Reklama

Reklama

V ranom veku ťažkým osudom skúšaná Lucia sa po úniku z pazúrov bezcitnej skupinky nemilosrdných ľudí nečakane ocitá v opatere sestier sirotinca Sv. Márie. Po desiatich rokoch prichádza do domu svojich mučeníkov, aby sa raz a navždy zbavila monštier, ktoré ju od detstva prenasledujú. Napriek tomu, že má po svojom boku najlepšiu priateľku Annu, nebude to také ľahké, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Anna totiž vždy pochybovala o reálnosti Luciiných historiek, pričom samotné preludy pripisovala jej zlému psychickému stavu. Nepotrvá však dlho a uvedomí si, že pravda môže byť v niektorých prípadoch bolestivejšia, ako by sa človek mohol domnievať. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (46)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Vykastrovaná zbytečnost. Tam, kde originál útočil svou nevypočitatelností, syrovostí a brutalitou, tam remake dokazuje, že Amíci na tyhle předělávky prostě nemaj koule. Martyrs v jejich podání ztratili úplně (ale fakt úúúplně) všechno, v čem původní film vynikal. Teď už jen čekám na novou PG-13 verzi Haute Tension, aby dílo zkázy bylo kompletně dokonáno. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Remaky mi nevadí, ale tohle bylo strašný. Remake Martyrs by bohužel neustál ani jako samostatný film. Už první chybou je, že remake dokonale kopíruje originál, tedy nepřidal nic inovativního, naopak ubral na atmosféře, intenzivnosti i gore, potom tedy nemá tenhle film žádný smysl. Jedna hvězda za celkem hezké stáhnutí z kůže, jinak víceméně vše mimo záběr a ten levnější Look na mne pozitivní dojem také nedělal. Špatný moc. 15% ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Podobne neopodstatnená a parazitujúca zbytočnosť ako boli svojho času remaky "Quarantine" a "Let Me In". Avšak zbytočnosť ešte horšia; povrchná, neefektívna, stupídna, s absenciou akejkoľvek kvalitatívnej hodnoty, jednoducho ZLÝ VTIP. A viac slov ani pozornosti tomu venovať nemienim, nad siahodlhými rozbormi a porovnávaniami nech sa tu rozdrapia a mudrujú iní. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

V rannom veku ťažkým osudom skúšaná Lucia sa po úniku zo spárov bezcitnej skupinky nemilosrdných ľudí nečakane ocitá v opatere sestier sirotinca Sv. Márie. Po desiatich rokoch prichádza do domu svojich mučeníkov, aby sa raz a navždy zbavila monštier, ktoré ju od detstva prenasledujú. Napriek tomu, že má po svojom boku najlepšiu priateľku Annu, nebude to také ľahké ako sa na prvý pohľad môže zdať. Anna totiž vždy pohybovala o reálnosti Luciiných historiek, pričom samotné preludy pripisovala jej zlému psychickému stavu. Nepotrvá však dlho a uvedomí si, že pravda môže byť v niektorých prípadoch bolestivejšia, ako by sa človek mohol domnievať. Francúzsky "Martyrs" je nielen že jedným z mojich naj hororov, no zároveň sa stal kultovým snímkom, ktorý "očaril" takmer celý svet. Ja osobne nerozumiem a nechápem, "prečo, začo, načo" bolo treba robiť remake, či si zas americká produkcia myslela, že niečo dokáže spracovať lepšie, dokonalejšie, no myslím že si väčšina divákov veľmi rýchlo uvedomí, že čaro samotného príbehu je nenávratne v prdeli. Oceňujem snahu tvorcov ísť iným smerom, no faktom je, že im nič iné ani neostávalo. Máme tu nejaký nový spôsob laškovania s obeťami, no je toho málo, taktiež bojov s preludmi či samotného násilia je pomenej ako v originále. Správanie osôb je hlúpejšie, záver je síce "novší", no akýsi nezaujímavý. Napriek mnohým negatívam by sa zdalo, že ide o úplný prepadák, no podľa mňa nový Martyrs pozeráteľný je. Navyše, keby tu hneď človek napísal neviem aké negatívne hodnotenie, toto si fanúšik hororu, prinajmenšom zo zvedavosti, utiecť nenechá - 35% ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Mojí nespornou výhodou bylo, že originál na mě valný dojem neudělal a úspěšně jsem ho zapomněl. Do remaku jsem šel tudíž takřka nepolíben a docela mě to bavilo. Hlavně první polovina byla poměrně našláplá a líbily se mi i obě herečky. Když se přešlo do mysterióznějšího módu s podivnou společností, film trochu upadl, ale pořád se nedělo nic, co by mě nudilo. Jo, dalo se tu trochu víc pohrát s atmosférou, která si zasloužila víc temnoty a našly by se i další menší mouchy, ale celkově mě to nijak neuráželo a proto hodnotím lehce nad průměr. 60% ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (3)

  • Producent Jason Blum prohlásil, že tento remake „zničil originál ve všech ohledech a nikdy neměl vzniknout“. (LUKICKK)
  • Název filmu se objeví až těšně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama