Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (100)

JohnyD 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie v nastolenom trende z tretej série a namiesto detektívky tu máme skôr rodinné dráma na pozadí nejakých tých detektívnych zápletiek. Ak ste milovali Sherlocka kvôli detektívnym prípadom a dedukcii, tak budete pravdepodobne sklamaní. Ak vám nevadia nejaké tie "hlbšie" city medzi Sherlockom a jeho rodinou, tak by ste mohli byť spokojní. ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opäť mierny pokles oproti prvým dvom seriám je to také, čudné, takže nevravím zlé ani nijak lepšie. Nepochopim tých 66% pri prvej časti. Dalo sa, zakončenie a posledná časť ale na výbornú. Len tie prvé 2 epizódy boli rovnako ako v tretej mierne chaotické. Popritom nové prípady boli zaujímavé. Ale celkovo to už nebolo také ako prvé 2 série. Stále si ale Sherlock držal štandard, nadpriemer, zaradím ho do tej mojej top 10. 4* ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po šialenom vianočnom špeciáli spred roka návrat do normálu. Kvalitného normálu, kde nevadí prekombinovanosť a kde ste ochotný privrieť oko nad pár menej uveriteľnými zvratmi či dedukciami. Pretože vzťahy medzi postavami skvelo fungujú, herci sú výborní a napätie v rámci série tiež funguje... V tretej epizóde už však dosť cítiť, že viac ako riešenie prípadu ide o hranie sa s formou rozprávania a fetišistické vyžívanie sa vo vlastnom (stále ešte neopozeranom) vizuálnom koncepte... ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po té další odmlce, kdy hlavní duo bylo zkrátka až moc zaneprázdněno filmovými rolemi, se vrátili odehrát poslední velké detektivní divadlo a ačkoli se musím připojit k těm, které to už příliš nevzalo a cítili se přespřiliš zahlceni, zklamán neodcházím. Jak už jsem totiž podotkl u předešlých sérií, tenhle výtvor se právoplatně řadí do té topky televizních děl, co nadělilo předešlé desetiletí. [viděno na Netflixu] ()

Nach 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pátá hvězda utekla jen o kousek. A to hlavně díky první epizodě, která byla silně podprůměrná, až jsem u ní usínal. Nicméně druhý díl ukázal plné kvality tohoto seriálu. Škoda pak poslední části, která ony kvality měla, ale natolik překombinované, až to bilo do očí. A tak tedy tu je výsledek a s ním 80%, které si dle mého čtvrtá série zaslouží. A to je stále palec nahoru. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (8)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)
  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)

Reklama

Reklama