska v kinech projíždí pod radarem, v trafikách je přehlédnete a musí vás trefit do frňáku až v televizi. Butler znovu potvrzuje, že jako osamocený béčkař v poli dokáže herecky statečně odtáhnout celý podvyživený žánr. Tentokrát je po akční stránce jištěný charismatickým Tobym Stephensem a mým oblíbeným Michaelem Nyqvistem, který té novodobé studené válce dává trochu hřejivější tvář. Nebýt ve scénáři to násilné rozpůlení na suchou a mokrou linii, pravděpodobně by to Donovan Marsh se svým předvídatelným řemeslem celé dvě hodinky neutáhnul, ale nakonec to vlastně klaplo, a když vezmeme v potaz, že se v ponorkovém žánru něco děje zhruba jednou za deset let, mohou si fandové skoro až gratulovat. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Z hlavy vysypu určitě 5 lepších filmů s ponorkama, ale jakmile se natočí nějaký další, stejně na něj potom koukám. Tady kromě ponorkového temátu máme navíc také únos zajatého ruského prezidenta neohroženou skupinou 4 elitních vojáků. No jako, není to opravdu nijak extra úžasné. A Butler už by se na ty hrdinné postavy měl asi vykašlat. Rusové zde vypadají jako banda absolutních neumětelů a amatérů. Ovšem pár slušných akčních scén se zde přecejen najde. Celou dobu jsem žasnul nad tím proč v tomhle proboha hraje Oldman. 50% ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Už od začiatku mi bolo jasné, že csfd komunita to zhejtí pod čiernu zem, ale toto považujem za fakt výborný film. Ochotne odpúšťam scenáristické diery. Minimum greenscreenu, herecké obsadenie, atmosféra a hlavne taká tá ľudskosť... Niekomu to môže pripadať tupé (čo to asi v zásade aj je...), ale túto naivitu si rád ponechám. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Milunka akcna hovadinka. Keby to malo lepsie triky, kameru, hercov, hudbu, rezisera a scenar mohla to byt dokonca super pripomienka 90. rokov, podobne ako vyborny White House Down. Viem si to totiz predstavit, ze namet vznikol stylom "Co sa dialo vonku pocas pribehu Crimson Tide?". Proste zase raz fajn sympaticke becko. 6/10 ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (13)

  • V čase 01:47:00 má kapitán Andropov (Michael Nyqvist) stále výrazné krvácení v levém oku, ovšem v následující scéně během rozhovoru s kapitánem americké ponorky Arkansas Joe Glassem (Gerard Butler) má již oko naprosto v pořádku. (Mufuck)
  • Když si kapitán Joe Glass (Gerard Butler) prochází ponorku a seznamuje se s posádkou, vejde do kajuty, kde námořníci ještě mají volno a naproti dveřím stojí překvapený mladík v brýlích. Když potom kapitán vstoupí do další kajuty, kde námořníci sledují televizi, hned v pravém rohu přijímače sedí tentýž obrýlený mladík. (Kodousek)
  • Okrem britských filmových štúdií Pinewood sa natáčalo aj v Bulharsku a Hongkongu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama