Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Tím novinárov sa vydáva do tunelu, aby zistili, čo sa v kanalizácií odohráva a prečo je doň zakázaný vstup. Keď sa však dostanú hlbšie, jeden z nich zmizne a novinári pomaly začnú zisťovať, že niečo tu očividne nie je v poriadku.. (TomX2)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (210)

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Found footage horory sa snažia natočiť skutočný dokument, a pritom sú často celé vymyslené, paradoxne stierajú hranice medzi realitou a fikciou, strašia v nich mŕtve duše, mutanti, iracionálne a nadprirodzené bytosti. V Tuneli je z toho úplné hovno, vlastne skoro nič, iba tma, obrysy a esencia čistej hrôzy, ale i sympatické postavy, ktoré prežívajú strach a citové pohnutie. Na chvíľu som im rád uveril. Sledovať tieto horory, to je lotéria, lebo nikdy neviem, ktorý na mňa zaberie. Povedať z akého dôvodu sa mi práve Tunel páčil je ťažké ako odpovedať, prečo je nejaký žreb výherný. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Tunel je nízkorozpočtový projekt, ktorý si na svoje nakrútenie zarábal promom cez internet; od fanúšikov i ostatných, ktorí mali možnosť takto pomôcť jeho vzniku. Hoci tvorcovia nakoniec vyzbierali iba štvrtinu naplánovaného rozpočtu, nevzdali to a s využitím svojej fantázie a všetkého čo mali k dispozícii film dokončili. Následne ho dali k dispozícii zadarmo na web; s tým, že finančný príspevok je čisto dobrovoľný, z toho čo sa zarobí bude vyplatený štáb a prípadný ostatok sa použije na ďalší filmový projekt. Takýto uvedomelý prístup mi je osobne veľmi sympatický a vďaka online kampani sa filmík dostal do širšieho povedomia aj bez toho, aby stratil svoju nezávislosť. Príbeh zobrazuje novinársky tím, ktorý sa vydá robiť reportáž do "opustených" tunelov pod austrálskym Sydney, kde sa im začnú diať pochybné veci a sami objavia niečo viac než by chceli. Zo začiatku sa to rozbieha pomaly a ide skôr o dokumentárnu krimi, ktorá je však komplexná a uveriteľná, čo pripraví pôdu na následný napínavý, atmosferický strach z neznáma, ktorý postupne vyvrcholí strašidelnou hororovou naháňačkou v štýle REC / Ils (Them). Dúfam, že si tento počin zarobí dosť na to, aby mohli tvorcovia pripraviť niečo ďalšie, pretože napriek neoriginalite som cítil, že bol spracovaný s podstatným hororovým záujmom a nasadením. Páčilo sa mi to (určite v značnej miere aj preto, že mám slabosť pre prostredie tunelov, metra, kanálov a podobných podzemností v hororoch) a ako zahlásila jedna z postáv; "it was fucking frightening". ()

Reklama

akisha 

všetky recenzie používateľa

Tomuto filmu jsem doslova vyšla vstříc. (Hlavně horor, co překlenul 60%? Wow!) Čas kolem půlnoci, sluchátka, tma, samota, ideální podmínky. Ale bohužel je nutno nejdřív se prokousat asi dvacetiminutovou vatou s "pravými" výpovědmi nesympatickejch postav, než děj sklouzne do podzemí a dostaví se obstojná stísněnost - špinavý rozlehlý tunely jsou geniální lokace. A abych jen nehaněla, jsou tu zvládnutý momenty co pěkně postraší, bohužel je jich ve filmu málo. Samozřejmě, že styl pravdivýho dokumentu se už zcela vyčerpal, samozřejmě že působí směšně, trapně, na facku, že si divák furt jen říká, jak se na to měli tentokrát už vážně vykašlat a natočit pořádnej normální horor (a v takovejch lokacích by to teprve stálo za to!). To potom irituje každá blbá scénka typu "běžím jako o život, zdrhám před strašlivým mutantem, ale nezapomenu si v běhu sebrat ze země kamerku, hodit si jí na rameno a vesele natáčet svůj běh smrti". Nebo například další oblíbené scény - vypjatý moment je lépe vždy natočit roztřeseně, na polorozbitou kameru, střídavě pod vodou a dobré je zabírat nedůležitý úhel, ve kterým není nic vidět. Nehledě na prazvláštní zlepšovák - komentář přeživších během filmu - kterej samotnej o sobě je mi celkem šumák, ale ty dva o tom tlachali, jako by to byl jen dobrodružnej výlet na safari. Věřím, že i tenhle typ filmu se dá natočit dobře, ale Tunnel mezi ně bohužel nepatří. ()

Zeck 

všetky recenzie používateľa

Celý film krachuje na základní věci, snaží se vypadat jako reálný dokument. To, o čem se tu rozepsal J*A*S*M je pravda, pokud divák ztratí strach z toho, které postavy to přežijí, o čem vlastně ten film je? Tvůrcům se toho skutečně moc nepovedlo, totální nelogičnost v rozhodování hlavních postav vítězí úplně v každé scéně. Chválit atmosféru je bohužel zbytečné, protože atmosféru vytvořilo prostředí a dokázalo by jí navodit i dítě. Chyběl i nějáký promyšlený děj, první třetina filmu se zaobírá totálně zbytečnou předehrou a když se vejde do tunelu, jen se bloudí, bloudí, bloudí a bloudí. Lekačka ani jedna (?), ale jděte! Evidentní inspirace původní Blair Witch, možná si tvůrci Tunnelu mohli vzít příklad spíše z její napodobenin. Přesto chválím pár světlých pasáží, při kterých se člověk přištihl, že je napnutý jak špagát. 56% ()

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Ako potencionálny zákazník , sa nenechaj odpudiť tunajším hodnotním. abNORMALNEAKTIVity...etc sa na túto pecku nechytá . Aj v tomto prípade kamera sníma kameru a baterka svieti na baterku , ale Ja som sa veľmi bála. Tento x dôvodom nebola obava , ako dlho to ešte bude trvať , ale bolo to naozaj strašidelné....autentické , originálne, napínavé a pristihla som sa , že v niektorých chvíľach sa v tej tme strácam a keď konečne nabehlo svetlo trvalo Mi nejaký čas , kým som sa naladila na roztrasený rytmus.Celé to bolo preśpikované tiež autentickými výpoveďami o udalostiach , ktoré ma desili. Tunelom sa budem určite vyhýbať. Snímok vyniká aj tým , že 1. x mi nestačí hodnotenie 1- 5. Po niekoľkodňovej hustej úvahe smelo tú 5ku seknem ! ( dúfam , že mi ostane dosť bodov na ďalšie snímky ). H - specialist to mrskne o zem , stádo utečie za pastierom , ale tunajšie horrorové podhubie Mi iste odpustí... P.S. ( Natasha scaryface cover vystihuje môj úžas ) ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)

Reklama

Reklama