Reklama

Reklama

Na tichom predmestí mestečka Glenview v Ohiu sa stane zločin. Preto jeden z najaktívnejších obyvateľov Evan Trautwig (Ben Stiller), ktorý svoje mesto nadovšetko miluje, sa rozhodne založiť vlastnú domobranu nazvanú Susedská hliadka. Hliadka má na mestečko a jeho obyvateľov dávať pozor, aby doň nevnikol žiaden nekalý živel. Pridajú sa k nej aj traja Evanovi kamaráti, aj keď nemajú také ušľachtilé dôvody ako on. Bob (Vince Vaughn) chce predovšetkým uniknúť rodinnému stereotypu, chce sa zabávať a Susedskú hliadku berie ako dobrú výhovorku na to, ako sa dostať von s chalanmi na pivo a zabaviť sa pri hazardných hrách. Tučného chalana Franklina (Jonah Hill) vyhodili zo školy a tak sa rozhodol, že si splní sen a pridá sa k policajnému zboru. Tam ho ale nezobrali s vysvetlením, že je vražedným maniakom. A tak chce prostredníctvom Susedskej hliadky všetkým a predovšetkým polícii dokázať, čo v ňom je a akú chybu urobila polícia, že ho neprijala do svojich radov. Jamarkus (Richard Ayoade) sa do Glenview práve nasťahoval. Po štrnástich rokoch manželstva sa šťastne rozviedol, čím získal veľa voľného času a nevie, čo s ním. Do Susedskej hliadky sa pridal v nádeji, že im raz zavolá mladá krásna Aziatka a on ju bude musieť zachrániť a obšťastniť. Väčšina členov Susedskú hliadku neberie veľmi vážne. Iba Evan vidí sám seba ako dokonalý mravný vzor pre spoločnosť. Bohužiaľ jeho okolie tento názor nezdieľa a za chrbtom si z neho všetci obyvatelia Glenview uťahujú. Jedného dňa sa ale stane niečo, čím podarená partička bláznivej domobrany všetkým vytrie zrak. Pri jednej z obhliadok mesta narazia na odporných, škaredých mimozemšťanov, ktorí chcú napadnúť našu Zem. A od tohto okamihu je osud ľudstva iba v rukách neohrozenej, smelej a nešikovnej Susedskej hliadky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (469)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný snímek, který se v bohaté filmografii Bena Stillera lehce ztratil a kdyby mi bratranec neřekl, že je to celkem dobrá oddychovka, asi bych na něj zapomněl i já. Takže tedy Stiller, Vaughn, Dewitt a Hill tvoří celkem slušné kvarteto, které nejde pro jednoduchou hlášku daleko. To je ale asi tak všechno, obyčejné lokace maloměsta mi celkem vadily, ovšem tento neblahý fakt mi trošku vynahradila hudba, která byla vybrána citlivě, když se v ní vyskytují celkem známé songy. Celkově se ale rozhodně nejedná o nic velkolepého, ovšem žánr sci-fi tomu svědčí, protože bez toho by to byla jen laciná, a pravděpodobně i nudná, komedie...62% ()

SaNcHeZ_cz 

všetky recenzie používateľa

Stiller, Vaughn, Ayoade a Hill. Kdyby mi někdo řekl, že ve filmu kde působí tahle čtveřice bude nejvtipnější poslední jmenovaný, asi bych mu ještě před rokem řekl, ať si zajde za Chocholouškem přeměřit tlak v mozkovně, že s ním nebude něco v pořádku. Tohle se ovšem stalo realitou právě v sousedské hlídce. Hodinu a třičtvrtě dlouhá přehlídka zbytečností, trapností, klišé a vůbec všeho, co jste mohli vidět už kdekoliv jinde (tedy kromě explodujících krav, ty se neohrají), poskládaného dohromady do nudného mixu, který boduje jen opravdu vyjímečně. Není tak velký problém odhalit jeho prvoplánové snahy o to v posmrtné křeči pobavit alespoň trochu. Marně. [40%] ()

Reklama

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Nehorázná blbost. Říkala jsem si komedie se Stillerem, Vaughnem a Hillem? To vypadalo sakra dobře...ale vyklubala se z toho ani ne moc vtipná ptákovina. Vážně, jestli jsem se párkrát usmála, ale rozhodně jsem se nesmála, a to bych od komedie čekala. Dobré mi přišlo akorát to, že Vaugh si to mohl vyřídit s mimozemským hajzlem, co usiloval o jeho dceru a že se z Jamarcuse vyklubal kámoš mimozemšťan...ale jinak trapné asi od 5. minuty až do konce. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu, že Stiller už nemá také grády a drive ako tomu bolo vo filmoch pred pár rokmi a jeho role, v ktorých strúha stále dookola tie isté ksichty, na čo časom doplatili také esá ako boli Eddie Murphy, či Jim Carrey, sa mi tento film celkom páčil. Možno to bolo tým, že konečne nebol komplet celá pozornosť venovaná vo filme len jemu a film bol natočený klasickým buddy formátom. Z partie bol najväčším osviežením ajťák Richard Ayoade a samozrejme nikdy nenudiaci Vince Vaughn. Scenár ale naozaj nič moc, aj keď potenciál tam bol. Pár krát som sa slušne zasmial, ku koncu to začalo celkom pekne ubiehať, no to už film nevytrhlo z plytkých vôd priemeru. 55%. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Proč ne? Já se příjemně bavil. Nečekal jsem nic a dostal jsem velmi příjemnou komedii na odreagování. Skvělé herecké obsazení, tyto hvězdy mě dokáží rozesmát vždy. Vše samozřejmě typické, ale jelikož jsem nevěděl do čeho jdu a ani trailer jsem neviděl, tak jsem byl překvapený. Nečekal jsem hlavní téma emzáky, a proto jsem spokojený.. 6/10 = 69% ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (10)

  • Režisér Akiva Schaffer začal na filmu pracovat okamžitě po odchodu z pořadu Saturday Night Live (od r. 1975). Nejdříve přibral do týmu Bena Stillera, kterému se jeho vize zalíbila. Poté do projektu vstoupil Vince Vaughn a Jonah Hill, jehož role mu byla částečně psána na tělo. Poslední herec měl být někdo ve Spojených státech neznámý a Schaffer vybral Richarda Ayoadea, který ho zaujal v seriálu Garth Marenghi's Darkplace (od r. 2004). Přes víkend zhlédl seriál Ajťáci (od r. 2006) a v pondělí nabídl Ayoadeovi roli. (Brousitch)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Hoodlom dad. (tarponko)
  • Film se natáčel v Mariettě, v Atlantě a ve Smyrně v Georgii. (rafix)

Reklama

Reklama