Reklama

Reklama

Moriaky chcú zvrátiť dejiny!
Dva odvážne moriaky Reggie a Jake vymyslia mimoriadne ambiciózny plán na záchranu svojich životov. Pokúsia sa zmeniť dejiny! Chcú sa vrátiť v čase späť do minulosti, aby zachránili seba a ďalších svojho druhu od predčasného konca na pekáči a následne na sviatočných stoloch. Ukradnú vládny stroj času, vrátia sa do sedemnásteho storočia a na oslave, ktorá založila tradíciu budúceho národného sviatku Dňa vďakyvzdania, odstránia zo sviatočného stola morky raz a navždy!
Príbeh dvoch neobyčajne odvážnych moriakov, ktorí zosnujú ambiciózny plán. Cieľom ich misie je cestou do minulosti zmeniť históriu a  zachrániť seba a ďalších svojho druhu od predčasného konca na sviatočných stoloch. Reggie je naivný, no dobrosrdečný moriak, ktorý pred sviatkami žije so svojím kŕdľom. Mnohí z jeho druhov sa už zmierili s osudom, že čochvíľa skončia na pekáčoch a budú súčasťou sviatočného stola. Reggie však tomuto osudu unikne. Prezidentova dcéra si ho vyberie ako šťastného moriaka, ktorý "dostane milosť". A tak Reggie odchádza do prezidentského sídla v Camp David, aby spolu s prezidentom a jeho rodinkou prežil aj on slávnostné chvíle na vysokej nohe. Reggieho luxusný životný štýl sa však skončí skôr, než stihne zahundrať „hudri-hudri". Jake, veľký silný moriak, má totiž veľmi dôležitý plán, ktorý si vyžaduje Reggieho súčinnosť. A tak ho napriek jeho nevôli z nového domova unesie. Cieľ je jasný - spoločne musia ukradnúť vládny stroj času, vrátiť sa do sedemnásteho storočia a na oslave, ktorá založila tradíciu budúceho národného sviatku Dňa vďakyvzdania, musia odstrániť zo sviatočného stola morky raz a navždy! (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 4

Recenzie (99)

Gaia.M 

všetky recenzie používateľa

Není to špatné. Vtipný animák. Jsou to ptáci a jak je známo, američtí ptáci nemají rádi co? Díkuvzdání přece! A tihle nejsou výjimkoou. Když se jednomu podaří dostat milost od toho dne, zdá se, že má vyhráno. Dostane se do bohaté rodiny, nosí bačkory, kouká na tv, cpe se pizzou. Bohužel je ale "Zachráněn". :D a tady to začíná. Dostanou se do stroje času, do dne prvního díkuvzdání. Samozřejmě se zamiluje... atd.. atd.. :) :) Vtipné, milé, nenáročné. Ale Shrek je prostě Shrek ;) ()

IvcaSammet 

všetky recenzie používateľa

Na tento film jsem se těšila strašně dlouho, jenže do kina jsem na něj samozřejmě nemohla, když jsem chtěla originální znění, ne dabing. Ale nakonec můžu říct, že se čekání vyplatilo. Některé hlášky a scény mě opravdu hodně pobavily. Film nebyl stoprocentní, ale ono se to dalo od animáku pro děti čekat. Vadily mi tam ty "zamerikanizované" scény, které tam opravdu být nemusely. Každopádně Free Birds rozhodně splnil moje očekávání, některé hlášky si budu ještě hodně dlouho pamatovat. Škoda jen, že Owen nedabuje častějc, strašně ráda poslouchám jeho hlas ... ()

Reklama

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem si úspěšně spletl Ptačí úlet se Slepičím úletem (který tím pádem stále plánuju). A to mi ani po přečtení popisu nedošlo, že když se mluví o krocanech, asi tam slepice nebudou. No, co už. Býval bych řekl, že je to doslovná ptákovina, což vesměs byla. Humor naprosto stupidní, to samé první polovina děje. Nicméně náhlé potemnění, leč jen chvilkové, dost mile překvapilo. Taktéž námět cestování časem, který animákům jinak moc nepřísluší. Přes to všechno stále zůstává dost výběrový humor stupidního rázu, plytké postavy a děj, který lze ocenit tak z poloviny. Sympatii tomu ale upřít nelze, jiné animáky tohoto druhu bývají spíš odpudivé (např. Strašpytlík a to je Disney). 55% ()

Mikeel 

všetky recenzie používateľa

Stěžejní motiv Ptačího úletu, jak už český překlad sám napovídá, vykráda klasiku od Aardmanů Slepičí úlet. Akorát, že Slepičí úlet, ač o dost starší, strčí animací tenhle film hravě do kapsy a svými vtipy rovněž. Taky mi trochu vadila ta očividná agitka na to, nežerte krocany, jsou to taky živé bytosti. Slepičí úlet v sobě něco takového samozřejmě taky skrýval, ale bylo to daleko jemnější. Toť vše, co se rozdílů týče. Jinak je Ptačí úlet poměrně svižný oddechový animák na jedno zhlédnutí. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z rady dobrých animákov, i keď o vtákoch ich už bolo veľa. Taký Rio sa mi páčil ešte viac. Ale späť k Free Birds. Takýto príbeh som skutočne nečakal, ja si hlavne pri animákoch veľmi obsah dopredu nečítam. Čo sa týka postavičiek, tak mohli byť viac zaujímavejšie a tiež to vyzeralo, že hlavnému hrdinovi sa pod krkom hompáľali vajcia. Tiež by som ešte skritizoval slabšiu animáciu, pri toľkých animákoch sme už videli aj lepšie prevedenia. To mi však nebráni hodnotiť najvyšším možným spôsobom, pretože som sa pri pozeraní príjemne bavil a to bolo cieľom. ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (8)

  • Původní název filmu byl Turkeys. (Illuminare)
  • Pri prvom naštartovaní časostroja dôjde k prudkým fyzikálnym abnormalitám vrátane prerušenia gravitácie, ku ktorým pri ďalších cestovaniach časom už vôbec nedochádza. (ČSFD)
  • Hlavní animátor navštívil v rámci přípravy na film farmu v Texasu, kde sledoval a dokonale poznal život opeřenců. (jenik71)

Reklama

Reklama