Reklama

Reklama

Najodvážnejší, najdôkladnejší a najostrejší  lupič, Parker (Jason Statham), je špecialista na tie najnebezpečnejšie a zdanlivo neuskutočniteľné lúpeže. Od svojho tímu očakáva úplnú oddanosť a presné dodržiavanie stanoveného plánu. Keď sa kvôli ľahkovážnosti jedného z jeho kolegov posledná akcia tragicky zvrhne, Parker odmieta spoluprácu s gangom šéfa miestneho podsvetia Melandera (Michael Chiklis). Ten sa ale so zápornou odpoveďou neuspokojí a za trest ho polomŕtveho pohodia na kraji opustenej cesty. Parker, ktorý útok zázrakom prežije, sa zúfalo túži pomstiť a pátranie po gangu ho zavádza do honosného Palm Beach. Tu sa Parker vydáva za bohatého Texasana kupujúceho dom a stretáva Leslie (Jennifer Lopez), neúspešnú realitnú agentku s encyklopedickými znalosťami ostrova. S jej pomocou odhalí plán gangu na lúpež klenotov v hodnote 50 miliónov dolárov a pochopí, že to je ideálna príležitosť na vyrovnanie účtov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (378)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Po pár štýlovkách sa Jason vrátil k prostoduchejšej zábave. I keď nevravím, že tu nebol potenciál na "niečo viac." Lenže Parker aj napriek svojej drsnosti a zásadovosti nie je Porter (ODPLATA) a i keď je cool, nie je ani Carter (GET CARTER). Akcie solídne, ale príbeh je len priamočiara báchorka o pomste. Stále však lepšie ako 22 VÝSTRELOV... ()

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Statham si zde zakusí jak už dlouho ne, ale to je asi tak všechno. V tomhle případě strádá hlavně scénář, který je spichlý velmi ležérně a rozhodně neřeší nelogičnosti a místy silnou naivitu. Je to předvídatelné akční béčko, ale koho baví Jasonovo porcování nepřátel, tak jako mě, tak si to v rámci možností užije. Je to ale zbytečně dlouhé, koncepčně nevyvážené a chvílema jsem netušil, proč se děje zrovna to, co se děje a jak jsme k tomu došli. Tudíž ta struktura a stavění děje stojí celkem za starou belu. Druhá polovina s Jennifer je fajn, ale to zakomponování do příběhu je naprosto zbytečné. 2,5*. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Jason Statham po stoprvé stejně a opět výborně. Tentokrát se jedná o variaci na Odplatu, kdy se podvedený zloděj mstí svým proradným bývalým parťákům. Statham tentokrát nehází otočky, ani neukazuje ze všech stran své boulaté terminátorské tělo, ale přesto je tu akce, která má švih a ani scénář nepsal úplný pitomec. Potěší i Jeniffer Lopez. sice mám k její postavě výhrady, ale marná sláva, pořád se na ní kurevsky dobře kouká. 70% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Strašne nudný a nezáživný film. Mdlý scenár, nulový spád, málo akcie a nevydarený kasting. Najviac ma zaujala zazobaná výprava Palm Beach s domami, spomedzi ktorých ak niektorý stojí pod 2O miliónov, dá sa o ňom hovoriť ako o podozrivo lacnom. Inak bieda a chudoba. Neviem, či ma viac nebavila Jennifer Lopez, Nick Nolte alebo (čo je asi najhoršie) ústredný (anti?)hrdina v podaní Jasona Stathama (Gibson bol v danej úlohe v Odplate stokrát lepší). ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Fandím Stathamovi, Hackford už je však za zenitom a nedokázal nadviazť na svoje predošlé úspechy. Je to slabučké, pomalé, herecky statické, režisérsky mdlé, scenáristicky poľutovaniahodné a bez prekvapenia. Napriek tomu je Statham veľký sympaťák, Lopezka tiež ešte nepatrí do starého železa a akcia miestami prekvapila, aj keď poväčšine zhadzovala sama seba. 55%. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (12)

  • Film je věnován Donaldu E. Westlekeovi, americkému spisovateli a autorovi původní knihy "Flashire", který zemřel 31. 12. 2008. Autor používal pseudonym Richard Stark. (Terva)
  • Natáčalo sa od 1. augusta do 30. septembra 2011 v Louisiane, Ohiu a na Floride. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (viac)

Reklama

Reklama