Reklama

Reklama

Stavební katastrofy

(seriál)
  • Česko Rizikové stavby (viac)
všetky plagáty
USA, 2008, 6x45 min

Obsahy(1)

Seriál Stavebné katastrofy skúma, aké ponaučenia si stavební inžinieri a projektanti vzali z tých najznámejších tragických nešťastí. Jednotlivé epizódy sa zameriavajú na nešťastia, ktoré sa stali na štadiónoch, v mrakodrapoch, na mostoch a lodiach. Pripomenieme si nešťastie na štadióne v Hillsborough, zrútenie mosta v Minneapolise a potopenie lode Estonia v Baltskom mori. Prostredníctvom rozhovorov s novou generáciou inžinierov, ktorí pracujú na novodobých verejných zákazkách, sa dozvieme, aké pokroky sa od týchto nešťastí v stavebníctve dosiahli a ako sa zlepšila bezpečnosť konštrukcií. Rozhovor nám poskytli stavitelia pekingského olympijského štadiónu, ktorý bol postavený tak, aby odolal silným náporom zemetrasení, či konštruktéri mosta Stonecutters Bridge, ktorý sa v súčasnej dobe stavia v hongkongskom prístave. Discovery v seriáli Stavebné katastrofy skúma tajomstvá moderného stavebníctva, ktoré sú pre moderné stavby sveta kľúčové. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Shlédl jsem díl o katastrofách v tunelích. Zaujala mě katastrofa v tunelu Mont Blank a jeho nové větráky a únikový tunel. ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Všichni chcou všechno největší nejlepší nejrychlejší, do doby než se něco přihodí pak akorát se snaží zlepšit danou věc aby se nestalo neštěstí. ()

Reklama

Reklama