Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (288)

Genero 

všetky recenzie používateľa

Do včerejšího pozdního večera jsem byl smířený s Rutgerovým neblahým osudem až do bídné smrti živořit zapomenutý ve slumu na periferii společnosti a točit kdesi v rumunských hvozdech samé nudné kraviny. Jak bývám i ve svých letech bláhový! Rutger sice živoří na periferii společnosti, ale točí i zábavné kraviny! Jeho civilní ztvárnění smradlavého, nechutného a uchrchlaného somráka dalo vzpomenout na dny největší slávy a já pocítil touhu blonďatému hrdinovi vášnivě přičichnout k podpaží. Jistě, abych si tady zase nehrál na hauera, někdy byl scénář trošku přes čáru a končila veškerá sranda, přesto by si měl tento film Tarantýn najít ve skriptech pod heslem Pocta poctivé pološílené píčovině, než se začne s Robertkem nadšeně plácat po egu při vymýšlení dalších nekonečných hovorů o hovně. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Hobo with a Shotgun je po Machete ďalší vydarený prevod trailer to film. Po kraťásku som celovečerák ktovieako s nadšením neočakával, podobne ako pri Machete, ale z úplne iného dôvodu, výsledok je nakoniec výborný a to si Eisener na rozdiel od Rodrigueza vystačil iba s Rutgerom Hauerom. Už Treevenge naznačil kvalitatívne zlepšenie v rámci réžie a celovečerákom Hobo with a Shotgun to len potvrdil. I keď Hobo nie je až tak zábavný ako Machette, rozhodne je vizuálne až komixovo štýlový, nápaditý, poriadne čiernohumorný, masakrálne krvavý a Jason Eisener je v týchto momentoch ako ryba vo vode. Vo chvíli keď sa Hobo dostane k brokovnici nasleduje nezastaviteľné inferno, ktoré šlape ako po masle až do konca. Tie scény s čiernobielymi mafiánmi na korčuliach a obrnenými zabijákmi nemajú chybu a tam kde sa v normálnej produkcii haltuje, tu sa s oduševnením drtia prsty. Skrátka, Hoba som zhltol ako malinu. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Tohle byla fakt šílenost, někdy jsem nevěděl, jestli ty dialogy jsou myšlený vážně nebo jestli jsou tak stupidní schválně, obzvlášť skvělý bylo, když Hauer o nějaký kurvě prohlásil, že je chytrá holka a měla by být učitelka, to mě dostalo do kolen a na konci ten proslov o houmlesácích byl taky extra parádní, to prostě nemělo chybu, ale řek bych, že to jednoduše bylo celý natočený jako sračka schválně, už jen ty strašný krvavý jatka na každým rohu byly absurdní, fakt téměř každej v tom malým městečku byl nějakej kriminálník, uchylák nebo pasák, včetně policajtů a byli tak brutální, že by se i kdejakej gore horor za to nemusel stydět, střevo sem, střevo tam, hlava sem, hlava tam a to ještě nasranej houmlesák Rutger Hauer, co evidentně nemá rád utlačování, nevyfasoval brokovnici, když se tak stalo, to se hned musel mít na pozoru i pedofilní santa, co si ho honil u školy a samozřejmě ani ostatní sráči nezůstali ušetřeni a Rutger je stihnul všechny rozstřílet snad za 5 minut čistýho času. Něco takovýho se fakt nevidí každej den. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Trochu mě to naladilo na nějaké akční dobrodružství, na příběh vegeťáka, kterej chytne příležitost za pačesy a zjedná ve své čtvrti pořádek a ukáže lidem, že i vegeťákům není lhostejné prostředí, ve kterém žijí. Inu, ono o to tak nějak asi šlo, ale trochu jinou cestou, než jsem zrovna chtěl a na to brutální, ale opravdu brutální vraždění jsem si nemohl ne a ne zvyknout. A v momentě, kdy pičus pižlá krásce hlavu, jsem si řekl, na co to sakra čumím. Navíc opěvovaný comeback Rutgera Hauera? Sotva, lidi. Moc toho nezahrál, jen nechal trochu působit své charisma. Přál bych mu nějakou pěknou charakterní roli. Možná se dá na tento počin koukat s nadhledem a zvrhlou tolerancí, ale toho se mi zrovna nedostávalo. Slabší 2 hvězdy za občasný ušklebek, nezvyklý podiv a středně akutní nutkání k vomitismu. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tento film dáva poctu 80 rokom a to hudbou, vizuálom, ale aj splatterovskov gore jazdou. Je to hlavne jedná velká šou, kde príbeh je len zástierka pre zvratenosti, šialenosti, morbídnosti a všetko čo v najväčších množstvách. Rešpekt, tak tu ho nehľadajte! Parádny vizuál, remeselne to pokrivkáva, ale vizual je prenádherný. Je tu veľa odkazov na iné filmy,narátal som ich okolo osem, ale určite som niektoré prehliadol. Ja takéto filmy, čo sú nasiaknuté krvou, črevami, useknutými časťami tiel a iné hororové veličiny vo filme zbožňujem a keď sa k tomu pridá svižný dej, tak u mňa vo väčšine prípadov zavládne spokojnosť a tu to nebolo inak. 5* prihadzujem za Hauera, ktorého zas tak moc nemusím, ale v tejto roli bol ako ryba vo vode, náramne mu sadla. Videné v rámci filmovej výzvy od PetrPana. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (4)

  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Nové Skotsko, kde žije velmi početná francouzská komunita. Ve scéně se školním autobusem je tak možné na zadním okně autobusu vidět nápis "sortie de secours", což je francouzský výraz pro únikový východ. (Zdroj: ČSFD)
  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama