Reklama

Reklama

Projekt X sleduje tři zdánlivě nenápadné studenty 4. ročníku, kteří se snaží zviditelnit před svým odchodem z vysoké školy. Jejich myšlenka byla zcela nevinná – uspořádat večírek, na který nikdy nikdo nezapomene. Ale na to, co je čekalo, nebyl připraven nikdo. Zprávy se šíří rychle, sny jsou v troskách, pověst poskvrněna a na konci všeho se zrodí legendy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (867)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Assbooková degenerace jásá no a my dříve potracení, co už máme pár večírků s překvapením za sebou, nechápavě kroutíme hlavou, proč jsme museli hodinu a půl čumět na unylé, amatérské video z oslavy narozenin nějakého nezletilého retarda. Každopádně na příští zpitý kvartýr beru videokameru a spáchám dvojku. Bude v ní čichání toluenu, sex s hlavonožci a drobnými hlodavci a nakonec to napálím fotrovým Hyundaiem do kalového rybníka. Kdo by se chtěl zúčastnit, ať mi pissne na Tvítr! Pozvu i pár cigošů, ať si pořádně zarapujem! ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Naprosto klasická house party. Podobných se účastním téměř každý víkend. Pokud tedy zrovna nejsem v kostele. Pravda, často nám na párty nezavítá feťák s plamenometem, ale i tak se jedná o akce zcela srovnatelné. Film mi byl z mnoha směrů doporučen, takže jsem zkrátka nemohl odolat. Bohužel se mi nelíbil. Odpad nedám, protože ten se chystám dát až dalšímu dílu Stmívání, ale více než 1* za povedený soundtrack nedám ani náhodou. Přitom takový nápad sliboval solidní zábavu. Očekával jsem kdoví co se na párty přihodí. Sečteno podtrženo. Jeden lítající pes, nasranej pidimužík, frajer s plamenometem a samozřejmě keramická soška plná extáze, jako bych to už někde viděl. Zbytek stopáže = nic. Když k tomu přičtete, že si hlavní role zahráli takoví čuráci, tak se té své hvězdičce docela divím. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je totálny bordel, ktorý sa len tak nevidí. Projekt X pod producentským dohľadom Todda Philipsa dopadol presne tak ako sme chceli. Ano, ja viem, film nemá v podstate ani žiadny príbeh, ale skrátka tie postavy a spôsob (kamera) ako to je prezentované divákovi vás dostane (pokiaľ máte radi štýl ala Hangover). Hlášky sú teda fakt super, takto som sa už dlho nepobavil. Začiatok filmu je fakt skvelý a prekvapilo ma ako rýchlo som sa doňho dostal. To bude ale asi tým, že ten film sa nerozbieha. Projekt X už začína rozbehnutý a postupne pridáva na tempe. Je to jednoduché a detinské, ale pre mňa perfektné zrežírované a s tou správnou partou po vašej pravici a lavici sa budete perfektne baviť. 75% - 4* ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

V rámci čo raz viac prepieranej estetiky found-footage, socio-kultúrnych determinácii nastávajúcej generácie a ich kurióznych hyperbol či plastického ozvláštňovania skrz iné, poväčšinou buď spriaznené alebo aj prekvapivo zakomponované žánre - žánrové zvyklosti, ide o uchádzajúci výtvor, ktorý si zatracovať nezaslúži. Po obdobne ladenom "Chronicle" v ktorom sme boli svedkami zovretejšej fúzie dramatického pojednania o looserstve na pôdoryse tínedžerského harašenia/rodičovsko-školskej šikany/carrieovského syndrómu, fanúškovského imitovania vychytávok niektorých herných konzol a superhrdinského sveta (tentokrát) v nadvláde záporakov, tu máme ďalší, sic atmosférou namazaný, ale zároveň aj celkom slepo sa zavďačujúci cross-over obstaravajúci prienik stredoškolského rom-comu kde looseri ostávajú a pre zmenu svoju reputáciu vtipne vylepšujú, odviazaných epic parties snímkov ktorých dominantou sú predovšetkým naštartovaní djz, young bitches and (i)legal substances a napokon katastrofického skoro sci-fi čo by óda na jeden plamenomet. Keby sa to nebálo ísť v tom svojom vyfičanom rebelanstve ešte viac za hranu (auto úprk mohol byť oveľa viac rozvedený a prípadne dovedený ad absurdum) a bezpečnostne sa tu necúvalo pred zamilovanými pusinkami vyjebaných amerických happyendov (ak by chlapec tu tmavovlásku za dunenia skrillexovho bro-stepu pokoril a tej bloncke by sa dvoril až keď by z neho bol vyzretý twenty-something, tak to by bolo hneď o niečom inom). Takto len provizórne odreagovanie/pousmiatie sa nad baviacimi maličkosťami (pes, trpaslík, slow-mo), gradujúcimi kamerovými hrátkami (čelovica, auto, spravodajstvo) a priznanou snahou o atraktívnu senzačnosť konceptu. ()

chezush 

všetky recenzie používateľa

Lidi, vážně? Dát odpad s komentářem, že tenhle film je bez děje, bez myšlenky, bez hloubky.... Co jste čekali? Nějaké drama, které bude nominováno na Oscara? Poject X nemá v podstatě žádný děj, 3 kluci pořádají párty, která se tak ''trochu'' vymkne kontrole a tak Vás ani nemůže překvapit létající pes, auto v bazénu, nebo šílenec, který se to snaží celý podpálit. Takhle dopadnout moje párty, tak se nejspíš zabiju sama, protože jinak by to udělali moje rodiče. Je to prostě celé šílené, bláznivé, vtipné a chaotické včetně drog, alkoholu a sexu. Takže jestli hledáte nějaký bezmyšlenkový film, u kterého chcete vypnout a nepřemýšlet, doporučuji. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (36)

  • Režisér Nima Nourizadeh sa dostal k filmu vďaka jeho práci na reklamách pre spoločnosť Adidas a nezanedbateľný vplyv na výber režiséra mal aj producent Todd Philips, ktorý veril, že Nourizadeho poňatie príbehu je podobné s jeho predstavami. (Greenpeacak)
  • Tvorcovia sa snažili, aby sa vo filme objavili všetky etnické skupiny. (Greenpeacak)
  • Ačkoliv se může zdát, že na bujaré párty jsou přítomny stovky lidí, kompars jich čítal pouze okolo dvou set. (Linkyc)

Súvisiace novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (viac)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (viac)

Reklama

Reklama