Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v neďalekej budúcnosti celkom ovláda spoločnosť OCP, ktorú vedie Japonec Kanemitsu (Mako). OCP sa chystá premeniť chátrajúcu časť mesta na moderný komplex Detroit City, ktorý by patril pod jej kontrolu. Ako prvý krok však treba vyhnať a vysťahovať súčasných obyvateľov štvrtí, ktorých sa plán týka. Na to si OCP zriadi špeciálne jednotky REHAB, zložené z bývalých žoldnierov. Tie násilne a neľútostne vyháňajú tunajších obyvateľov pod priehľadnou zásterkou boja proti rebelom a kriminálnym živlom. Pri jednej akcii prídu o život aj rodičia (Jodi Longová, John Posey) desaťročnej Nikko (Remy Ryanová), ktorú zachránia rebeli bojujúci proti OCP. Dievčatko sa čoskoro ukáže užitočnou bojovníčkou, pretože s pomocou svojho prenosného počítača dokáže napríklad preprogramovať a zneškodniť policajné roboty ED 209. Policajti, ktorí rebelov prenasledujú, sa stretnú v boji so skupinou bojovných splatterpunkerov a na pomoc im prichádza, napriek rozkazom veliteľa policajný kyborg Robocop (Robert John Burke), stroj ovládaný mozgom bývalého policajta Murphyho. Vedenie firmy rozhodne Robocopa preradiť k Rehabom a prikáže doktorke Lazarusovej, ktorá sa oňho stará, aby do Robocopa nainštalovala mikročip potláčajúci všetko ľudské. Mladá žena to však neurobí. Robocop odíde s Lewisovou k starému kostolu, kde sa skrývajú rebeli. Vzápätí ho prepadne jednotka Rehab. Ich cynický veliteľ Paul McDaggett (John Castle) chladnokrvne ženu zastrelí, pretože odmietla bojovať proti nevinným ľuďom. Raketou ťažko poraní Robocopa, ktorý podľa inštrukcií nesmie bojovať proti uniformám. Malá Nikko privedie do úkrytu doktorku Lazarusovú. Tá Robocopa opraví. Kanemitsu sa rozhodne pripojiť k príslušníkom REHABu aj policajné jednotky. Policajti to však odmietnu. Odovzdajú odznaky a prejdú na stranu rebelov. Do Detroitu dorazí android Otomo, ktorého vyslal Kanemitsu, nespokojný s vývojom situácie. Robocop, ktorému doktorka Lazarusová vymaže z pamäte všetky inštrukcie prikazujúce poslúchať príkazy OCP, sa vyberie za pomstou... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Nuž, od predošlých filmov o tomto plechovom leňochodovi, ktoré boli dosť tvrdé sme sa prepracovali k pokračovaniu, ktoré je mäkké ako mäkké i. No proste nemá gule. Vrátil sa síce skvelý hlavný hudobný motív, ale to nezmení nič na celkovej demencii celého filmu. Vytratil sa humor. Pár hlášok síce plecháčovi zostalo, ale celé je to priveľmi vážne a tá vážnosť je tu už trápna. Slabota. 25% ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Robert John Burke - (RoboCop) +++ Nancy Allen - (Anne Lewis) +++ Mario Machado - (Casey Wong) +++ Remy Ryan - (Nikko) +++ Jodi Long - (Nikkova mama) +++ John Posey - (Nikko otec) +++ Rip Torn - (The CEO) +++ Mako - (Kanemitsu) +++ John Castle - (Paul McDaggett) +++ Produkcia: Patrick Crowley +++ Scenár a námet: Frank Miller +++ ()

Reklama

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film by si mohl podat ruku s filmem Temný rytíř povstal. No ano, je to uplně to samé.. samozřejmě je tu jen ten časový rozdíl s technikou, jinak naprosto stejně "velkolepé", záporák co se tváří celý film drsně a pak má neuvěřitelně debilní smrt, město naruby, převraty, akce, pár až trapných scén.. přesně jako Dark knight rises.. nechápu tedy ty rozdíly v hodnocení lidi :) ()

fiLLthe3DD 

všetky recenzie používateľa

Začalo to skvělou jedničkou,pokračovalo průměrnou dvojkou a skončilo povedenou trojkou. Efekty jsou stále kvalitní(scéna s létajícím Robocopem),akční okamžiky taktéž(jen toho násilí tu není tolik). Zklamala mě smrt Lewisové,jejíž laskavý charakter od poloviny filmu nahradila neméně sympatická doktorka Mary. Dobrých postav je tu dost,akce taktéž(ta je navíc doplněna legendární hudbou,jenz nás doprovází už od prvního dílu) a celkově je to na vysoké úrovni... Přítomnost RoboNinjů taktéž v pořádku,jen jejich souboje mohly být propracovanější. První díl to sice nepřekoná,ale je to povedenější než dvojka a remake jedničky... 70% ()

Šimpy 

všetky recenzie používateľa

Nevím proč, ale tenhle díl se mi docela líbil. Jistě jednička je nepřekonatelná, ale k tomuhle je potřeba přistupovat jinak. Když se podíváte na jméno scénaristy (F.Miller), mělo by být jasné, že bychom se na to měli koukat jako na komiksovou adaptaci.....nezničitelný hrdina, který navíc i létá, motivovaný smrtí svého parťáka(Lewisová) se konečně postaví proti celé OCP. Několik silných citových momentů (byť kýčovitých až hanba).....hlášky typu: "OCP je nepřítel. A čas běží. Bojujte za své domovy!". Filální souboj dvou robotických samurajů....prostě zábavná nenáročná jízda (a přídavkem je Rip Torn) ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (17)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 10,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené