Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Réžia:

Filip Renč

Scenár:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrajú:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Pokračovanie legendárneho seriálu z 80. rokov. Zažijeme stretnutie s pôvodnými postavami, už o niečo staršími, i postavami úplne novými, ktoré sa pripájajú k trinásťdielnemu televíznemu románu o záchrannej službe dnešných dní.

Doktor Jandera, bývalý legendárny riaditeľ záchrannej služby, sa vracia zo svojho pôsobenia v Afrike v rámci Lekárov bez hraníc. Stretáva sa so svojou rodinou, s Eliškou, kedysi veľkou láskou a dnes už iba bývalou manželkou, s dospelým synom Markom, začínajúcim lekárom, bratom Jardou, riaditeľom konzervatória a jeho ženou Alžbetou, ktorej slábne zrak – ale aj so svojou druhou ženou, doktorkou Markétou Foldynovou, nemocničnou lekárkou, pochádzajúcou z veľmi bohatej rodiny. Stretnutie je zložité a mnohé predznamenávajúce: rozpaky oboch manželiek, synova nezávislosť, ale i nešťastie brata a jeho ženy. Sám doktor Jandera sa vracia do neistoty, čo sám so sebou a svojím životom. Prichádza nový riaditeľ záchrannej služby, doktor Kaderka, vynikajúci odborník zasiahnutý osobným rodinným nešťastím. Býva u svojej ráznej matky a začína v Prahe od nuly – zoznamuje sa s pôvodnými i novými postavami, ktorých osudy sú tak či onak späté so Záchrannou službou. Konflikty a problémy však neprebiehajú iba v záchrannej službe ale aj v oboch rodinách doktora Janderu. A čo to skutočne znamená slúžiť v záchrannej službe ukáže konkrétny prípad veľkej záchrannej akcie: havárie plno obsadeného autobusu. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (34)

  • V 6. epizodě hlásí při výjezdu k pacientce pošťačka adresu Kaprovská 8/180 a na dispečinku sestra omylem zaznamená ulici Kaprovskou 180/8. Dle označování orientačních a popisných čísel v Praze je však správné označení na domě 180/8, viz čas 25:25. (Kirman)
  • Jedním z nedostatků v první epizodě je odlišný typ letadla, které ve skutečnosti létá mezi Prahou a Londýnem. (ČSFD)
  • Po odvysílaní prvního dílu si mnoho diváků stěžovalo na různé podivnosti a nepřesnosti. Mezi ně patří například ta, v níž si diváci ve scéně s nehodou "na Úvalech" všimli, že sanitka ve skutečnosti jede na Barrandov, čili úplně na druhou stranu, a dále objíždí prakticky celé město i přes to, že dispečink tvrdí, že jsou nejblíž nehodě. (ČSFD)
  • V dnešní době není v Praze na každý výjezd automaticky posílán lékař tak, jak je to zobrazeno v seriálu. (Chufu)
  • Na území hl. m. Prahy zajišťuje leteckou záchranou službu Letecká služba Policie ČR, a ne společnost Delta System Air. (karda1)
  • Doktor Jandera čili Jaromír Hazlík začal svou dráhu v roce 1956, kdy mu bylo kolem třiceti; dnes by mu tedy táhlo na devadesátku a sotva by se právě vracel z mise Lékařů bez hranic. Navíc přiletěl z rovníkové Afriky a vypadal jako "ředitel vápenky". [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Sanitka 2 - Epizoda 5 (2013) (epizóda) (E05)

  • Hajný (Zdeněk Hess) říká, že je ze Suchdola u Příbrami. Toto místo však spadá pod kompetenci Středočeské záchranky, nikoliv Pražské. (ČSFD)

Sanitka 2 - Epizoda 7 (2013) (epizóda) (E07)

  • Ve scéně, kdy Josef Neliba (Marek Vašut) a Vojtěch Jandra (Jaromír Hanzlík) zachraňují muže na ulici po bodnutí zlodějem, zaparkuje Josef svou novou Corvettu asi půl metrů od obrubníku, avšak v další scéně je již Corvetta zaparkovaná tesně u obrubníku. (klojM)

Sanitka 2 - Epizoda 11 (2013) (epizóda) (E11)

  • Ve scéně, kdy záchranáři míří na další klamavé volání do klubu Varieté, velkému sanitnímu vozu nesvítí jedna žárovka na SPZ. Při dopadení anonyma Cíglera (Igor Bareš) ho odváží záchranáři na Václavské náměstí. Tam už ale sanitnímu vozu svítí obě dvě žárovky. (PAULOO)

Reklama

Reklama