Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenzie (102)

Rodriguez 

všetky recenzie používateľa

Výtečný záporák, takový opravdu odporný hnusák! :-D Jinak co se týče hereckých výkonů, tak někdy mě přišlo, že strašně přehrávají (věc názoru), ale katakomby a bloudění v nekonečných tunelech pod městem já můžu. Takže ve finále jsem byl víceméně spokojený a kdo má rád podobné snímky, tak vřele doporučuji. PS: Není to točeno FF, což je paráda! 55% ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Tomuto hovorím solídny nemecký exploitation s prvkami kanibalizmu, spojený s objavovaním podzemného Berlína. Spočiatku sa v ňom niečo splieta o nemeckej histórii, o Hitlerovi a Odinovi, ale hrozba je podstatne reálnejšia. Pochádza z čias NDR - násilníkom je komunistický psychopat, veterán z vojny v Afganistane (hoci mi nie je známe, či sa "dederóni" zúčastnili tohto konfliktu). Len škoda, že sa francúzska aj kórejská turistka vytratili tak skoro z obrazu a réžia dosť lapidárne až v závere ponúkla záber na ich dokaličené mŕtvoly. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne som čakal viac. Námet je celkom dobrý, partička turistov ide preskúmať berlínske podzemie, ale nevyjde to podľa plánu. Narazia na "milého deduška" (herec už nemohol byť vybraný lepšie) a ten má inú predstavu o dobrodružstve. Prvú polhodinku sa ale nič nedeje, atmosféra je ľahučká ako jarný vetrík a postavy (hlavne dievčatá) sa správajú ešte hlúpejšie, ako je pri tomto žánri zvykom. Pritom priestor na postupné budovanie a gradovanie atmosféry by tu bol, ale žiaľ, ničoho takého som sa nedočkal. Druhá polovička a hlavne koniec už bol lepší, prišlo aj na očakávaný masakrík, ale nebolo to zas niečo také, čo by vyvážilo spomenuté nedostatky. No ale čo by som vlastne chcel? Pád do tmy je len jeden. U mňa je tento film iba priemerný. 60/100 ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Zdá sa mi, že čím dlhšie sa v poslednej dobe na nejaký horor teším, tým menej ma potom zaujme. Urban Explorer ma upútal už približne pred pol rokom, kedy som sa ho snažil zohnať v mylnom dojme, že už vyšiel. Samozrejme nikde nebol a príbeh zahraničných turistov, ktorí sa rozhodnú preskúmať uzavreté berlínske podzemie sa v tichosti objavil až nedávno. Bohužiaľ; prvú pol hodinu sa takmer nič nedeje, prekvapivo sa nebuduje ani atmosféra a človek iba pozerá na partiu zmätenej mládeže, ktorá sa hlúpo motá po tmavých priestoroch. Neskôr prídu o svojho sprievodcu a film sa pomaly prehupne do svojej krvavejšej časti, kedy sú prenasledovaní a mučení, čo už našťastie funguje o niečo lepšie. Najväčší problém mi tu však robili zbytočné kecy, tragikomické dialógy, prízvuk a zmätení herci, ktorí svoje otravné výstupy korunovali trapasmi ako napr. náhodným skotúľaním sa po schodoch, nehovoriac o tom, že pomaly po každom pohybe sa museli chvíľku rozprávať či pripraviť nevhodnú precítenú scénku. Extrémnu predvídateľnosť spomínať radšej ani nejdem... Celkovo to síce nebolo zlé a objavilo sa viacero slušných ľakačiek i krvavých scén, no je škoda, že to bolo také nevyvážené a miestami až otravné. ()

Ozo 

všetky recenzie používateľa

Ani nevím proč, možná kvůli zdejšímu hodnocení, ale čekal jsem od toho mnohem víc. Komentáře jsem si pro jistotu nepročítal, ale teď už tuším, že jsem udělal chybu. Když se totiž ve tři ráno u snímku, od kterého čekáte lekačky nebo aspoň trošku strašidelné atmosféry, nudíte, tak je něco hodně špatně. Takže, bezbohažel, nemůžu jinak. PS: (SPOILER!) gulášek byl chuťovka, ale původ masíčka mi byl jasnej hned (i když, to asi nebudu jedinej). ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené