Reklama

Reklama

Pán Popper (Jim Carrey) je úspešným newyorským podnikateľom. Ako sa mu darí v podnikaní, tak sa mu nedarí v osobnom živote, kde má problémy urovnať vzťahy so svojou rodinou a uteká od všetkých zásadných rozhodnutí, ktoré by mal urobiť. Jedného dňa sa však stane niečo, čo jeho život obráti úplne naruby. Priamo do obývačky mu pošta doručí neočakávané a veľmi čudesné zásielky - najprv jedného a potom piatich živých tučniakov. Pán Popper sa dozvie, že šiestich tučniakov zdedil po svojom otcovi, ktorý zomrel v Antarktíde. Povedali by ste, že tučniaky sú milé a neškodné stvorenia, ale čo s nimi v New Yorku? Zvieratká v tom ale veľký problém nevidia. New York sa im páči, byt pána Poppera si prispôsobia po svojom, takže pripomína skôr zimné ľadové kráľovstvo a zo svojho nového majiteľa si spravia náhradného otecka. Pán Popper z toho ale nie je príliš nadšený a radšej by chcel naspäť svoj starý život - bez tučniakov. A keď sa ho jedného dňa, po tom, čo odíde do práce, vydá celá šestka hľadať do ulíc veľkomesta, musí riešiť množstvo ďalších problémov. Tučniaky na výlete vzbudia pozornosť tých, čo by ich radšej videli ako atrakciu v miestnej ZOO než na uliciach. To by sa pánovi Popperovi vlastne aj hodilo, keby mu však medzitým zvieratká až tak veľmi neprirástli k srdcu. Popper objaví list od svojho otca, ktorý mu píše, že tučniak nikdy nezradí toho, koho si zamiluje, ale on to pochopí veľmi neskoro. Nuž, aby nebolo neskoro, pán Popper urobí zásadné rozhodnutia, ktoré zmenia jeho život. V lete vedie svoju milovanú reštauáciu v New Yorku, kde sedáva za stolom s celou svojou rodinou. Tučniakov presťahoval na južný pól, kde jeden z nich, Kapitán, už vysedel nové vajce. Popper sa odsťahuje do Antarktídy za svojimi zvieracími kamarátmi a rodina mu sľúbi, že ho tam bude pravidelne navštevovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (469)

nunka 

všetky recenzie používateľa

I napriek nedeľnému poobedňajšiemu načasovaniu na mňa grimasky pána Poppera a osudy jeho milých kamarátov nejako extra nezafungovali. Nápad bol fajn, tučniaky sú fakt rozkošné stvorenia, ale v kombinácii s príbehom, na ktorý sa nanášalo čoraz viac klišé, čo v závere vyústilo do grandiózneho happyend american klišé finále, Carrey a banda jeho kamošov na pobavenie nestačila. ()

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Chachááá %-))) . . . Jako >dětský< film s >naučením< skvělé, ač je to jen taková legranda novoyorksky hollywoodská. Ale J.C. je prostě v roli polepšujícího se tatínka po svém výborný a ve svém živlu a tučňáci pinguínští jedni neskuteční! Nu ano, jinak je to plné >rodinných< klišátek, starých fórků (na které se ovšem musíte soustředit - třeba vyplavená koupelna - ale i tahle scéna je vlastně svým způsobem originální - viz plovoucí tučňák za prosklenými dveřmi), zápletka se zlým zoošéfem je trošku zavádějící, ale v rámci žánru tedy jestli něco (poučného) předhazovat hlupučkým malým dětičkám - tak raděj právě takhle! . . . Tři poctivé hvězdy tedy za film jako v rámci žánru takový a jednu navíc za TU ptačí havěť! Jak gagy svou pointou tak jejich animace je prostě rozkošná a dokonalá! - - - P.S. Samozřejmě moje hodnocení jako vždy ovlivnil i originální zvuk a formát obrazu - vidět to s blbým uhýkaným a blbě namixovaným českým dabingem (jo, párkrát jsem si na dvd jen tak z plezíru přepnul - hnus a hrůza) a ořízlým obrazem na nějakém tušašském trdlovizním (k)análu, asi bych byl trošku na rozpacích. Ale tak to holt je. - - - - - (Poprvé viděno 14.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 5261., komentář zde jako třistajednadvacátý - 15.1.2013) ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Občas se okolo jedné návštěvy kina nachomýtne tolik pro vás významných okamžiků, že výsledné hodnocení filmu pak nemůže být zcela objektivní. Vidíte, to je přesně tento případ. Pravdou však i přesto zůstává, že jsem se bavil a že Jim Carrey mi byl snad poprvé ve své roli sympatický. A tak i u této rodinné komedie více než na čemkoli jiném záleží na tom, s kým a v jaké náladě vás zastihne. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey je prostě bůh. On, kamkoliv se dostane, předvede naprosto perfektní výkon, u kterýho se musím bavit. U něj snad nejvíc by mě zajímalo, jaký je ve skutečnosti, protože to co kolikrát předvádí ve svých filmech, pochybuju, že má napsáno ve scénáři. No ale právě ty jeho grimasoidní, nečekaně bláznivé scény, kde z ničeho udělá vtip, mě prostě nepřestanou bavit. A to ani ve chvíli, kdy film bude mít v hlavní roli tučňáky a bude se jednat o klasickou rodinnou komedii, která se bude pro většinu tady jevit jako průměr nebo i hůř, protože je prostě nereálná. Ono si je třeba uvědomit, kolik z těch filmů, co na světě vzniknou, se dokážou považovat za reálná. Na filmy koukám především abych se pobavil a ne abych si stěžoval, že tučňák se takhle prostě chovat nemůže nebo, že ti lidi jsou debilové, protože jednají tak, jak jednají. Kdo takovéhle hovadiny u takových filmů řeší, tak ať na ně radši ani nekouká. ()

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Komediálně vyčpělý Jim Carrey, který nedokáže pobavit ani trapností, nesympatické šestero nelétavců, jejichž schopnosti k pobavení diváka se zastavily u narážení do předmětů všeho druhu, kálení...ano, hlavně nezapomeňme na kálení!! a prdění a v neposlední řadě štípání a klování. Ale co, vždyť je to hlavně pro prcky a ti se u pšoukajících pingvínů umlátí smíchy. Opravdu, jsou děti až tak tupé? No, nemyslím si. Kdy už tahle fekální neřest z rodinných snímků konečně vymizí. Od Popperovic tučnáků jsem mnoho neočekával, opravdu jen onu slibovanou "hřejivou rodinnou komedii", ke vší smůle jsem nedostal ani to a za pár dní si vzpomenu jen na ppp Pippi ppp Peponopolis roztomilou pppomocnici pppana Pppopera. Ne, že by koktala, ale její obsedance na písmenko P (věty významně skládala pomocí slov začínajícím na P a kupodivu vždy dávaly smysl) byla jediným vtipným a originálnějším bodem snímku. 50% ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • Aby tréneri dostali tučniaky tam, kam potrebovali, použili neobvyklú pomôcku. "Vždy keď sme otvorili pero, tučniaky sme dostali kam sme chceli" hovorí zvierací tréner Larry Madrid. (drake31)
  • Zo sedemnástich existujúcich druhov tučniakov bol vybratý druh gentoo. (drake31)
  • Filmová adaptace vznikla volně podle knihy Richarda a Florence Atwaterových z poloviny 30. let. (Chickenka)

Súvisiace novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (viac)

Reklama

Reklama