Reklama

Reklama

Bakuman.

(seriál)
Japonsko, (2010–2013), 30 h (Minutáž: 24 min)

Predloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Hudba:

Audio Highs

Hrajú:

Ajako Kawasumi, Džun'iči Suwabe, Nobuhiko Okamoto, Aja Suzaki, Takehito Kojasu, Kendži Hamada, Emiri Kató, Acuši Abe, Satoši Hino, Ajumi Fudžimura, Saori Gotó (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(75)

Když se Moritaka vrátí do školy pro svůj zapomenutý sešit, čeká tam na něj Akito, nejlepší student, který má sen stát se spisovatelem manga. Akito mu prozradí, že věří, že dívce, kterou Moritaka kreslí, se také líbí a snaží se ho přesvědčit, aby k jeho příběhům kreslil manga. Akito mu vrátí sešit se slovy, aby si to rozmyslel. Později tentýž den se oba setkají u Azuki Miho (dívka, která se Moritakimu líbí) a zjistí, že její sen je zahrát si v anime. Všichni tři se dohodnou, že až se z jejich manga stane anime, tak Azuki Miho bude namlouvat hlavní hrdinku a z Moritakaho vypadne, že by chtěl, aby si ho Azuki vzala. (tbol)

(viac)

Recenzie používateľa Cracker k tomuto seriálu (2)

Bakuman. (2010) 

Natočiť anime o mange je celkom nezvyčajný avšak veľmi zaujímavý nápad. Hlavný hrdinovia sú neskutočný idealisti a romantici, obaja Saikou aj Shujin sú dobre napísaní a ľahko sa s nimi človek(študent :P) stotožní. Z pohladu animácie je pravda že od middle school až po univerzitu sa im nezmenil ani vlas na hlave, no v ostatných smeroch dospeli a sú ešte viac trvdohlavý, odhodlaný splniť si svoj sen, tomu ja hovorím otoko no roman. Prvej sérii nechýba vôbec nič, trochu ma len mrzí že to tu videlo tak málo ľudí. V druhej sérii mi troška vadilo, ako moc menili a pretvárali rôzne charaktery, stále je to však starý, dobrý Bakuman. Som zvedavý čo prinesie tretie pokračovanie... Každému fanúšikovi mangy odporúčam Bakuman. pozrieť. ()

Season 3 (2012) (S03) 

Tak a je tu v poradí tretia a zároveň aj posledná séria dokonalého mixu žánrov shounen, slice of life & romance s názvom バクマン。 A musím sa priznať, že toto skvelé anime mi bude naozaj chýbať. Osudy ústrednej trojice Ashirogi, sú pre mňa doposiaľ jedným z najpríjemnejších anime a nemyslím si, že sa to zrovna ľahko zmení. Spomedzi troch vynikajúcich sérií, je práve tá záverečná absolútne najlepšia. OHBA Tsugumi a OBATA Takeshi si to najlepšie, veľmi prefíkane, ušetrili práve na koniec. Príbeh tretej série je doslova napumpovaný drámou, romantikou, humorom a napätím. Pribudnú nové charaktery, niekto sa ožení a niekto zas spraví comeback, iný si zas prežije peklo, avšak na konci ho nečaká nič iné, ako rozprávkový a dojemný happyend. Toto anime mi doslova nedalo spať! Keď som si uvedomil koľko je hodín, za oknom už svitalo a ja som zistil, že som pozeraním tohto masterpiecu strávil celú noc. Takto som teda pojem o čase nestratil už dávno, ale to vôbec nevadí pretože tá prebdená noc stála zato. Pochváliť treba opäť skvelé OP a EN a vlastne nieje jediná vec, ktorú by som na tomto seriály zmenil. Všetko je tak ako má byť, tak ako má Bakuman vyzerať, dokonalé! Pre mňa je to za 5/5, 10/10, 100% a jednoznačné miesto v seriálovej topke :) ()

Reklama

Reklama