Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Väčšinu svojich všedných pracovných dní trávi Bill Marks tým, že len sedí v lietadle a dáva pozor. Ako letecký šerif je zodpovedný za bezpečnosť cestujúcich v lietadle, a to ho už dávno nebaví. Neznáša lietanie a všetko s tým spojené. Lenže tentoraz je všetko inak. Neviditeľný terorista ho počas letu začne bombardovať esemeskami, v ktorých požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 miliónov dolárov, inak každých dvadsať minút niekoho v lietadle zabije. A svoje slová v tichosti hneď premení na čin - vzápätí v lietadle nájdu prvú mŕtvolu. Bill Marks sa snaží odhaliť, ako neznámy terorista dokáže zabíjať ľudí v lietadle bez toho, aby si ktokoľvek niečo všimol. Kým agent rozbehne mrazivé preteky s časom, vyjde najavo, že zloduchov účet je vedený práve na jeho vlastné meno. Je snáď on sám tým vydieračom a únoscom lietadla? Alebo je všetko celkom inak? (TV JOJ)

(viac)

Videá (16)

Trailer

Recenzie (944)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Fantastický film a fantastický Liam Neeson, ktorému sú takéto role proste určené. Tu taktiež nepochybil a režisér Jaume Collet-Serra natočil veľkú snímku roka 2014. Snímka už od začiatku zaujme perfektne scenáristicky napísaným príbehom, kde aj tá najbližšia osoba môže byť záporná. Príbeh, v ktorom do poslednej chvíle neviete, kto je ten najväčší zloduch a či je vôbec v tom lietadle, v ktorom sa odohráva celý tento film. Za ďalšiu zmienku určite stojí krásna Julianne Moore a tiež spracovanie SMS efektov, kedy si Liam po mobile píše s tým zloduchom. Rozhodne pekné efekty ako aj celý film. ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

a mne sa just najviac pacila Julinka. hrala akoby ani nehrala, ako keby sa na placi ocitla nahodou: cau, reziser, mam chut si dnes zahrat, nemas pre mna par stekov? a to myslim v dobrom :) inak film stal za prd. alebo aj za dva. ps: videne v jeden den po Walking among tombstones. a to je, vazeni priatelia, veru uplne ine kafe, ako tento takmer nonstop pruser. ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Jelikož se celý film odehrává v letadle, tak jsem ani nečekal, že by se mohlo jednat o akční záležitost. Namísto toho se jedná o solidní thriller, ve kterém Liam Neeson spíš než bojového umění využívá toho hereckého. Jeho představitel Bill Marks byl zapleten do konspirace, kdy je označen za teroristu a divákovi nedělá sebemenší problém se s jeho postavou zžít a soucítit s ním. Je to tak líbivě natočeno, že to v pohodě strká do kapsy všechny ostatní letošní dramata ála Three days to kill...73% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Non-stop som sa síce nebavil, ale napriek tomu som sa bavil náramne. Jednoduchý, no vyšperkovaný príbeh, ktorému odpustíte nejakú tú chybičku krásy barterom za perfektné akčné scény, dômyselnosť zvratov a pomerne fajn záver, ktorého sa v podobných rutinérskych filmoch obáva značná časť kritických divákov. Dobrému dojmu nahráva aj fakt, že som naozaj takmer do konca netušil z koho sa vykľuje ten utajovaný psychopat. Detektívna zápletka je tak od začiatku skutočným ťahákom filmu. Klaustrofobické prostredie sa v nejednom filme stalo kameňom úrazu pri postupe v deji filmu, tu sa však tvorcovia vyhrali s každým detailom. Klipová hi-tech réžia filmu úžasne svedčí a ani oldschoolový Liam Neeson v nej nevyzeral staromódne, Julianne Moore schopne sekunduje, no chcelo to výraznejšieho záporáka. 85%. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Takové pozdvižení by na palubě nezpůsobil ani Pan Tau s bednou plnou hadů. Krom toho, že ten bílý Wesley Snipes s prsty tlustými jak liberecké párky nezvykle rychle píše na mobilu, tak neustálé máchá před cestujícími pistolí, šikanuje je obstrukcemi, vodí muže arabského vzevření do kokpitu a až příliš často vyslovuje slovo „bomba“. S tímto leteckým šerifem zkrátka nelze nepropadnout panice.. Neesonovi alkoholem nasáklí tvrďáci už sice vykazují jisté známky repetitivnosti, ale proč volat Mayday či Svatodušní svátky, když divák o překot dumá, kdo má v tom komplotu namočené prsty (prsy) a chvílemi je to napínavější, než Připoutejte se, prosím! Jen škoda, že klišoidním závěrem zapnul Serra režim autopilota a vrátil se na dobře známé letiště.. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (35)

  • Když Bill Marks (Liam Neeson) podává policistovi Reillymu (Corey Stoll) zbraň, nabije ji. Pokud v ní však nejsou náboje, hlaveň pistole by zůstala vysunutá a nevrátila by se. Jako policista by také Reilly pravděpodobně poznal, že ve zbrani není zásobník, protože by byla lehká a měla jiné těžiště. (tom.nosek)
  • V případě, že hlavní pilot nemůže nadále pilotovat letadlo, se kopilot přesune na jeho místo vlevo. Jenom odtud se totiž dají ovládat všechny přistávací systémy. Ve filmu se tak nestalo. (tom.nosek)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (viac)

Reklama

Reklama