Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzana dospěla a utržila od života první rány. Chytla se špatné společnosti, skončila ve vězení a po propuštění se pokouší začít znova. Seznámí se se sympatickým řidičem Jurajem, ale ten, když už se zdá, že v něm našla to, co hledala, ji opustí, aby zkusil štěstí v pop music. Ke všemu se Zuzana musí bránit útokům bývalého společníka Ronyho, nyní bohatého gangstera, který se ji pokouší svést. V atraktivním hudebním snímku si každý teenager najde to své. Od řady akčních scén, přestřelek, bitek, přes lásku, chlapské přátelství tiráků a jejich nablýskané trucky, až po pašované zbraně, mafiány držící v hrsti zkorumpovanou policii a justici, spoustu písniček a humoru, a pohled do zkaženého zákulisí showbyznysu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (177)

Rattlehead 

všetky recenzie používateľa

Jelikož jsem ročník 1983, tak mám slabost nejen pro VHS s rychlodabingem, ale také pro bizáry let devadesátých. Třeba "Nahota na prodej" je prostě kult a druhá Zuzana se v mých očích může dostat na její úroveň, ale to bych ji musel vidět vícekrát (dneska díky CS filmu opáčko asi tak po třiceti letech). Herecké obsazení dost divoké (popová hvězda, krásná Vejmělková, černoch, Růžičková), některé písně sú pekné a vidět prostitutku, jak jde s tunovým Růžičkou píchat do kamionu a říká mu "drobeček", to je zážitek srovnatelný s Tarkovským. Zkrátka a dobře - milé překvapení. Tento film chci vidět znova. ()

Turiec odpad!

všetky recenzie používateľa

Film plný nielen nelogickostí, ale priamo hlúpostí aj hlúposti. Scenár je prabiedny a deravý ako rešeto. Pripadá mi, akoby autori prevzali nápady z iných filmov aj vlastné a umelo nasilu ich pozliepali dohromady, čím vytvorili poriadny chaos. Scény sú takmer nesúvisiace. Je to jednoducho zmes rôznych klišé a duchaplnejšiu osnovu filmu by asi napísal zručnejší stredoškolák. Posúďte sami: Mafiáni musia mať prvoplánovo obleky, kravaty, slnečné okuliare a copíky; kamionisti samozrejme značkové oblečenie. Rusi sú v podstate tlupa hlupákov, rovnako ako my v amerických filmoch a scenároch. „Jajajáj Ruslandia“ môže povedať len niekto zo Slovenlandu alebo Čechlandu. A keby ste vedeli ako ľahko sa pašujú zbrane kamiónom... Kamionistom sa všeobecne ľahko žije. Na benzínke jednoducho natankujú a odídu. Platiť netreba. Ale pozor: Ak vás opustí „láska“ vyjdite do ulíc a rozbíjajte výklady. Robí to tak predsa skoro každý. Ak vás pri tom pristihne polícia, nevadí. Určite bude práve stredom mesta prechádzať na kamióne váš kamarát a povie ochrancom zákona „Hej starý ...“ a oni vás len tak pustia. Prečo nie? Veď „keď máme smútok, smútime“. Nie, nie som debil. To tam fakt bolo!!! Celkovo možno herecké výkony nehercov hodnotiť ako slabé, hudbu ako biednu a miestami počúvateľnú. Scenár a réžia sú otrasné. Mala to byť asi snaha o akčno-romantický film s komediálnymi prvkami. Chýba mu však aspoň štipka napätia, romantiky či humoru. Keď je najvtipnejšou časťou filmu to, že sa černoch volá Vápno, tak je to smutné. Ak toto má byť ukážka slovenskej kinematografie, tak ju, prosím, ZRUŠTE!!! Ak to malo byť priblíženie sa Hollywoodu, tak sa tvorcovia priblížili maximálne tak najbrakovejším videosnímkom. Jednoducho odpad! ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

V polovici 90. rokov prišla do Československá nová vlna. Tá Hollywoodska. A tak sa v tomto zrejme vrcholnom ( myslené prepálenom ) snímku tohto obdobia, objavuje tona product placementu, nemravností, kaskadérskych kúskov, dravého soundtracku a celkovej nezmyselnosti. Takže také nejaké guilty pleasure našich končín. ()

`barocco 

všetky recenzie používateľa

Fontana pre zuzanu 2 je taka snaha natocit akcny film v euforickej dobe ked sa mohlo doslova vsetko... To ze s tymto zanrom nemal v tej dobe skusenosti vlastne ziadny vtedajsi ceskoslovensky reziser (s prizmurenymi ocami snat len Jirí Sequens...) zda sa Rapsovi vobec nevadilo.... vysledok je presne taky aky sa dal ocakavat.... rozpacity... ()

D.I.G 

všetky recenzie používateľa

Mladí ľudia novonadobudnutého kapitalizmu z východnej Európy, začínajú dýchať skutočný konzumný život. Síce naivné, ale tiráci sú tiráci, MamaKami je MamaKami. A soundtrack je fakt namaškrtený! Tento film sa mi páči a nejaké zasrané čierne políčko na CSFD pre mňa v tomto prípade znamená menej ako hovno. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (16)

  • Ibrahim Maiga (Vápno) kvôli filmu prerušil štúdium vysokej školy na Slovenskej technickej univerzite, na ktorú sa už neskôr nikdy nevrátil. (Raccoon.city)
  • Hlavní protagonisti Eva Vejmělková (Zuzana) a Pavol Habera (Juraj Halama) prežili počas nakrúcania milostný románik. (Raccoon.city)
  • Snímka obsadila desiatu priečku najnavštevovanejších filmov v českých kinách pre rok 1993. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama