Reklama

Reklama

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenzie (190)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Silný kafe hlavně po psychický stránce. Vždycky jsem byl napjatej, co udělá tamten až se dozví že ten druhej spáchal s tamtou tohleto atd. Není to žádná brutalita, jako jiné britské gangsterky a hodně se toho odehrává mimo záběr. Jenže ty postavy jsou fakt dobře napsané a kromě ústředních dvou gangsterů tam je rovnocenná linie ženských postav a hrají velmi důležitou roli. Tom Hardy válí, ale mě se velice líbila, pro mě, dosud neznámá Charlotte Riley. Půvabná a talentovaná to žena. 9/10 ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Famózny gangsterský epos, ktorý míľovými krokmi prekonáva nielen väčšinu žánrových filmov, ale aj celkovú televíznu produkciu. Fenomenálny scenár totiž omnoho viac rieši mnohovrstevnaté postavy a ich vzťahové problémy v izolovanom, komornom prostredí rodiny než typické zločinecké „výstupy a pády“. Myslím, že kriminálnici nikdy neboli poľudštení do takejto miery a ich predstavitelia, ako mužskí, tak aj ženskí, všetci do jedného podávajú špičkové výkony. Akurát Tom Hardy so svojim strhujúcim výkonom z nich titánsky vyčnieva, pretože jeho Freddie je chlapík, ktorý si všetkých filmových psychopatov nonšalantne dáva na raňajky. The Take je geniálna rodinná sága, v ktorej je na priestore štvordielnej minisérie vyrozprávaný kompaktný, konštantne strhávajúci a dychvyrážajúco vygradovaný príbeh, v ktorom nie je ani jedna scéna alebo dialóg navyše. Lepší seriál si veru nepamätám. (10/10) ()

Reklama

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Co dodat, výtečná TV-minisérie z britského podsvětí, kde se lidi nedělí na hajzly a na good-boye, zkrátka džungle, kde jen chytřejší přežívají. Jako vždy výtečný Brian Cox, skvěle zvolený Shaun Evans a samozřejmě megadrsný Tom Hardy. Jedinou vadu vidím na tom, že čtyři epizody je fakt setsakra málo :) Ale to už jsou holt Angláni, než něco rozmělnit, to radši zkrátit. Strhující, drsné, nekompromisní, no prostě paráda. ()

shyster 

všetky recenzie používateľa

První dva díly si to hraje na Scarface po britsku a díky Tomu Hardovi to je uvěřitelný a dobrý. Druhý dva díly se změní a začíná se hrát na osudovou notu a v posledních minutách jde o Kmotra po britsku a tady už to druhý manželský pár tak neumí. Mrzí mě jen Tom Hardy, jak skončil. Zasloužil by si lepší ukončení. ()

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Skvelý Britský miniseriál, nuž ale na sociálne drámy sú predsa oni odborníci. Herecký výkon Toma Hardyho je skvelý, ako vo väčšine jeho filmov, ale za ním nezaostávajú ani ostatní. Filmu trochu na presvedčivosti uberá síce veľmi slabá uveriteľnosť časových posunov, kedy za 10 rokov sa okrem detí na hlavých hrdinoch nič nezmení. Tento bod síce trochu kazí celkový dojem, ale v konečnom dôsledku vás ruší len v momente, keď napíšu na obrazovku ktorý rok sa datuje, ale potom vás už znova plne vtiahne do deja, a že je to teda príbeh mrazivý, krutý a smutný je myslím jednoznačný fakt a nie iba môj názor. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama