Reklama

Reklama

L' assassinat du ministre Plehve

všetky plagáty
Krátkometrážny
Francúzsko, 1904

Obsahy(1)

Rekonštrukcia atentátu na riaditeľa cárskej polície Ochranky a neskoršieho ministra vnútra nemeckého pôvodu Vjačeslava Konstantinoviča von Pleveho, ktorého 28. júla 1904 zabil člen strany Eserov Jegor Sozonov.
(Marek1991)

Recenzie (3)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Originálne to je, však na tú dobu robiť rekonštrukciu atentátu, aj keď kratšie a s horšou kvalitou, aj tak je to niečo zaujímavé. Je to smutné, no možno som len ovplyvnený kresťanstvom, ale pre mňa je ľudský život dôležitejší, než nejakých koní, nad tými v súčasnosti by som nevedel smútiť. Francúzi teda prekvapili. ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Rekonštrukcia atentátu na ruského riaditeľa cárskej polície a ministra vnútra Vjačeslava von Pleveho (1846-1904). Škoda tých koní. ()

Reklama

Zaujímavosti (1)

  • Osoby na moste symbolizujú členov strany Eserov Jegora Sozonova a Ivana Kaljajeva. Postavou, ktorá hodila bombu, bol Sozonov. Obaja atentátnici z miesta činu utiekli. Sozonova však neskôr chytili a odsúdili k doživotnému trestu. Nakoniec 27. novembra 1910 spáchal samovraždu užitím jedu na protest proti bičovaniu väzňov. Kaljajev stihol ešte zabiť veľkovojvodu Sergeja Alexandroviča Romanova 17. februára 1905, po ktorom ho odsúdili na trest smrti a zomrel 23. mája 1905 obesením. (Marek1991)

Reklama

Reklama