Reklama

Reklama

Most

(seriál)
  • Česko Most (viac)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózny
Švédsko / Dánsko / Nemecko, (2011–2018), 36 h 53 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvorcovia:

Hans Rosenfeldt

Hrajú:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Thure Lindhardt, Rafael Pettersson, Sarah Boberg, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Lars Simonsen, Gabriel Flores Jair, Henrik Lundström (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(38)

Na moste, medzi Dánskom a Švédskom, nájdu telo mŕtvej ženy, ktoré leží presne na hraničnej čiare. Tento kuriózny prípad spojí vyšetrovateľov dvoch krajín, empatického dobráka Martina Rohdeho za Dánsku stranu a strohú a odmeranú Sagu Norénovú za stranu Švédsku. Most je nielen dejiskom prvej vraždy sériového vraha, ale aj symbolom spojenia dvoch krajín a najmä úzkej spolupráce dvoch protikladných vyšetrovateľov, ktorí budú prípad riešiť... Na moste medzi Kodaňou a Malmo nájdu napoly prepolenú mŕtvolu muža z mestského úradu v Malmo. Prípad dostane na starosti detektívka Saga Norenová. Pri  pátraní zistí, že spodná polovica tela patrí neznámej Dánke a tak sa musí spojiť s kolegom z dánskej polície Martinom Rohdem a viesť vyšetrovanie spolu s ním. V rovnakom čase privezú do nemocnice v Kodani Gorana Soringera, ktorému majú transplantovať nové srdce. Lekári však skonštatujú, že je na operáciu veľmi slabý a srdce poskytnú inému pacientovi. Goranova manželka Charlotte ponúkne nemocnici nové cétečko , ak manželovi nájdu včas nové srdce.  Veronika trpí vo vzťahu s násilným, drogovo závislým manželom Sorenom. Sociálny pracovník Stefan Lindberg jej ponúkne  možnosť začať nový život, ak Sorena opustí. Medzičasom Saga a Martin identifikujú auto, ktorým boli telá privezené na most. Patrí novinárovi Danielovi Ferbému. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa darthvader77 k tomuto seriálu (3)

Episode 1 (2011) (S01E01) 

Po čertech vypečený pilot, který rozehrál několik dějových linií z nichž mnohé by jste rozhodně neřekli, že jsou součástí hlavního vyšetřování. Hlavní policistka Saga Norenová je zajímavá protagonistka a její duševní porucha krásně kontrastuje s racionálním a normálním policajtem z Kodaně Martinem Rohdem. Líbí se mi atmosféra tak příznačná pro severské detektivky stejně jako několik dějových zvratů, které tvůrci dokázali dostat hned do prvního dílu (mrtvola, bomba). Určitě bude zajímavé tenhle seriál nadále sledovat. Jedinou vadou na kráse je reakce pyrotechniků na konci, ale té práci zas tolik nerozumím, takže těžko soudit nakolik je to hodno kritiky. ()

Episode 2 (2011) (S01E02) 

Případ pokračuje zajímavým způsobem je vidět, že půjde o nájemného vraha s motivací podobnou té v Sedm, což vůbec nezní špatně na severské prostředí. Autismus Norenové pokračuje být vysoce zábavná záležitostem, mezitím rodinná situace Martina Rhodeho srdcervoucí. Dějové linky mimo hlavní policejní linku se začínají stáčet do velkého propojení vzhledem k tomu, k čemu vede odhalení na jatkách. Jsem zaháknutý, takže určitě bude sranda pokračovat ve sledování. ()

Episode 3 (2011) (S01E03) 

Linky se nevyhnutelně spojují zatímco dostáváme náhled do mysli našeho psychopatha bojujícího za práva všech. Je pro mne příjemné, že tenhle seriál si stále udržuje i po třech epizodách svoji atmosféru. Napětí se dá krájet a i když ne vše jde podle plánu stejně nakkonec hrozba pokračuje a naš vrah dostává mnohem více rozměrů se žádostí o výkupné. A kdo by si kdy pomyslel, že kriminálka bude náhledem do komplikovaných vztahů rozvedených rodin ()

Súvisiace novinky

Zaklínač obsadil Vesemira

Zaklínač obsadil Vesemira

29.02.2020

Kolem role Geraltova mentora v seriálovém Zaklínači se dlouhé měsíce točily nejrůznější spekulace. Zaprvé tu byl Mark Hamill, favorit mezi fanoušky, který se na sociálních sítích sám vyjadřoval… (viac)

Reklama

Reklama