Reklama

Reklama

Katarině je dvacet let a žije na bezútěšném městském předměstí, v němž útrpně setrvává bez jakýchkoli plánů do budoucna. Život se jí změní až ve chvíli, kdy objeví hudbu, konkrétně uslyší představení Mozartova Rekviem v Göteborgské koncertní síni. Katarina chce za každou cenu vstoupit do překrásného, zbrusu nového světa tónů a cítí, že musí co nejdál utéci od svého ošklivého života. Cesta k vnitřní svobodě je ale záludná, plná lží, zrady a nebezpečného vztahu se skladatelem Adamem. Dívka je pro získání nové identity schopna čehokoli. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (78)

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Film o dievčati, čo malo odvahu a snažilo sa "nájsť samu seba", aj keď ju to čosi stálo. Výborná severska (švédska) dráma, s neuveriteľne krásnym hereckyym prejavom Alicie Vikander. A keď k tomu pridám hudobne pozatie (Mozartovo Requiem, či Bethovenove andante, alebo aj toto , ) neostáva mi len naozaj dať 5 bodov. veď sa započúvajte a kuknite si to. :) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Sociálna dráma o bezútešnom živote jednej dievky, ktorá má len malé vyhliadky na zlepšenie. Dokáže však svoju náhodnú šancu chopiť za pačesy a začať tak nový život... Je jasné, že to nemá ľahké, láska dokáže mnohé skomplikovať, ale ten kto chce a má odvahu, nemá žiaden limit... Skvelá Alicia Vikander sa týmto svojim výkonom šplhá v mojom rebríčku obľúbených herečiek stále vyššie a vyššie. Dejovú linku celý čas sprevádza nádherná hudba, ktorú hádam ani netreba predstavovať - Mozart a Rachmaninov, čo už samo o sebe je nádherný estetický zážitok. Ako sa blížil koniec filmu začal som premýšľať nad konečným vyústením celej tej situácie a pevne som dúfal, že to dopadne presne tak ako by to asi dopadnúť malo. No, nedočkal som sa, dopadlo to ešte lepšie... Tu nie je čo riešiť, plný počet a klobúk dole! Severská kinematografia ma zase raz totálne prevalcovala. ()

Reklama

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Příběh Till det som är vackert veskrze nemá tolik co do sebe - depresivní je jenom tak napůl, zato odcizený (stejně jako protagonistka sama) zcela kompletně. Po celou dobu dává divákovi titěrné indicie, aby v závěru stoprocentní silou udeřil, a vy si uvědomili, že dospěl vlastně v nevyhnutelnou pointu. To, co teprve film povyšuje na speciální úroveň, je špičkový výkon teprve 20leté Alicie Vikander. Její ztvárnění neobyčejně komplikované hlavní postavy bylo natolik přesvědčivé a osobité, že ihned stahuju veškeré její další snímky. --- Mimochodem Katarina v žádném případě není "Milovaná" (netuším, kde se zase vzal ten český překlad). Zato je krutě nespolečenská, dětinská, naivní, leč houževnatá; mlčelivá a přece vznětlivá; neznalá, ale zároveň vnímavá a učenlivá; snadno se dojme... no byla velká radost ji zkoumat, však si to zkuste sami. ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Vratký balanc nad propastí původu na cestě za povznesením a bez zpáteční jízdenky, aneb jak vzdorovat statistikám a dát reálný rozměr slovům o odvaze a usilí, s kterými lze dokázat vše... Ten, kdo v křehké recepční vyvolal kromě ruměnců touhy i hlad po poznání a vtiskl ten povzbudivý citát do její mysli, netušil, jak dalece může dojít naplnění. Výborná Alicia Vikander jako Katarina, v zajetí Mozartova Requiem. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

tento film jsem shlédl na doporučení oblíbených uživatelů a byla to trefa do černého. Sice se jedná o drsné existenciální drama, ale je podáno velmi přesvědčivě a dokázal jsem s hlavní hrdinkou plně soucítit a pochopit její konání. Film výborně předvádí silný vliv hudby na člověka a Mozartovo Requiem dokonale pomáhá dotvářet silnou emocionální atmosféru, která snad mine jen cyniky. Pro své pomalejší tempo si ho však užijí asi jen artově vyzrálejší diváci. [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (8)

  • Hlavnú predstaviteľku Aliciu Vikander na rolu pripravoval režisér dva roky, ešte pred začiatkom nakrúcania. (Arsenal83)
  • V roce 2011 byla Alicia Vikander spolu s ostatními začínajícími herci jmenována tzv. Shooting Star, což je ocenění, které uděluje Evropský filmový institut vycházejícím mladým hereckým talentům na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (ellegrey)
  • Alicia Vikander vyhrála cenu Guldbagge, švédskou obdobu slavných Oscarů, a to za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. (ellegrey)

Reklama

Reklama