Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh večného boja síl dobra, ktoré ochraňujú prírodu, so silami zla, ktoré sa ju snažia nemilosrdne zničiť. 17-ročná Mary Katherine je bystré, statočné a tvrdohlavé dievča. Na vlastnej koži prežije bláznivé dobrodružstvo, o akom sa jej nesnívalo ani v najdivokejšom sne. Po návrate do rodného domu sa snaží zblížiť so svojím otcom, ktorý sa jej odcudzil. Svojrázny a roztržitý profesor Bomba je totiž posadnutý skúmaním pozoruhodnej civilizácie drobných lesných mužíčkov žijúcich v lesoch. Tínedžerke už s otcom dochádza trpezlivosť. Lenže čary a kúzla prenesú Mary Kate do miniatúrneho sveta, v existenciu ktorého nikdy neverila. Zrazu sa aj ona sama ocitne uprostred skutočného spoločenstva malých lesných bytostí a svoje doterajšie názory musí prehodnotiť. Pokiaľ sa chce dostať späť domov, musí partičke zábavných zelených postavičiek pomôcť, uveriť v ich tajuplný svet a zachrániť ho. Boj o záchranu lesa sa však premení na boj o náš ľudský svet. Vďaka odvahe, ktorú Mary Kate preukáže, nielenže získa späť svojho otca Bombu, ale nájde aj nových priateľov. Sú medzi nimi krásna, múdra a silná Tara - Kráľovná lesa a obria húsenica Nim Galuu, známa svojou vášňou pre večierky, múdrosťou a šikovnosťou. Nechýba ani komediálne duo slimákov Tresk a Plesk, pričom Tresk sa považuje za najväčšieho lámača ženských sŕdc v lese. Napokon je tu aj ostrieľaný bojovník Ronin, veliteľ elitnej lesnej jednotky, muž s ostrými črtami a suchým humorom, ochotný za svoju kráľovnú položiť vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (47)

Trailer 3

Recenzie (356)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tak je mi líto, ale z něčeho, co se tváří jako variace na "Arthura a minimoje" zrovna moc odvařený nebudu. Ono to také nic jiného není. Holka, co má blbý vztah s tátou, se promění v malou, aby se jejich vztah zlepšil asi proto, že on ji neuvidí. Ona se zatím postaví na stranu malých rytířů, protože tihle borci by asi sami nezvládli boj proti Maltazardovi. Maltazard se zde sice jmenuje jinak, ale je to úplně jedno výsledek je stejný. Pro děti líbivé, když jim nebude vadit ten pocit, že tohle už viděli. A že to má skvělou animaci? Tak to "Pacific Rim" taky a přitom to je příšerná blbost. ()

Karlas 

všetky recenzie používateľa

Opět krásný animovaný film o bitvě armád životodárného dobra a hnilobné temnoty, jakoby z říše bájného mikrokosmu. Průvodcem tohoto klasického dobrodružství z džungle trav, je krásná mladá dívka hledající cestu ke svému podivínskému otci. Statečná Mary se dostává do hry věčného zápasu známého snad ze všech velkých legend. Škoda, že je tento pěkný příběh často poznamenáván snahou pobavit za každou cenu trapnými a rádoby vtipnými výlevy, které vůbec neladí s pojetím filmu. ()

Reklama

phoebess 

všetky recenzie používateľa

I přes ten pomalý rozjezd musím říct, že šlo o poměrně slušný příběh, když se budu držet striktně toho, že jde o pohádku pro děti, nezvykle zakončený vztahem na dálku, nebo na výšku (přeberte si to, jak chcete :) ). Mrzelo mě na tom jediné... Občas (a víc, než by se mi líbilo) mi to v některých scénách připomínalo Avatar.... ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Mě to teda nepřišlo moc Epic... Chtěl jsem zde napsat něco ve stylu, že mě tyhle "hard fantasy" animáky (snad chápete, o jakých mluvím) nebaví, ale pak jsem si vzpomněl na My Little Pony a uvědomil si, že bych pěkně kecal. Každopádně Království lesných strážců mě vůbec nebavilo. Celé je to slepenec nejčastějších klišé z animáků (jeden mrtvý rodič, velká láska v podobě nádherného kluka "rebela" vypadajícího jak Ken, dvě nablblé postavy, co jsou v ději zbytečné, ale starají se o humor, atd.) s totálně šablonovitými a nezajímavými postavami, blbými dialogy, chabým dějem se spoustou nudné akce, který je ve všech situacích tak předvídatelný, že i random seriál co chodí v šest ráno na Nickelodeonu je oproti tomuhle překvapivější a hlavně je to celé neskutečně nudné. První polovinu jsem ještě dal v pohodě, ale u té druhé už jsem chvílemi měl skutečně problém udržet pozornost. Ani ten svět není moc originální, když si vzpomenu na Arthura a Minimoje. A ani to se mi nikdy nelíbilo. Tak jako tak, víc nezajímavý animák než tenhle už jsem sakra dlouho neviděl... Animace hezká, nápad k zahození taky není, humor aspoň nebyl trapný, ale to je asi tak všechno. Příště si radši pustím Údolí ztracených mravenců. 2* ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Velice povedený animovaný film. Na celém filmu je rozhodně nejlepší grafika, to je prostě nádhera, jak je to graficky zpracováno. Fakt jak kdyby jste se dívali na hraný film. Příběh je také celkem dobrý, navíc je doplněný velice dobrou hudbou. Myslím, že tato pohádka pobaví jak malé diváky, tak i dospělé. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Prípravy, natáčanie a samotná výroba filmu trvali spolu viac ako milión hodín. (MikaelSVK)
  • Chis Wedge našiel svoju inšpiráciu pre vznik Kráľovstva lesných strážcov v roku 1998 na výstave obrazov, na ktorých boli zobrazené tajomné lesné ríše. (drake31)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Leaf Men and the Brave Good Bugs. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama