Reklama

Reklama

Haunted Changi

Singapur, 2010, 80 min

Réžia:

Andrew Lau, Tony Kern

Kamera:

Tony Kern

Hrajú:

Andrew Lua

Obsahy(1)

Skupinka mladých filmárov sa rozhodne natočiť dokument o jednom z najstrašidelnejších miest na svete v Singapure. Je ním stará nemocnica Changi, ktorú v časoch druhej svetovej vojny využívala japonská armáda ako popravisko britských a austrálskych dôstojníkov. Lov na duchov sa môže začať. (*CARNIFEX*)

Zaujímavosti (3)

  • Pôvodným zámerom tvorcov bolo natočiť dokumentárny film. (Paldiny)
  • Budova sa počas natáčania rekonštruovala na hotel. Je možné si to všimnúť aj počas filmu, kde sa v prvej polovici v jej okolí pohadzujú odpadky a na stenách sú grafity. Zato v druhej polovici sú grafity zamaľované a neporiadok uprataný. (BoredKid)
  • Singapurská vláda dlho nevedela ako naložiť s kontroverznou nemocnicou. Jej história začala už v 30. rokoch minulého storočia, kedy v priestoroch sídlila britská vojenská základňa. Tá bola počas 2. svetovej vojny obsadená Japoncami, ktorí ich využívali ako zajatecký tábor, kde držali a mučili väzňov. Zomreli tam stovky vojakov. Po skončení vojny sa tábor zmenil v nemocnicu a vtedy sa začali diať zvláštne veci. Pacienti, ale aj lekári hovorili o stretnutiach s bezhlavými britskými vojakmi v uniformách, akí sa túlali po chodbách nemocnice. Tú uzatvorili v roku 1997. Od tej doby bola táto čierna škvrna Singapuru vďačným pútnickým miestom pre zvedavcov z celého sveta, ktorí túžili spatriť jeden z prízrakov. Neskôr sa nechali počuť, že mali dočinenia s podivnými zvukmi, tieňmi na stenách a prítomnosťou niečoho neznámeho. (BoredKid)

Reklama

Reklama