Reklama

Reklama

Nespavost

  • Veľká Británia Night Watch

Obsahy(1)

Ellen (Elizabeth Taylor) je bohatá vdova zotavující se z nervového kolapsu. Jednoho dne, když se dívala z okna svého domu, se stala svědkem vraždy. Uvěří jí však někdo? (Caminzind)

Recenzie (16)

Una111 

všetky recenzie používateľa

Asi začnu psát detektivky: posledních deset minut už mi bylo všechno jasné! Tedy - skoro všechno... A to je právě to - režisér měl až do konce všechno pěkně v hrsti a udržel napětí až do závěrečných titulků. Celkový dojem: VYNIKAJÍCÍ! Čtyři hvězdičky s přesahem. (Jen by mne zajímalo, proč je tenhle film označený jako komedie?) ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

No nenadchlo mě to. Horor to fakt není, pokud nepočítáte psychedelický flashback a do slasheru laděné finále. Nespavost je spíš taková kombinace Plynových lamp a Okna do dvora, která působí jak natočená ve 40-50. letech. Starý, táhnoucí se film s nezajímavými herci vyjma Taylorové. Ta ovšem divadelně přehrává tak, že mi lezla příšerně na nervy. Přes hodinu absolutně nic neděje a celou dobu je jasné, že manžel a kamarádka mají poměr a chtějí, aby se hrdinka zbláznila. Na ty slabší 3* to vytahuje poslední půlhodina, kdy si hrdinka začne dávat věci dohromady, výborné finále a trošku šílená pointa, kterou jsem opravdu nečekal. Ale na 76% to fakt není. ()

Reklama

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Ellen Wheelerová zažíva možno skutočnú nočnú moru. V stave, v akom sa momentálne nachádza, vypovedá o jej duševnom ochorení. Snaží sa presvedčiť políciu, že videla mŕtvolu v dome, naproti v susedstve. Ako veľký fanúšik britskej hrôzy a sedemdesiatych rokov, som s očakávaním šiel do tohto filmu. Bohužiaľ Nespavosť trpí príliš veľkou jednoduchosťou. Príbeh je pojatý veľmi priamočiaro, atmosféra spočiatku sa dobre dopĺňa a chvíľkové napätie je prerušené režisérovou neschopnosťou. V 70-tych rokov sme mohli takých klenotou vidieť veľa. PS: Film sme mali možnosť vidieť na českej, televíznej stanici Čt 1... ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Brian G. Hutton /Where Eagles Dare/ natocil vskutku posobivy film, kde vsetku pozornost na seba strhava skvela Elizabeth Taylor /Cat on a Hot Tin Roof, Who´s afraid of Virginia Woolf/ v roli pani Ellen. Ellen sa nechtiac stane svedkom vrazdy. Tym padom sa tempo filmu zacne rozbiehat, a vlastne aj samotny film. Pani Ellen naraza na nepochopenie okolia a nikto jej neveri. To ma fascinovalo a fascinuje, lebo toto hodne suvisi s realitou. Pani Taylor bola herecky megatalent, takze aj divak chtivy hereckych vykonov si pride na svoje. Vyborna filmarina, tento britsky filmecek. 89 % ()

meave 

všetky recenzie používateľa

Skutočne inteligentný thriller s pre mňa nepredvídateľným záverom. Práve to sa mi asi najviac páčilo. Celý čas som bola presvedčená, že viem na čo sa dívam a premýšlala som nad možnými závermi, aby mi vzápätí niekto celú skvelú konštrukciu zboril. Do 100% mi chýba iba láska k tomuto žánru a závisť, že som na to neprišla prvá. Tiež som bola vydatá :) ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama