Reklama

Reklama

Najodvážnejší, najdôkladnejší a najostrejší  lupič, Parker (Jason Statham), je špecialista na tie najnebezpečnejšie a zdanlivo neuskutočniteľné lúpeže. Od svojho tímu očakáva úplnú oddanosť a presné dodržiavanie stanoveného plánu. Keď sa kvôli ľahkovážnosti jedného z jeho kolegov posledná akcia tragicky zvrhne, Parker odmieta spoluprácu s gangom šéfa miestneho podsvetia Melandera (Michael Chiklis). Ten sa ale so zápornou odpoveďou neuspokojí a za trest ho polomŕtveho pohodia na kraji opustenej cesty. Parker, ktorý útok zázrakom prežije, sa zúfalo túži pomstiť a pátranie po gangu ho zavádza do honosného Palm Beach. Tu sa Parker vydáva za bohatého Texasana kupujúceho dom a stretáva Leslie (Jennifer Lopez), neúspešnú realitnú agentku s encyklopedickými znalosťami ostrova. S jej pomocou odhalí plán gangu na lúpež klenotov v hodnote 50 miliónov dolárov a pochopí, že to je ideálna príležitosť na vyrovnanie účtov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (379)

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Statham si zde zakusí jak už dlouho ne, ale to je asi tak všechno. V tomhle případě strádá hlavně scénář, který je spichlý velmi ležérně a rozhodně neřeší nelogičnosti a místy silnou naivitu. Je to předvídatelné akční béčko, ale koho baví Jasonovo porcování nepřátel, tak jako mě, tak si to v rámci možností užije. Je to ale zbytečně dlouhé, koncepčně nevyvážené a chvílema jsem netušil, proč se děje zrovna to, co se děje a jak jsme k tomu došli. Tudíž ta struktura a stavění děje stojí celkem za starou belu. Druhá polovina s Jennifer je fajn, ale to zakomponování do příběhu je naprosto zbytečné. 2,5*. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Statham touží po pomstě, Lopezová po Stathamovi, Boothová po silikonech a Nolte po eutanázii. To vše zasazeno do příběhu o loupeži, který by se směle mohl objevit v epizodě Věřte nevěřte a věřte, že byste nevěřili. Příliš dlouhé béčko lehce napíná jen díky Lopezové ve spodním prádle. Lentilky Emy Booth totiž nestojí ani za řeč a Statham dvé hodiny mlátí místo padouchů jen prázdnou slámu. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Začátek připomíná Belmondovu Bezva fintu. Pak se ovšem rychle změní žánr a Statham jako bájný Fénix povstává, nic si nedělající z toho že tam jej někdo bodnul, někdo střelil, aby se poprávu pomstil. Díky solidnímu obsazení a příběhu, který má tentokráte hlavu a patu je tenhle Statham o něco lepší než několik předcházejících.. Přesto začínám tušit že není moc daleko chvíle kdy místo do kina, budou putovat jeho filmy přímo na video. 50% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V iných filmoch mi Jasonov Stathamov štýl hrania nevadí a naopak ma aj pobaví, ale tu v tomto odfláknutom filme, ktorý je hrozne spracovaný a zahraný ma Jason takpovediac naštval. Jennifer Lopez - absolútne zbytočná rola. To radšej ani nebudem komentovať. Hrala dobre, ale sprostá postava. Film rozhodne nezaujme, skôr dosť nudí a stále diváka núti pozerať sa na čas a počítať si, kedy už konečne bude koniec, ostatne, ja som toto skoro ani nedopozeral. Aj keby som, ako už u pár výnimiek, odpustil, že hlavný hrdina je zločinec, proste som čakal oveľa viac akcie, a toto je skôr thriller ako akčný film. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Béčkovější verze Odplaty, tím však vůbec nemyslím špatná. Režie je sice fádní a 90 minut by mi stačilo (třeba scéna v autě na konci měla být tou poslední), na druhou stranu o napětí není nouze a akční scény jsou dosti krvavé. Jason Statham tak jak ho mám nejradši a Jennifer Lopez vlastně taky :-). 60%. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (12)

  • V jednej scéne realitná agentka (Jennifer Lopez) naráža na to, že Parker (Jason Statham) nie je z Ekvádoru, pretože má anglický prízvuk. Jason Statham sa naozaj narodil vo Veľkej Británii, konkrétne v Londýne. (Kefas21)
  • Film byl promítnut manželce a synovi zesnulého Westlaka. Skutečný Parker by podle jejich ohlasů prý byl ze snímku nadšený. [Zdroj: violentworldofparker.com] (Raziel_cz)

Súvisiace novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené