Reklama

Reklama

Na tichom predmestí mestečka Glenview v Ohiu sa stane zločin. Preto jeden z najaktívnejších obyvateľov Evan Trautwig (Ben Stiller), ktorý svoje mesto nadovšetko miluje, sa rozhodne založiť vlastnú domobranu nazvanú Susedská hliadka. Hliadka má na mestečko a jeho obyvateľov dávať pozor, aby doň nevnikol žiaden nekalý živel. Pridajú sa k nej aj traja Evanovi kamaráti, aj keď nemajú také ušľachtilé dôvody ako on. Bob (Vince Vaughn) chce predovšetkým uniknúť rodinnému stereotypu, chce sa zabávať a Susedskú hliadku berie ako dobrú výhovorku na to, ako sa dostať von s chalanmi na pivo a zabaviť sa pri hazardných hrách. Tučného chalana Franklina (Jonah Hill) vyhodili zo školy a tak sa rozhodol, že si splní sen a pridá sa k policajnému zboru. Tam ho ale nezobrali s vysvetlením, že je vražedným maniakom. A tak chce prostredníctvom Susedskej hliadky všetkým a predovšetkým polícii dokázať, čo v ňom je a akú chybu urobila polícia, že ho neprijala do svojich radov. Jamarkus (Richard Ayoade) sa do Glenview práve nasťahoval. Po štrnástich rokoch manželstva sa šťastne rozviedol, čím získal veľa voľného času a nevie, čo s ním. Do Susedskej hliadky sa pridal v nádeji, že im raz zavolá mladá krásna Aziatka a on ju bude musieť zachrániť a obšťastniť. Väčšina členov Susedskú hliadku neberie veľmi vážne. Iba Evan vidí sám seba ako dokonalý mravný vzor pre spoločnosť. Bohužiaľ jeho okolie tento názor nezdieľa a za chrbtom si z neho všetci obyvatelia Glenview uťahujú. Jedného dňa sa ale stane niečo, čím podarená partička bláznivej domobrany všetkým vytrie zrak. Pri jednej z obhliadok mesta narazia na odporných, škaredých mimozemšťanov, ktorí chcú napadnúť našu Zem. A od tohto okamihu je osud ľudstva iba v rukách neohrozenej, smelej a nešikovnej Susedskej hliadky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (469)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Velice pozvolný start. Postupně se do toho přeci jenom člověk trošku zakouká. Zajímavá a hlavně vtipná mi přišla hlavně rolička Vince Vaghna. Zbytek frajerů jsou celkem nudná sebranka a působí vyloženě jako sekundátoři. Emzácká zápletka taky za moc nestojí. Nudou během sledování zřejmě nepojdete, ale více než dva kousky nedovedu dát. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky harfuska. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Typická americká zbytečnost která mrhá hereckým obsazením, nevyužívá svůj potenciál a je zoufale nevtipná.Spousta sexistických hlášek, fekálního humoru co není vtipný a neuvěřitelné porce trapných výstupu a to především v podání neskutečně otravného Forteho.Je to vlastně buranská komedie a partě obyčejných chlápků se svými obyčejnými životními problémy a mimozemská invaze je jaksi úplně mimo a prvního emzáka se dočkáte po hodině filmu a to je dost zoufalé.Když je to všechno navíc neuvěřitelně předvídatelné je zaděláno na průser.Stiller byl suchej vždycky a jeho éra už je dávno pryč a Hilla jsem neměl rád nikdy.Jediná pozitiva jsou proto Vaughn, který je přes svojí imbecilitu vlastně jediný vtipný a nablblý Ayoade, který si pro začátek za velkou louží nevybral nejlepší vstupenku a pár dobrých vtipů a když myslím pár, tak tedy opravdu dva, které ale měli sílu a rozesmáli mě až k breku.Na druhou stránku to uteklo rychle, pár hlášek se místy našlo a vlastně mám i jednu výhodu, protože jsem od toho nečekal vůbec nic tudíž nejsem zklamaný, ale ani překvapený, jednohubka na jeden večer kterou mírně nadhodnotím a typická ukázka zbytečného filmu a netalentovaného režiséra.50%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Máte nejaké odtlačky?“ – „Robíte si srandu? Kedy sme to podľa vás mali stihnúť? Sme tu len dve hodiny. Viete, koľko nám trvalo iba natiahnutie žltej policajnej pásky okolo miesta činu?“ Úplná bieda. Frat Pack zrejme nadobro skončil (68-miliónová celosvetová tržba pri 68-miliónovom rozpočte, ehm). A ak nie, mal by. Stiller a Vaughn sa snažia, inak sa ale humor Frat Pack vôbec nehodí kombinovať so sci-fi zápletkou, pretože väčšinu času je to zlý sen. Občas sa dá vybrať vtipnejší kúsok, ale takých je skutočne málo a väčšinou je Susedská hliadka len nuda a nevtipná bizarnosť. ()

MartinezZ odpad!

všetky recenzie používateľa

Ukázkově nevhodně zbytečná nevtipná nezajímavá a místy až trapná americká... tentononc. Nedokázal jsem to dokoukat v celku, musel jsem přeskakovat v ději. Žádný vtip, žádná akce, jen koncentrované trapno. Pokud chcete vidět něco ulítlého o tom, jak skupinka outsiderů nakope zadnici ufounům, co má grády i vtip, doporučuji Attack the Block. TOHLE, to byla hrůza. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

ATTACK THE BLOCK zbožňujem. Toto je niekde úplne inde. Ale už z obsadenia mi bolo jasné, že to bude poňaté odlišne. Je to stret modernej nerdovskej komédie (Jonah Hill, Richard Ayoade ) a starej rodinnej (Ben Stiller, Vince Vaughn). Nie je to veľmi napínavé či smiešne, ale celý film príjemne plynie a má pár fajn scén a originálnych nápadov. Trochu vyváženejšie ako KRÁĽ SHOPPING CENTRA, menej drzé ako PAUL. Bavil som sa, ale nabudúce si pustím radšej niektorý z filmov Edgara Wrighta... ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (10)

  • Během natáčení seděl za kamerami asistent, který zapisoval všechny improvizované repliky, po dokončení scény je vytiskl, předal režisérovi a ten vybral nejlepší vtipy, které byly použity při dalším snímání scén. (Brousitch)
  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v americkom štáte Ohio, tak filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v štáte Georgia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama