Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 7
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvorcovia:

Robert Rodat

Hrajú:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(52)

Dej 10-dielnej minisérie sa odohráva 6 mesiacov po nečakanom a brutálnom útoku neznámej mimozemskej rasy na našu planétu a vyhladení takmer celej populácie. Hlavným hrdinom je profesor histórie z Bostonu Tom Mason (Noah Wyle), ktorý pri útoku prišiel o svoju ženu a jeho syn bol uväznený. Momentálne patrí k lídrom ľudí, ktorí prežili inváziu a zbierajú informácie o mimozemšťanoch, aby jedného dňa ľudstvo mohlo vykonať svoju pomstu a poraziť nepriateľov. V tom mu pomáhajú aj jeho ďalší dvaja synovia, detská doktorka Anne Glass (Moon Bloodgood) alebo hlavný líder hnutia 2nd Mass, Weaver (Will Patton).
Seriál je produkovaný americkou televíznou stanicou TNT, výkonným producentom je Steven Spielberg. Pilotný diel napísal Robert Rodat (nominácia na Oscara za scenár k filmu Zachráňte vojaka Ryana). (Pugo)

(viac)

Videá (109)

Trailer 7

Recenzie (264)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"RETREAT. REGROUP. RETURN. REVENGE." ------------ Tak obrovské seriálové sklamanie som naposledy zažil snáď pri štvrtej sérii Úteku z väzenia. Posledná séria je neskutočné fiasko a urážka divákov, fanúšikov a aj samotného seriálu. Ale tak čo sa dá čakať, keď si niekto povedal, že by bol dobrý nápad otvoriť úplne nové príbehové linky dve epizódy pred koncom. Najvtipnejšie je, že o ukončení 5. sériou sa vedelo ešte niekedy pred tou štvrtou, takže mozog mi to už vôbec neberie. O to viac ma to mrzí, keďže prvé tri série som si neskutočne vychutnával a mal som dokonca aj pocit, že Falling Skies bude mojim obľúbeným seriálom. Noah Wyle je vynikajúci herec, o tom žiadna, veď Spielberg s ním chcel spolupracovať už od čias vojaka Ryana, a práve Noah bude tým prvým, čo si vybavím, keď si na Padajúce nebo niekedy spomeniem, čo by som si nerád, keďže ma ten premrhaný potenciál úplne bolí. A ešte by som rád dodal, že zo seriálu mám pocit, akoby sa jednalo o extra zlacnenú verziu The 100, ku ktorej si dostal mimozemšťanov a vesmírne lode v balení grátis. No nič, to je všetko čo som chcel povedať a teraz šup na Jericho. ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

Po shlédnutí druhé série jsem velmi spokojená, zvedám na plný počet bodů, mimozemská invaze z pohledu přežívajících obyvatel ještě schopných odporu, ne však fanatiků. Jeden kapitán, snažící se dát odbojové jednotce řád a disciplínu, profesor historie Tom se svými třema syny, parazitující organismy, které vám na páteř skitteři nasadí vám zostří všechny smysly, telepaticky změní osobnost...a proč? Skvělé triky, herecké výkony, mě se tohle sci - fi zkrátka líbi:-) dávám v tahu čtvrtou sérii a u mně pořád dobrý :-) souhlasím ve všem s uživatelem monolog. ()

Reklama

sulimo 

všetky recenzie používateľa

Až na ty mimozemšťany je to vlastně Walking Dead, akorát že horší, a to o dost. Kromě akčních scén, kterých je opravdu hodně málo, to nesto jí za nic, jinými slovy plno americkejch vlasteneckejch keců, do toho rodinná trable, supr inteligentní přecitlivělé děti (mimořádně antikoncepční záležitost) a nesympatické postavy. Opravdu se mi těžko hledá důvod to po třech dílech podstoupit i počtvrtý. Mimořádně nepovedená zbytečnost, bez které se průměrně inteligentní divák mimořádně dokáže obejít, nemrhejte časem a nekoukejte na to, tohle opravdu stojí za dvě věci. ()

Zeck odpad!

všetky recenzie používateľa

Falling Skies postrádá vše, co by měl obsahovat moderní seriál 21. století, a to hlavně v dnešní době, kdy se seriálová tvorba začíná zpracováním i hereckým obsazením přibližovat tvorbě filmové. Srovnání s Walking Dead to skutečně snese, protože oba seriály jsou o hovně a v obou se tvůrci zaměřují na telenovelové problémky bandy debilních lidí, kteří mají představovat přeživší apokalypsy a zničený svět je jen takovou kulisou v pozadí jejich rodinných patálií. Efekty měla lepší i Hvězdná brána s Tiel´cem v čele v polovině 90. let, proto mimozemšťané nemohou nikoho vyděsit už od prvního kontaktu s divákem, natož když vypadají jako představa mimozemšťana 60. let. Pokud tvůrci nedokáží pracovat s napětím, pak seriál o invazních mimozemšťanech zkrátka nemůže fungovat. Fakt, že by někoho bavily ty banální problémy přeživších (najdi funkční motorky, najdi jídlo, najdi benzín, najdi místo k utáboření, přemísti se o 10 km dál, sbal tu holku) stojí a padá právě na napětí z hrozby, která v tomto případě nečíhá nikde, i když je vidět naprosto všude. Pokud seriál popisující postapokalyptický svět s invazními mimozemšťany dokáže po pěti dílech odrovnat fanouška postapokalyptických filmů a sci-fi o invazních mimozemšťanech, pak stojí za hovno, rozhodně nemá na zdejší hodnocení. Přelomová a ve všech směrech geniální Invaze se zrušila pro "nezájem", kdy jí sledovalo 10 000 000 diváků a tahle kardinální sračka vysraná na lidi má pokračování? Jsem zhnusen z vkusu lidí. 10% ()

Javad 

všetky recenzie používateľa

Prvá a druhá časť (***) : Ja tomu hovorím šetriaci seriál - malí rozpočet sa musí voľajak rozdeliť medzi 10 častí a tak non - stop akciu a super premakané triky nečakajte. Sympatická je ale snaha navodiť akú takú post-UFO-invasion atmosféru. FALLING SKIES je rodinný seriál, takže deti sa nezabíjajú ale unášajú ich emzáci, žiadny hladomor, beznádej a smrť (myslím extra veľké vyhladzovanie populácie), vlastne všetci sú tak povediac celkom happy, akurát musia počkať pokiaľ im odboj (polícia a armáda už neexistuje) zabezpečí – vybojuje zásoby jedla. Po dvoch častiach nie som moc natešený na tie zvyšné ale hlboké sklamanie to tiež nie je. Tretia časť (****) : Celkovo sa to zlepšuje (boje s mimozemšťanmi) a to je len dobré + 1* oproti prvým dvom častiam. (stále je to však priemer vo všetkých ohľadoch) Štvrtá časť (****) : Dobré, nech sa to už len zlepšuje takto naďalej. Piata časť (***) : Záchrana úspešná... ktorým smerom sa bude seriál uberať ďalej? Som zvedavý. Priemerná časť. Šiesta a siedma časť (***) : Nová postava, nová zápletka ktorá ma moc nebavila, ale našťastie sa aj siedmou časťou skončila. Ôsma časť (**) : Príprava na finálnu dvoj časť - tentoraz budú útočiť ľudia... Deviata časť (**) : A nič z toho, stále sa len pripravujeme na útok. Desiata časť (**) : Žiadna sláva, nudný koniec série. // Seriál ma chvíľami bavil ale iba keď išlo o strety s mimozemšťanmi (boje s nimi alebo zajatie jedného z nich) - čoho je tam naozaj málo, a finále rozhodne sklamalo. Možno sa to v druhej sérii zlepší, ale dosť o tom pochybujem. Chýbajú proste peniaze a tak je o poriadnu akciu núdza a preto sa väčšinou kecá. Pod 3* ale nejdem, pretože niektoré časti boli vcelku dobré. Hodnotenie po prvej sérii : (***) ()

Galéria (1 519)

Zaujímavosti (10)

  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)
  • Jméno hlavního pásma přeživších uvedených v sérii, 2. Massachusetts, je převzato z reálného pluku vojáků, kteří bojovali jak v americké revoluci tak i občanské válce. (willy1)
  • Herečka Moon Bloodgood v seriálu ztvárnila doktorku Anne Glass, která ve druhé sezoně otěhotní s Tomem Masonem (Noah Wyle) a porodí mu holčičku. Moon byla těhotná během natáčení i ve skutečnosti, 15. prosince 2012 se ji narodila dcera Pepper. (lioncel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené