Reklama

Reklama

Grave Encounters

všetky plagáty
Trailer 2

Lance Preston a jeho skupina Grave Encounters natáčajú jednu z epizód reality šou o lovení duchov v opustenej Collingwoodskej psychiatrii, kde sa dlhé roky objavovali nevysvetliteľné úkazy. Skupina sa nechá zamknúť vo vnútri budovy a podujme sa na vlastné vyšetrovanie. Čoskoro však zistia, že niečo tam skutočne je a nedovolí im to odísť. Členovia tímu, roztratení v nekonečnom bludisku chodieb, budú postupne odhaľovať temnú minulosť psychiatrickej nemocnice... (mirinkat)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (396)

Ouwen odpad!

všetky recenzie používateľa

Že horor? Přesně tak, horor to sledovat! Naprosto totální sračka, která mi přišla až nesmírně směšná. Žádné napětí, furt s tou kamerou třesou jak hovada a nic nebylo vidět, jen sténání a sténání. Zatímco 90% třídy se bál, můj kolega vedle usnul nudou a s tim druhym jsme z toho měli nesmírnou prču. Nulové napětí a nechutně nucený dialogy. Jdu blejt. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Po dlhšej dobe konečne niečo, čo v oblasti FF príjemne prekvapilo. Úvod bol síce dosť otravný a zdĺhavý, ale po čase sa to rozbehlo a ďalší priebeh mi dokonale vynahradil pomalší rozjazd. Už prvé "stretnutie" s duchom bolo perfektné, to ako niečo zo zadu chytilo tu dievčinu za plece, no na jej mieste by mi riadne hrklo, možno viac ako jej :). Páčilo sa mi, ako atmosféra postupne gradovala a hustla, prostredie schátralej nemocnice veru sklame len zriedka. Vo finále už bola na takej úrovni, že ma mrazilo ešte aj v kostiach. Potom prišlo na časopriestorové uväznenie a to dalo filmu ešte výraznejšiu príchuť desu. V tomto prípade bolo veľkou výhodou, že išlo o FF, tu mi táto forma zapasovala ešte viac ako inde. Veľmi ľahučko a omnoho výraznejšie som si preto uvedomil, v akých problémoch a beznádejnej situácii sa postavy vo filme nachádzajú. A ten koniec, páni, tak niečo príjemne mrazivé som už dávno nevidel. Keby som bol namiesto toho chlapíka v tom tuneli ja a sám, asi by som ošedivel (v lepšom prípade). Tomu, komu sa podarí predstaviť si túto desivú situáciu na vlastnej koži prežije teda riadny des. U mňa maximálna spokojnosť a popravde, nechápem to nízke hodnotenie (možno to chce len trocha viac empatie). Keby nie toho otravného úvodu idem ešte vyššie. 80/100 ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Ještě trochu tlačit na pilu a byla by to skvělá parodie na handycam filmy. Takhle je to jen zcela bezradná rutina, která se úspěšně snaží vyhnout čemukoliv, co by diváka vyděsilo. Z povinnosti zvolená pseudodokumentární forma se bije s mimomísními "fantasy" prvky a digitální ksichty bubáků pobaví stejně, jako tragicky směšný závěr. Drobný závan naděje přináší slušný zvukový podkres, několik obstojně zvládnutých hororových momentek a ne úplně marní herci, jenže když vezmu v potaz způsob, jakým tvůrci zavraždili hororový potenciál onoho gigantického psychiatrického komplexu, musím opět rychle vystřízlivět. Několikrát si připomeneme Záhadu Blair Witch, Paranormal Activity a pár dalších kousků, jenže o vzdávání pocty nemůže být řeč. Čau. ()

obitus 

všetky recenzie používateľa

Jestliže v první polovině se díky náznakům a pohledům do prázdných chodeb daří občas budovat atmosféru, po zjevení duchů to jde celkem do kytek. Místo atmosférického strašení se přejde na primitivní lekačky, které by dokázal natočit leckdo. Na druhou stranu, kdyby podobný film vznikl u nás, jsem o poznání nadšenější. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Když si odmyslíte úvodních cca 20 minut a závěrečných cca 25 minut, zbude relativně dlouhá střední část, která dokáže vybudit zimomriavky i u otrkaného hororisty, byť nepřináší nic až tak převratně nového. Bubáci jsou víc tušit, než slyšet či vidět a na5í by se dalo místy krájet i tupým nožem. Banální falšovaná para-dokumentaristika se mění v holý boj o "to be or not to be", konečné skóre ale neprozradím. Užil jsem si to celkem slušně, i když jsem na to koukal za denního světla (kterého byl jinak ve filmu veliký nedostatek). ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (9)

  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)
  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)
  • Film se natáčel pouze 2 dny a 10 nocí. (Pitue)

Reklama

Reklama